Annonce
Viborg

Bag historien: Store brobeslutninger hen over få dage

Kjællinghølbroen har fået meget opmærksomhed den sidste uges tid. Foto: Christine Krüger Hansen

Bjerringbro: Der er altid nogle sager i lokalsamfundet, der fylder mere end andre.

Én af dem, der tales meget om i Bjerringbro, er Kjællinghølbroens tilstand, der ad flere omgange har fyldt en del i spalterne.

Allerede i 2016 opdagede Viborg Kommune, at en af broens bærende bjælker var knækket, og broen blev derfor afspærret og siden repareret.

Desværre skulle der ikke gå ret meget mere end et år, før den igen var gal. En synsrapport afslørede, at broen var fyldt med råd, og der var ikke andet at gøre end igen at afspærre broen.

Denne gang gik der dog lang tid, før man egentlig havde en konklusion. På trods af en del henvendelser til forvaltningen lød svaret i næsten et år, at man ventede på en syns- og skønsrapport samt diverse uvildige undersøgelser.

Imens var frustrationerne til at føle på ude i lokalsamfundet, hvor broen havde været længe ventet og virkelig var blevet taget godt imod af både løbe-, cykel- og vandrefolket.

Men for lidt over en uge siden lød det så endelig fra forvaltningen, at nu havde man vurderet, at broen ikke stod til at redde. Den skulle tages ned, og det skulle ske inden jul. Samtidig oplyste forvaltningen, at man nu har startet en voldgiftssag i et forsøg på at få erstatning fra entreprenør og bygherrerådgiver. Den sag bliver nok ikke afklaret før i foråret 2021.

Det gode spørgsmål på alles læber, inklusiv undertegnede, var selvfølgelig: Skal vi så vente på en ny bro indtil da?

Adskillige opringninger til formand for klima- og miljøudvalget, Stine Damborg (K) gav ikke noget resultat. Heldigvis har andre lokale politikere en holdning til dette spørgsmål. Inden ugen var omme, var det såmænd blevet foreslået af den socialdemokratiske gruppe, med Niels Dueholm i spidsen - og siden vedtaget af et enigt økonomi- og erhvervsudvalg - at der straks skal findes penge til en ny bro ved Kjællinghøl i det kommende budget.

At det ikke nødvendigvis skal være den billigste løsning, men en bro der passer ind i det naturskønne område, blev også vedtaget, godt hjulpet på vej af den konservative gruppe, der i løbet af ugen fik samlet sig og svaret på journalistens spørgsmål.

Det er med garanti ikke sidste gang, der skrives om Kjællinghølbroen - både den gamle og den kommende. Og så er der stadig historien og skyldsspørgmålet, der ligger og venter på at blive afklaret.

Journalist Christine Krüger Hansen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Svar til Christian Langballe

Viborg

Vent med at smide mundbindet i skraldespanden: Det skal fortsat bruges på sygehuset og ved lægen

Annonce