Annonce
Viborg

Bag ugens historier: Når kilden kun vil interviewes via mail

I denne uges Bag Historien kan du læse om brugsbestyrelsen, der kun ville interviews via mail, en away-kamp i fodbold, samt Tange-værket, der har fået tæppet revet væk under sig. Fotocollage: Jesper Bech Pedersen.
Hver søndag tager redaktionens journalister dig med bag kulisserne i nogle af de historier, vi har bragt og fortæller om, hvilke journalistiske overvejelser, vi gjorde os. Samtidig er det en anledning for dig til at læse eller genlæse historier, du måske missede i første omgang.

.

Annonce

1. Interview via mail

Af journalist Jens Peder Østergaard:

Langt de fleste interview til grundlag for avisartikler bliver til enten ved, at interviewer (journalisten) og "offeret" mødes ansigt til ansigt - eller gennem en telefonsnak.

Langt sjældnere er det, at man - som jeg for nylig var udsat for - bliver meddelt på en sms, at bestyrelsen for Karup-Kølvrå Brugsforening kun ønskede at blive interviewet per email vedrørende en sandsynligvis forestående sammenlægning med en anden brugsforening.

Umiddelbart var det svært at se begrundelsen - brugsuddeleren sagde i telefonen, at bestyrelsen ikke havde tid til et forventet antal opringninger om sagen. Men selv om brugsfusionen lokalt påkalder sig interesse, er det svært ligefrem at forestille sig en telefonstorm om sagen. Fra medier i hvert fald.

Men det blev altså til spørgsmål og svar per email. Folk bestemmer jo selv, om de vil tale med avisen. De fleste vil heldigvis, og det kommer der også bedre og mere fyldestgørende artikler ud af. Jeg både håber og tror, at de gode brugsfolk i Karup - og andre - også synes det fremover.

Du kan læse artiklen her - hvor vi i øvrigt også gør læserne opmærksom på de særlige omstændigheder for interviewet.

2. Tangeværket - the never ending story

Af journalist Ole Bjærge:

Jeg mener at huske, at min gamle mor for årtier siden fortalte mig, at min morfar som ung mand var med til at grave Tange Sø ud.

Det passer vist meget godt, for han blev født i 1898, og på de tider var det ikke ualmindeligt, at mænd og kvinder i 18-20-års alderen allerede havde flere år på arbejdsmarkedet bag sig.

Han var således med til at skabe et stykke danmarkshistorie, men han havde næppe forestillet sig, at kronen på hans indsats - søen og værket - efter hans død skulle skabe så megen debat og polemik.

Tange Sø og Tangeværket har udviklet sig til sprængstof i et minefelt mellem modstandere af sø og værk og tilhængere af samme.

Forleden havnede en nyhed i indboksen. Miljø- og Fødevareklagenævnet har ophævet den vandindvindingstilladelse, Viborg Kommune har givet Gudenaacentralen.

Fanden var løs i - ja, Laksegade...

Der er sikkert i alle kommuner en "never ending story" om et eller andet miljøspørgsmål. I Viborg Kommune har det været Hjarbæk Fjord, Hald Sø og Tange Sø/Tangeværket.

Det er som om, der aldrig rigtig findes en afslutning på disse historier. Debatten om Hald Sø er netop blusset op igen, og nu ser det ud til, at den også gør det omkring Tange Sø.

Holdninger brydes. Der er altid noget at skrive om.

3. To på tur til Næstved

Af sportsjournalist Thomas Mark:

Som sportsjournalist på folkebladet får man tit nogle dejligt lange ture i eget selskab, når Viborg FF eller Viborg HK spiller på udebane.

Folkebladet er som regel altid med - men også altid kun med én mand. Det var der dog lavet om på i søndags.

For første gang i de syv år, jeg har været journalist på folkebladet, var vi nemlig to mand afsted for at dække sport på Sjælland.

Årsagen var såre simpel, at Viborg FF og Viborg HK skulle spille kamp i Næstved lige efter hinanden på henholdsvis stadion og i håndboldhallen, som ligger placeret som naboer.

Man skulle næsten tro, at divisionsforeningen i fodbold og det europæiske håndboldforbund havde koordineret spillested og tid til ære for folkebladets journalister. Viborg FF’s kamp mod Næstved begyndte klokken 13.45, mens Viborg HK spillede mod Nykøbing Falster i EHF Cuppen klokken 16.30.

Nykøbings kamp blev spillet i Næstved, da hallen på Falster ikke levede op til EHF’s krav for afviklingen af europæiske kampe.

Derfor kunne sportsredaktør Danni Kristensen og jeg spadsere fra den ene kamp til den anden. Men mens Danni så begge opgør, måtte jeg nøjes med fodbolden. Min opgave var nemlig med fokus på Viborg FF, hvor referat, reaktioner og karaktergivning hurtigt skal på nettet, samtidig med at yderligere tre håndboldkampe skulle ringes hjem.

Derfor oplevede jeg kun lidt af lydbilledet fra Viborg HK’s pragtpræstation i Nykøbing, mens jeg sad alene og arbejdede i et tilstødende rum.

Du kan læse alle artiklerne fra kampen her:

Næstved skulle blot bruge et skud på mål for at slå Viborg FF

Afstemning: Hvem var den bedste VFF'er mod Næstved

Karakterbog: Sløv offensiv dumpede mod Næstved (plus-artikel)

'Lucas har de vildeste redninger til træning' - men Dursun vandt pladsen i målet (plus-artikel)

Foreningen bag Superbrugsen i Karup planlægger at lægge sig ind under Skåde Brugsforening ved Aarhus. Arkivfoto: Morten Dueholm
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Se billederne: Stor fest i Tinghallen - her er alle Viborgs sportsmestre

Annonce