Annonce
Viborg

Bag historien: Tæt på mennesket bag den korte notits

Normalt skriver vi kun ganske korte notitser om de mange indbrud, der desværre bliver begået på vores egn. I denne uge fik jeg dog mulighed for at skrive langt om en kvinde, som for to et halvt år siden blev ramt af indbrud. Foto: Eskil Lyngsøe.
Annonce

Viborgegnen: Dag efter dag kan du, kære læser, læse om færdselsuheld, vold, tyverier, sprit- og narkobilister og indbrud i avisens spalter. Det kan du, fordi vi hver morgen klokken 8.20 har et telefonmøde med de lokale politifolk, som læser op fra den seneste døgnrapport.

Det er en vigtig opgave for os at fortælle dig, hvad der sker af kriminalitet derude, ligesom at det også er vigtigt for os at fortælle dig, når banditterne fanges og bringes for en dommer.

Oftest, når jeg skriver en lille morgennotits om et indbrud, får jeg ikke flere informationer af politiet end tidspunktet, vejnavnet, hvordan tyven(e) er kommet ind, og hvad der er blevet stjålet.

Det resulterer for det meste i korte, overordnede skildringer á la "indbrud på den og den vej i det og det tidsrum, hvor tyvene kom ind af den og den dør og stjal det og det".

Normalt kommer vi det ikke nærmere end det, men nogle gange får vi alligevel mulighed for at komme helt tæt på, og det gjorde jeg i denne uge med en kvinde, som for godt to et halvt år siden blev udsat for et voldsomt indbrud.

Indbrudstyven havde netop fået sin dom, og kvinden havde læst, at jeg havde skrevet en artikel om dommen, som lød på 50 dages betinget fængsel. Derfor ringede hun straks til mig.

Dagen efter tog jeg ud og besøgte kvinden i hendes og familiens hus, som i dag er beskyttet af blandt andet kameraer, dobbeltsikrede døre og avancerede alarmsystemer.

Det var en meget speciel oplevelse at komme så tæt på ét af de ofre, som er bag ved alle vores daglige, korte og overordnede notitser.

Jeg fik lov til at komme tæt på, og jeg hørte om de skrækkelige ting, der kan følge med, når man bliver udsat for indbrud - men jeg kom ikke tættere på, end at kvinden ikke efterfølgende skulle kunne genkendes.

Hun ønskede nemlig at være anonym, og det havde jeg fuld forståelse for. Hun har siden indbruddet været mærket af følgerne af det overgreb, et indbrud er, og begge de personer, som i sin tid brød ind i hendes hjem, er stadig derude et sted.

Journalist Eskil Lyngsøe.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

21 vil studere ny uddannelse i Viborg

Viborg

Blå partiers kamikazekurs

Annonce