x
Annonce
Viborg

Bag historien: Veteranflyet var praktikantens første

Som ny praktikant er man altid nervøs, men da jeg blev sendt ud til Orla Gravesen og hans veteranfly, gik det jo egentlig ret godt.

Viborg: Mandag den 3. februar var starten på en ny tilværelse for mig. Efter to forholdsvis trygge år på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole skulle jeg nu ud i den virkelige verden. Nu skulle jeg være journalist på fuld tid, på et blad som jeg ikke tidligere havde læst så meget fra, og i en by, som jeg slet ikke kendte. Ja faktisk har jeg kun været i Viborg for at se fodbold, håndbold, få fjernet en blindtarm og se min datter komme til verden.

Igennem mange år har jeg vidst, at jeg ville være journalist, hvilket har resulteret i forskellige journalistiske småjob. Derfor havde jeg da en smule erfaring at tage med, da jeg mødte ind mandag, men jeg havde aldrig tidligere prøvet, at jeg skulle være en del af en reel redaktion. Hvad skulle jeg forvente? Og hvad forventede de af mig?

Men jeg mødte altså ind mandag klokken 9, og efter en lille rundvisning i huset blev jeg præsenteret for en lille seddel på mit bord. Der var lagt en plan for de kommende tre dage, i forhold til historier jeg skulle lave, og den første var allerede denne mandag.

Annonce
Journalistpraktikant Mads Plagborg Magnussen. Foto: Morten Pedersen

Passionen var stor

Jeg skulle ud til Viborg Flyveplads, hvor Orla Gravesen havde et gammelt veteranfly til at stå. Ja, flyet blev jo 80 år, og det skulle jeg lave en historie om. Egentlig havde det været planen, at jeg også skulle en tur i luften i det lille fly, men vejret gjorde, at dette måtte droppes.

Den ene af vores to fotografter, Morten Dueholm, var blevet sat på historien også, så i hans selskab tog vi turen ud til flyvepladsen. Selvom Morten havde et program for dagen, så fik jeg at vide, at jeg bare skulle tage den tid med Orla, som jeg følte var nødvendig. Der var altså intet tidspres på mig, og det lettede da lidt af trykket på mine skuldre.

Det var dog ikke fordi, at jeg var mega nervøs for, at jeg ville ødelægge den her historie. Jeg har tidligere talt med folk, som har en stor passion for et givent område, og hvis man bare giver dem lov til at vise den passion og se gnisten i deres øjne, ja så skal de nok få sagt et par ting, som kan bruges i en historie. Og sådan gik det også med Orla. Han kunne fortælle og fortælle, og jeg tog det hele ind, eller min diktafon gjorde i hvert fald, for der var godt nok mange flybetegnelser, som jeg ikke altid forstod.

Efter lige godt en halv time havde jeg fået alt det jeg skulle bruge fra Orla, og jeg følte, at jeg havde styr på, hvor den her historie skulle hen. Den skulle handle om fly-passionen hos Orla og hans familie, men med udgangspunkt i det flotte fly.

Artiklen blev skrevet og halvanden uge senere kunne man se Orla og hans Stinson HW75 Voyager på forsiden af avisen. En lille sms tikkede ind med teksten: "En flot og sober artikel - tak for den. Mvh Orla".

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Hverdagsbetjentenes storhedstid

Annonce