Annonce
Viborg

Bag historien: Vikaren og den blå Ralph Lauren-skjorte

... Og så nævnte vi ikke engang skjorten. Arkivfoto: Morten Pedersen

Viborg: Jeg har afløst Henning Just som manden, der fremover skal dække byrådsmøder for folkebladet, og jeg havde min debut for et par uger siden. Her skrev jeg blandt andet historien om, at Robert Demény i en periode erstatter Enhedslistens eneste folkevalgte, fordi Flemming Gundersen er syg.

Jeg havde i artiklen dristet mig til at skrive, at Demeny kunne ”træde ind i multisalen og finde den stol, hvor hans mørkeblå Ralph Lauren-jakke allerede hang, og hvor nøjsomme folk på forhånd havde udskiftet navneskiltet”.

I hvert fald en enkelt læser var noget forhippet på - flere steder - at kommentere detaljen om Deménys tøj. Hvorfor er det vigtigt, og skal vi nu til at lave modereportager?

Det vil jeg da gerne bruge lidt spalteplads på at svare på.

Et af målene med at dække byrådsmøder er nemlig ikke kun at fortælle, hvad der blev besluttet. I så fald var det spild af tid at bruge flere timer på rådhuset en onsdag aften, og især var det spild at have en fotograf med.

Nej, vi har nemlig som mål også at fortælle læserne hvem vores politikere er, hvad de siger, hvordan de interagerer, debatterer og i det hele taget optræder. I et demokrati er det væsentligt, at politikerne ikke opleves som anonyme navne eller som robotter, der bare stemmer ja eller nej. De er mennesker, der som du og jeg har personlighed og karakter og interesser, og som heldigvis har valgt at bruge en del af deres sparsomme tid på at være politikere.

Vi vil på avisen gerne gøre byrådsdækningen mere levende, og her er reportageelementer og et øje for detaljen et ikke uvæsentligt element, mener jeg i hvert fald. Forhåbentligt vil en mere malerisk beskrivelse af møderne også få flere til at ville læse de væsentlige byrådshistorier, også når emnet er tørt.

Det passer måske ikke ind i den gængse opfattelse af en Enhedslisten-politiker, at vedkommende går i relativt dyrt, amerikansk mærketøj, men det er nu engang tilfældet - og kender man Flemming Gundersen, så vil man alene ud fra Deménys valg af påklædning godt kunne lure, at de to ikke er en 1:1-kopi af hinanden.

Gør det noget? Nej.

Gør det Demény til en ringere politiker? Næppe.

Er det relevant? Det synes jeg! For nu er det altså Robert Demény, der i en periode skal træffe partiets beslutninger, og derfor skal folk vide, hvem han er. At han er 60 år, at han er fængselsbetjent. Der var også et billede af, hvordan han ser ud. Og var jeg med i Enhedslisten, så tror jeg ikke, at jeg ville ærgre mig så meget over at få brudt lidt med stereotypen. Til gengæld ville jeg som vælger gerne lære min repræsentant bedre at kende.

Havde historien handlet om Nikolai Norup som personen, havde jeg nok påpeget hans ulastelige jakkesæt, og var det Eva Pinnerup, som var i fokus, kunne socialdemokratens røde jakke have været nævnt. Nu var det så Demény, der var i fokus, fordi han for første gang sad i byrådet. Og bare rolig, hans indspark til det politiske blev også nævnt flere steder.

Så det var i hvert fald lidt af tankerne bag. På Journalisthøjskolen fik jeg engang et råd om aldrig at gå fra et hus uden at vide, hvad interviewpersonens hund hed. Det forsøger jeg at tage med mig – og så ved vi forhåbentligt alle, at man ikke skal skue hunden alene på hårene.

Journalist Andreas Søndergaard fortæller om sine tanker om en historie fra seneste byrådsmøde. Foto: Morten Pedersen
Annonce
Viborg For abonnenter

Roede knap 2000 kilometer på russiske floder og i Det Kaspiske Hav i specialbygget båd: Thomas Frank vil bevise, at der er en anden fortælling om vikingerne, end den man kender

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112 For abonnenter

Antallet af indbrud falder og falder i de officielle tal - men hos lokalpolitiet synes man, at det går den modsatte vej

Viborg For abonnenter

Klubben, der ikke skulle lukke alligevel: - Jeg var klar til at kæmpe til det sidste

Viborg

SVIF lukkede serie 6 med maner: Gamle legender indtog banen i festligt farvel

Rundt om Viborg

En del af arven gik til en koncert med Johnny Reimar: Der var dansktop-fest på plejecentret

Danmark

Kendisser på stemmesedlen har en fordel, men ingen nem genvej til valg

Viborg FF For abonnenter

18 år, superligaspiller og på ungdomslandsholdet - men Viborg FF-teenager har ambitioner om meget mere

Viborg

Efterårs-bogcafe på biblioteket

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv

Sygeplejersker redder pensionspenge: Aktier i Viborg-virksomheden Genan solgt

Erhverv

Det bliver ikke sagt med blomster: Derfor flygter blomsterhandlerne fra Interflora

Erhverv

Skal der bygges mere: Omstridt lokalplan for Kærvænget sendes nu i offentlig høring

Sport For abonnenter

Karakterbog: Den unge målvogter overskyggede alle

Kultur

Anbefaling: Fem forrygende serier til sofa og regnvejr

Annonce