Annonce
Bjerringbro

Balladen fortsætter: Unge forsamlet ved idrætscenter forulempede gæster til privat fest

Det overdækkede indgangsparti ved Bjerringbro Idræts- & Kulturcenter var igen fredag samlingssted for mange unge. Arkivfoto: Morten Dueholm
Opfordring til at forældrene holder deres unge mennesker hjemme
Annonce

Bjerringbro: Selv om kalenderen nu viser september, så er der stadig folk, som opholder sig udendørs. Det gælder også de unge mennesker, som siden juni både på hverdagsaftener og i weekenderne har været samlet og holdt spontane fester forskellige steder i byen.

Fredag aften var det galt igen, hvor mellem 35 og 45 unge samledes ved Bjerringbro Idræts- & Kulturcenter, som det også var tilfældet forrige weekend. Formanden for idrætscenteret Niels Dueholm ærgrer sig over, at der igen var ballade, og de unge blandt andet ødelagde skilte.

- De unge spillede meget høj musik, og de svinede over det hele. De brugte også toiletterne i idrætscenteret, hvor de også forulempede nogle af gæsterne fra en privat fest.  De unge fylder meget der, men det skal gæsterne i idrætscenteret ikke lide under, siger han.

Annonce

Svineri

Om lørdagen var der et voldsomt svineri med knuste flasker og opkast udenfor centeret, og personalet måtte rydde op. Derfor overvejer idrætscenterets bestyrelse nu, om den person, som har vagten, frem over skal være til stede i centret. Normalt passes vagten hjemmefra.

- Politiet var på stedet ved 22.30 tiden fredag, men så længe politiet er der, opfører de unge sig ordentligt. Vi har hørt, at politiet i den kommende tid vil køre til Bjerringbro lidt oftere end tidligere. Det er vi glade for, men det er en skam, at det skal være sådan, siger han.

- Og selv om vi nu sætter skilte op, og politiet kommer med kortere mellemrum, ændrer det jo ikke på, at de unge skal være et sted, og det må vi have fundet ud af, siger Niels Dueholm.

Bjerringbro Byforum er også opmærksom på problemet, og Michael Jensen som her repræsenter Bjerringbro IF, opfordrer forældrene til at holde lidt øje med deres unge mennesker.

- Hvis forældrene sørger for at holde deres unge mennesker hjemme, så vil det hurtigt dø ud, siger han.

Annonce

Modige unge

I gruppen er der både unge på 20 år, men også mange i alderen 15-16 år.

- Tilsyneladende er der enkelte unge, som på de sociale medier opfordrer til at "at man skal banke en fest op og  genere folk", og så længe de beskeder er i omløb, så er det svært at gøre noget. Men hvis forældrene spørger deres unge mennesker om, hvad de laver, og hvem de er sammen med og opfordrer dem til at blive hjemme, så kan vi måske stoppe det, siger Michael Jensen.

Han minder om, at der ikke er noget galt i at være nysgerrig og høre lidt om hvad de unge mennesker laver.


Tilsyneladende er der enkelte unge, som på de sociale medier opfordrer til at "at man skal banke en fest op og  genere folk", og så længe de beskeder er i omløb, så er det svært at gøre noget.

Michael Jensen, Bjerrringbro IF


- Det er jo sådan, at mange bliver modige i hinandens selskab. Hvis der står 50 mennesker og kigger på, at man kaster med flasker, så opildner det andre til at gøre det samme. Men hvis der kun er to, der kigger, så bliver det hurtigt kedeligt, og så stopper det, lyder hans vurdering.

Niels Dueholm ærgrer sig over balladen ved idrætscenteret. Arkivfoto: Morten Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Højtlæsning til kaffen

Viborg For abonnenter

Bestikkelsestiltalt betalte for renovering med sorte penge fra loftet: - Det bliver lidt billigere, når man lægger kontanter i det

Navne

Viborgs turisme har fået ny frontkvinde

Annonce