Annonce
Viborg

Bag historien: Respekt for at Viborgs målmand stillede op til det ubehagelige interview

Ingvar Jónsson lavede en fejl i braget mod Hobro. Men han stillede også op til interview bagefter. Arkivfoto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
En gang om ugen tager redaktionens journalister dig med bag kulisserne i nogle af de historier, vi har bragt og fortæller om, hvilke journalistiske overvejelser, vi gjorde os. Samtidig er det en anledning for dig til at læse eller genlæse historier, du måske missede i første omgang.

Af sportsredaktør Danni Kristensen:

Der er tidspunkter, hvor jeg som journalist ikke føler mig som noget særligt godt menneske.

I forbindelse med Viborg FF's meget omtalte oprykningskamp mod Hobro lavede målmand Ingvar Jónsson i første minut en kæmpefejl, som kostede et mål - og som havde voldsom stor indvirkning på, at VFF aldrig kom tæt på den samlede sejr og dermed en oprykning til Superligaen.

Efter kampen var jeg nødt til at bede om at tale med den islandske målmand for at få hans version af de skæbnesvangre sekunder, hvor han var med til at stoppe festen for flere end 8000 viborgensere.

Det tog lidt tid, inden han dukkede op, men Ingvar Jónsson udviste en klasse, som jeg respekterer ekstremt højt. Han kunne været listet ud via en bagdør - men han stillede op.

Hans skridt hen mod mig var tunge, og jeg kunne godt fornemme på ham, at han ikke for alvor havde lyst til at give det interview - men han gjorde det. Uden irritation og surhed forklarede han sig så godt, som han nu kunne.

Jeg synes ikke, at det var noget særlig behageligt interview at lave. Jeg kunne se på manden - og jeg vidste - at han indvendigt led rigtig meget. Han vidste på forhånd godt, hvad det interview skulle handle om, og det var altså ikke noget behageligt.

Som menneske havde jeg mest af alt lyst til at give ham et skulderklap, for det trængte han mere til end en journalist, der bad ham genfortælle, hvad der skete, og hvad det fik af betydning og så videre.

Men jeg er nu en gang journalist, og netop Ingvar Jónssons fejl var jo et af de store samtaleemner. Derfor var det mit arbejde at få ham til at sætte ord på både fejlen og skuffelsen over ikke at være rykket op. Det måtte jeg gøre så professionelt som muligt - og så respektfuldt som muligt.

Også i sportens verden er det altså bare sådan, at vi som presse er med i sejrene og gerne hører spillere og trænere rose, juble og glæde sig, men vi er der altså også i nederlagets stund, hvor der er kritik, ærgrelse og skuffelse.

Det er dog for mig vigtigt at huske, at det er et menneske af kød og blod, du står overfor - uanset situationen.

Så når han viser mig den respekt, at han stiller op til et interview, så er det også min opgave at behandle ham sobert og ordentligt.

Nedslået og trist målmand: Der findes ingen undskyldning

VFF-målmand får plaster på såret - er udtaget til landsholdet

Karakterbogen: For mange VFF'ere har været under niveau (plus-artikel)

Sportsredaktør Danni Kristensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Klar tysk melding om grænseåbning: Åbne sluser til Poetzsch og Calle fra 15. juni

Annonce