Annonce
Viborg

Bag ugens historier: Hemmelighedsfuldt politiopbud og direktørfyring

Her kommer du med bag kulisserne på tre af ugens historier i Viborg Stifts Folkeblad. Fotocolllage: Jesper Bech Pedersen

Hver søndag tager redaktionens journalister dig med bag kulisserne i nogle af de historier, vi har bragt for nylig og fortæller om, hvilke journalistiske overvejelser, vi gjorde os. Samtidig er det en anledning for dig til at læse eller genlæse historier, du måske missede i første omgang.

Annonce

'

1. Når man kommer i problemer med politiet

Kampklædt politi i Viborgs gader.

Af journalist Bertram Christensen:

Noget af det, som i denne uge fyldte allermest i det lokale nyhedsbillede, i hvert fald i starten af ugen, var politifolkene foran justitsminister Søren Pape Poulsens (K) residens. Politifolkene mødte op søndag aften, hvor folkebladet skrev første artikel om det.

Mandag morgen stillede en af mine kollegaer så spørgsmålet: "Har vi talt med naboerne?", og straks blev jeg, med et kamera over skulderen, sendt afsted mod Sct. Mogens Gade.

Her fik jeg selv syn for sagen og så de maskinpistol-bærende politifolk. Jeg hilste på dem på vejen forbi, men tænkte ikke videre over dem. Jeg var der jo ikke for at snakke med dem. Jeg passede mit job. De passede deres.

Jeg snakkede med nogle forbipasserende og ringede på hos flere af naboerne, men mandag formiddag er folk åbenbart ikke hjemme.

Min spankuleren omkring i gader og gyder havde åbenbart vækket politiets mistanke. I hvert fald nok til, at en af de to politifolk med våben hængende om halsen pænt kom hen og spurgte, hvem jeg var.

Mit navn, virke og personnummer blev noteret, og så kunne både han og jeg komme tilbage til vores egentlige arbejde.

Næste gang skal man måske give sig til kende, når man lusker rundt om et godt beskyttet ministerhjem.

Du kan læse hele historien her.

2. Direkte fra eftermiddagslur i lænestolen til højeste alarmberedskab

Henrik Dahl blev fyret - og det var en nyhed, som fik sportsredaktøren vækket.

Af sportsjournalist Danni Kristensen:

Selv en sportsredaktør har fridage - og når man har rigtig mange af sine arbejdsdage i weekender eller sene aftentimer, så er disse fridage ofte hverdage, hvor konen er på job og sønnen i børnehave.

De fleste forældre og husejere kan helt sikkert nikke genkendende til, at eksempelvis en fri onsdag hurtigt kan blive brugt på tøjvask, rengøring eller andre praktiske gøremål i hjemmet, men denne onsdag havde jeg altså for en gangs skyld god tid til mig selv.

Dagens motion var overstået, og med nogle frie timer, inden sønnen skulle hentes i børnehaven, valgte jeg at sætte en film i gang på tv'et og læne mig godt tilbage i lænestolen. Med andre ord - jeg småslumrede.

Men pludselig blev jeg vækket af telefonens irriterende brummen på bordet - og i den anden ende var Viborg HK's formand, som ville overbringe mig den markante nyhed om, at direktør Henrik Dahl var blevet fyret.

Stadig smådøsig og lidt tummelumsk fik jeg noteret ned og spurgt lidt ind, og så var det ellers om at få gang i computeren og få alarmeret kollegerne. En sådan nyhed skal hurtigt ud - og det er sådan en nyhed, der får sportsjournalister i højeste beredskab.

Det betød, at jeg gik direkte fra min eftermiddagslur til nogle timer, hvor jeg konstant talte i telefon eller hamrede i tastaturet. Pulsen var høj, men det er altså den slags, som gør det spændende at være journalist - også selv om man ind imellem bliver revet ud af sin eftermiddagslur eller må droppe en fridag.

Du kan læse Danni Kristensens analyse af fyringen her (plus-artikel)

3. Længe leve frivilligheden og offentlige Facebook-opslag

Cafe Frirummet lukkede i fredags. En lokal Facebook-gruppe var dog med til at lede avisen på sporet af historien om, at en hær af frivillige sandsynligvis vil drive caféen videre. Arkivfoto: Morten Pedersen

Af journalist Eskild Lyngsø:

Facebook er vores allesammens opslagstavle - om vi vil det eller ej. Og for en lokaljournalist som mig, som sidder i og dækker Bjerringbro, kan det være guld værd at have et øje på en Facebook-gruppe som den, der hedder "Bjerringbro-by".

Sidste søndag blev der i gruppen delt et opslag af Frank Poulsen, som forsøgte at hverve frivillige til en ordning, så "Cafe Frirummet kan fortsætte i samme ånd og sjæl", som han skrev.

Ugen forinden havde vi skrevet en del om, at det populære samlingssted i midten af Bjerringbro måtte dreje nøglen om, fordi indehaver Camilla-Kirstine Mørch og hendes mands helbred ikke længere tillader dem at drive den.

Og der kom det så, midt i alt det triste, Facebook-opslaget om, at Frank søgte frivillige - et opslag som i øvrigt havde fået masser af positive kommentarer.

Jeg ringede straks til ham for at høre, hvad der var op og ned i sagen, og det viste sig, at han om lørdagen havde kontaktet ægteparret Mørch og sagt, at det altså var ham, der skulle drive caféen videre.

Det var de altså enige med ham i, og nu vil Frank forsøge at køre caféen videre ved hjælp af frivillige kræfter.

Længe leve frivilligheden!

Du kan læse eller genlæse den gode nyhed her.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce