Annonce
Viborg

Bag historierne: En trist begyndelse endte lykkeligt - Frederik fik lov at få sin mor

I "Bag Historien" inviterer vi hver søndag læserne med bag forhænget på nogle af de historier, vi har bragt i ugens løb. Fotocollage: Jesper Bech Pedersen
En gang om ugen tager redaktionens journalister dig med bag kulisserne i nogle af de historier, vi har bragt og fortæller om, hvilke journalistiske overvejelser, vi gjorde os. Samtidig er det en anledning for dig til at læse eller genlæse historier, du måske missede i første omgang.

Denne uge fortæller vi om vores journalistiske overvejelser i følgende historier:

1. Louise, der risikerede at få tvangsfjernet sig barn, men nu har fået lov at være mor.

2. Millionæren, der begavede sin fødeklub

3. Striden om en kat, der endte med mordtrusler.

Annonce

1. Kunsten at få fulgt historierne til dørs

Lille Frederik blev et år for nylig, og i den anledning kiggede folkebladet forbi for at få samlet avisens historie op. Foto: Morten Pedersen

Af journalist Andreas Søndergaard:

Det værste ved at være på et dagblad er, hvor forgængeligt ens arbejde kan virke. Der står ikke et monument tilbage, når man har lavet noget godt, for næste dag kalder endnu en avis, endnu et par artikler. Nyheder kommer, og nyheder går.

Jeg prøver på at huske det, jeg har skrevet, for læserne har krav på, at vi følger historierne til dørs. Det er ikke en kunst, vi altid har været gode til på folkebladet.

Derfor var jeg også glad for at kunne sætte ikke bare et punktum, men et positivt punktum, da jeg forleden var i Kølvrå og besøge Louise Schmidt og hendes nu etårige søn, Frederik.

Jeg besøgte første gang Louise, da hun var højgravid. Hun havde selv henvendt sig til avisen i afmagt, for hun følte sig forkert behandlet af kommunen, som ifølge hende dømte den vordende mor på sine diagnoser og sin fortid.

Jeg får mange henvendelser om dårlig sagsbehandling, en ond kommune, om forhold, der ifølge borgeren er for dårlige. Jeg sorterer i dem, og langt fra alle skrives - men her syntes jeg, der var en historie.

Jeg har som journalist ingen mulighed for at vurdere, om Louise kan blive en god mor - her må jeg stole trygt på kommunens vurdering. Jeg kunne dog her se en interessant tematik om, hvorvidt man som en person med psykisk sygdom i journalerne er stemplet af dette for evigt - eller om man som Louise kan kæmpe sig fri og også få lov til dette af systemet.

Det fik Louise, men med rigtig megen støtte (hun vil kalde det overvågning) i månedsvis efter fødslen. Det er godt, at kommunen ikke tager chancer på barnets vegne, tænker jeg. Da jeg besøgte den lille Kølvrå-familie, var det nogle måneder siden, at Louise blev "sat fri" med visheden om, at hun havde bestået sit livs eksamen.

Et par dage efter skulle hun fejre fødselsdag for sin søn. Jeg ønsker dem begge held og lykke med livet!

Læs hele historien om Louise og hendes søn her:

Husker du Louise, der frygtede tvangsfjernelse? Nu er hun endelig en mor som alle andre (plus-artikel)

Louise er paranoid skizofren og højgravid - men er hun uegnet som mor? (plus-artikel)

2. Der er også rigtig gode historier i serierækkerne.

Historien om, at rigmanden Lars Seier Christensen havde smidt et sponsorat efter seriespillerne i Ravnsbjerg/Løgstrup nåede vidt omkring. Arkivfoto: Morten Pedersen

Af sportsredaktør Danni Kristensen:

En af ugens mest læste sportshistorier på viborgfolkeblad.dk handler hverken om Viborg FF's oprykningsjagt eller om Viborg HK's forsøg på at nå DM-semifinalen.

Den kommer såmænd fra serie 2-fodboldholdet fra Ravnsbjerg/Løgstrup, som selv tippede mig om, at man havde fået den landskendte rigmand, Lars Seier Christensen, som oprindeligt kommer fra Løgstrup, til at smide et sponsorat efter seriespillerne i klubben.

På folkebladet er der tradition for, at vi dækker de lokale serierækker i fodbold helt ned til serie 2. Selv om det fodboldmæssigt er på et forholdsvist lavt niveau, så er der gode historier ude i de mindre klubber.

Jeg kan huske, at vi har lavet historier om en plus 40-årig supertopscorer, om et stortalent, som nu spiller på landsholdet - og om en mand, som vistnok havde passet måltavlen i det meste af en menneskealder.

Fælles for både de historier og for ugens historie om Lars Seier Christensen er, at de alle er kommet frem, fordi folk ude i klubben tipper os. Vi vil rigtig gerne modtage den slags tip, for det er helt umuligt for os selv at opspore alt, hvad der sker af interessante ting i 12-14 lokale serieklubber.

Det er ikke alle historier, der vil blive læst ligeså meget, som historien om tøjsponsoratet i Ravnsbjerg/Løgstrup - og det er selvfølgelig ikke alle tip, som bliver til historier i avisen - men vi vil langt hellere have fem tip for meget end fem for lidt.

Så opfordringen herfra. Skriv til os på sport@viborgfolkeblad.dk, hvis du går rundt og tænker, at der er en god fortælling eller et interessant menneske i din klub eller forening.

Læs eller genlæs historien om rigmanden, der gerne ville sponsorere barndomsklubben her:

Landskendt rigmand smider penge i Ravnsbjerg/Løgstrup

3. Truede med at slå fireårig pige ihjel: En sag for genboerne - eller for alle?

Politiet har sigtet en 41-årig kvinde fra Kølvrå for dødstrusler.

Af journalist Andreas Søndergaard:

Hver morgen ringer vi til politiet for seneste nyt. Jeg havde tjansen i mandags og fik den bizarre historie om to genboer, hvis uenigheder om en kats strejfen rundt i Kølvrå - ifølge politiets sigtelse - havde fået en 41-årig kvinde til at true med at dræbe genboens fireårige datter.

Historien blev flittigt læst, og meningerne var delte. Nogen var på kattedamens side, andre var ikke. En enkelt kommentar poppede op på Facebook med opfordringen om, at folkebladet burde have tiet historien ihjel. Den var kun relevant for parterne og politiet, lød pointen.

Og det er måske egentlig en okay pointe. Beriger vi læserne med noget særligt, når vi fortæller den historie?

Jeg er da i tvivl, men jeg kan i hvert fald godt finde argumenterne for, at historien bør skrives. Først og fremmest fordi, der er åbenhed i retssystemet, og vi som samfund har ret til - og behov for - at vide, hvad politiet bruger sin dyrebare tid på.

Derudover kan historien måske også give stof til eftertanke rundt omkring, hvor naboer og genboer strides. Der er en grænse for, hvad man uden videre kan sige - og den grænse er altså ifølge politiet overskredet ved mordtrusler. Det er desværre nok nødvendigt at få mindet folk om...

Læs eller genlæs historien om kattestriden, der endte i mordtrusler, her:

47-årig katte-ejer truer fireårig pige på livet

Annonce
Forsiden netop nu
112

Betjente var sikre i deres sag, da de nåede frem: Anholdt 71-årig havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce