Annonce
Rund om Viborg

Bagmand: Biogasselskab snart på ret kurs

I forbindelse med tvangsopløsningssagen er Thomas Johansen formelt fratrådt som direktør for bioenergi-selskabet, men produktionen på biogasanlægget ved hans gård ved Grønhøj fortsætter efter det oplyste ufortrødent. Arkivfoto
Grønhøj Bioenergi ApS står til at blive tvangsopløst, men en af stifterne, Esper Goul Jensen, siger, at selskabet bliver reddet "i løbet af få dage".

Grønhøj: - Det bliver løst i løbet af få dage.

Det siger erhvervsmanden Esper Goul Jensen, Brøndum i Salling, der er medstifter af Grønhøj Bioenergi Aps.

Dette anpartsselskab, der ejer og driver biogasanlægget på Mønstedvej 36 ved Grønhøj, er "under tvangsopløsning". Det fremgår af Erhvervsstyrelsens virksomhedsregister.

Esper Goul Jensen ønsker ikke at oplyse, hvad årsagen til den varslede tvangsopløsning, men folkebladet erfarer, at det skyldes, at selskabet ikke har indsendt årsregnskab. Det passer med, at der i modsætning til sædvane ikke er et tilgængeligt regnskab i det offentligt tilgængelige virksomhedsregister. Og det er i øvrigt den mest sædvanlige begrundelse for, at styrelsen anmoder om at få opløst et selskab.

I hvert fald er Skifteretten i Viborg af Erhvervsstyrelsen altså blevet bedt om at tvangsopløse Grønhøj Bioenergi ApS, og i den forbindelse er der fastsat et retsmøde mandag den 27. maj klokken 11.

Men Esper Goul Jensen regner altså med, at ikke bliver meget at holde møde om. I hvert fald forventer han ikke, at selskabet bliver opløst.

Og han forsikrer, at produktionen af biogas ikke har været påvirket af problemerne vedrørende ejerselskabet.

Vi er ret sikre på, at biogasanlægget kører videre. Men hvis det bliver med et nyt selskab som ejer, skal der sikkert laves en ny kontrakt

Wolfgang Schubert, formand for Frederiks Varmeværk

Gasmotor skiftes ud

Dermed skulle der fortsat være udsigt til, at Frederiks Varmeværk som planlagt kan komme til at fyre med biogas fra anlægget i Grønhøj. Spørgsmålet er hvornår og på hvilke betingelser.

På varmeværket er forberedelserne på at omstille fra naturgas til biogas forlængst gået i gang. Værket har solgt den ene af to gasmotorer - og indkøbt en ny beregnet på at fyre med biogas. Den nye motor ankommer om cirka tre uger. oplyser formand Wolfgang Schubert.

Omstillingen koster i alt cirka 10 milllioner kroner. Dertil kommer et millionbeløb til at lægge en rørledning i jorden mellem Grønhøj og Frederiks. Det er dog ifølge kontrakten biogasselskabet, der skal stå for rørforbindelsen. Anlægsarbejdet er ikke begyndt. Rørledningen skulle ellers have været lagt ned her i det tidlige forår.

"En træls situation"

Konverteringen til biogas i Frederiks bliver dermed også under alle omstændigheder forsinket. I bedste fald bliver naturgas erstattet af biogas sidst på året. Ifølge Wolfgang Schubert, formand for Frederiks Varmeværk, er det dog til at leve med, for her i sommerperioden, forventer værket at kunne hente en stor del af opvarmningsenergien fra sit solvarmeanlæg.

Omvendt erkender formanden, at "det er en træls situation" at have indgået en leverancekontrakt med et selskab, der er under tvangsopløsning.

- Vi er ret sikre på, at biogasanlægget kører videre. Men hvis det bliver med et nyt selskab som ejer, skal der sikkert laves en ny kontrakt, og spørgsmålet er så på hvilke betingelser, siger Wolfgang Schubert.

Biogasanlægget ved Grønhøj har efterhånden kørt et par år, men formentlig på grund af manglende indlevering af et regnskab har Erhvervsstyrelsen anmodet om at få selskabet bag biogasanlægget opløst. Arkivfoto
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce