Annonce
Rundt om Viborg

Bagedysten har givet mere ro og tro på sig selv

Bagedystdeltager Victoria Sloth Askjær havde en fed oplevelse af at være med i "Den store bagedyst". Det har udviklet - både som menneske og som bager. Foto: Morten Pedersen
Victoria Sloth Askjær fra Løgstrup vandt ikke finalen i "Den store bagedyst", men fik en fantastisk og intensiv oplevelse, der har givet mere ro og mere tro på sig selv.
Annonce

Løgstrup: Det blev ikke Victoria Sloth Askjær fra Løgstrup, der blev vinder af DR's populære bageføljeton "Den store bagedyst". Finalen blev sendt lørdag aften, og efter tre svære bageudfordringer blev det Frederikke, der kunne rejse hjem med trofæet.

Men Victoria Sloth Askjær er stadig stolt over, at hun nåede så langt og glad for, at hun sluttede godt med en flot mesterværkskage, der skulle afspejle hende som menneske - temaet for kagen var familien med familietræ af chokolade på toppen. Første dag drillede både hjemmegjorte flødeboller og en ualmindelig svær hemmelig udfordring.

- Det gik ikke så godt på den første dag. Jeg kan faktisk ikke huske særligt meget fra finalen, fordi der var så meget tryk på og mange mennesker at forholde sig til med egen familie og tidligere deltagere og deres familier. Men jeg var ved at være der, hvor der ikke var flere idéer, og hvor jeg var helt færdig i hovedet. Jeg var ved at være færdig med bagedysten på det tidspunkt, for der havde vi været i gang i 10 uger nærmest non stop. På andendagen var jeg mest opsat på at slutte godt af, og det lykkedes. Og jeg er vanvittig stolt over, at jeg nåede så langt. Som udgangspunkt ville jeg oprindeligt have været lykkelig, hvis jeg nåede til program fire, for de andre var så dygtige, og jeg er jo bare Victoria. Så det var vildt at opdage, at jeg faktisk havde niveau til at være med så langt, fortæller Victoria Sloth Askjær.

Annonce

Behov for at være kreativ

Her i december er det et år siden, at Bagedysten begyndte for hende, for der gik castingen i gang til dette års udsendelser. Så det er noget, der har taget masser af tid og kræfter. Men det har også givet meget - også udover at blive endnu bedre til at bage kager og bagværk.

- Jeg har fået mere ro på mig selv. Jeg har altid haft det sådan, at jeg gerne vil have, at folk har det godt i mit selskab, og det kan godt skabe lidt usikkerhed i forhold til, om man gør tingene godt nok. Og når så både ens meddeltagere og hele produktionen bag og to millioner danskere giver udtryk for, at man er sød og dygtig og rar at være i selskab med, så giver det jo en ro, og jeg er holdt op med at tvivle på mig selv på den måde, siger Victoria Sloth Askjær.

Hun fortæller også, at lysten til at bage har været under pres, men at den så småt er begyndt at vende tilbage. Især i form af behovet for at være kreativ.

- Lysten til at samle en mousse og alt det praktiske har været under pres. Men skabertrangen er der i den grad. Lysten til og behovet for at skabe noget smukt, siger Victoria Sloth Askjær.

Hun vil nu se, hvor finaledeltagelsen i "Den store bagedyst" kan bære hen, før hun vender tilbage til sit studie - hun læser specialpædagogik i Viborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Pihl: Jeg stemmer imod en rigsretssag!

Danmark

Mails afslører: Planer om at samle behandling af børn med kræft i hovedstaden har været undervejs i tre år

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Viborg FF For abonnenter

Assistenten var tilfreds efter 2-2 mod AGF: - Fik svar på mange ting

Annonce