Annonce
Bjerringbro

Røde Kors delte julehjælp ud: Bamserne blev revet væk

Kasserne var proppet til randen med julehjælp. Lene Munkholm, aktivitetsleder hos Røde Kors Bjerringbro  udleverede en af kasserne til Okubazghi, der skal holde jul med sin kone og fire børn. Foto: Christine Krüger Hansen
Okubazghi var en ud af 71, der modtog julehjælp fra Røde Kors Bjerringbro i år.
Annonce

Bjerringbro: Det er ikke altid nemt at få enderne til at mødes her i juletiden. Hvem kender ikke de sidste to linjer i julesangen, Højt fra træets grønne top af Peter Faber, der lyder således: "Julen varer længe, koster mange penge."

I denne uge blev julehjælpen delt ud, og da Lene Munkholm, der er aktivitetsleder hos Røde Kors Bjerringbro havde pakket og talt sammen, stod der 71 kasser klar til udlevering i Borgen og i Kvarterhuset i Rødkærsbro.

Okubazghi var en af de første, der mødte frem for at hente sin julepakke, og den satte han stor pris på.

For ham, der oprindeligt kommer fra Eritrea men har boet i Bjerringbro i seks år, er julehjælpen fra Røde Kors Bjerringbro en kæmpe stor hjælp.

Det er ikke første gang, han søger om julehjælp, og han lægger ikke skjul på, at det er en tiltrængt hjælp til familien her i juledagene.

- Vi er en familie med fire børn, og jeg er eneforsøger, så med julehjælpen fra Røde Kors får vi en dejlig jul, og der bliver også penge til at købe gaver til børnene, siger Okubazghi, der desværre har gået uden arbejde siden det tidlige forår.

Okubazghi taler rigtig godt dansk, noget han delvist tilskriver, at han, kort tid efter at han kom til Danmark, fik en praktikplads og beskæftigelse ved Viborg Kommune.

Annonce

Det store kørekort

- Desværre stod jeg uden arbejde i starten af året, men jeg gik på kurser og tog også det store kørekort, så jeg kan køre lastbil og bus, og nu har jeg endelig fået job som buschauffør i Aarhus, siger Okubazghi, der begynder på sit nye job i starten af januar.

Foruden kasserne, der var fyldt med julegodter og mad, var der også mulighed for at tage et par bamser med hjem til børnene. Foto: Christine Krüger Hansen

Kasserne er fyldt med madvarer til en god julemiddag samt legetøj til børnene og gavekort.

- Vi har været meget privilegerede i år i forhold til donationer, siger Lene Munkholm og fortsætter:

- Foruden de 15 fyldte indkøbsvogne, som Lions Bjerringbro har indsamlet, så har vi søgt og fået støtte fra en del mindre virksomheder i lokalområdet samt Grundfos' jubilæumsfond, der har været meget generøse. Derudover har vi fået biografbilletter af Bjerringbro Biograf, og Bjerringbro Detail har valgt at give 50 kroner ekstra på hver af de gavekort, vi giver til julegavekøb, fortæller Lene Munkholm.

Nede i posen ligger der også en voucher til et juletræ, som kan hentes hos Svend Lind på Bjerrevej.

- Det er ikke alle, der gør det, for det er heller ikke alle modtagere, der er kristne, og som fejrer jul som vi gør i Danmark, siger Lene Munkholm.


Vi har været meget privilegerede i år i forhold til donationer

Lene Munkholm, aktivitetsleder hos Røde Kors Bjerringbro


Okubazghi hentede dog sidste år et træ men blev som mange andre førstegangs juletræs-ejere overrasket over, hvor meget træet fyldte i lejligheden.

- Jeg tænkte godt nok, hvordan skal det dog gå, siger han med et glad smil og fortæller, at man i Eritrea har en forskudt kalender, hvilket betyder, at man i hans hjemland først fejrer julen 10 dage senere end i Danmark.

Derfor fejres julen nu i Okubazghis hjem to gange.

- Ja, for det er sådan man gør i Danmark, og børnene ser jo også julekalender og tæller ned til den 24. december, siger han, der godt en uge efter så mødes med de andre familier fra Eritrea, der bor i lokalområdet for at fejre jul igen.

Midt i pakkeuddelingen kommer en anden Røde Kors frivillig, Tine Høgh susende ind af døren og spørger, om der er noget, hun skal hjælpe med. Hun har været i Rødkærsbro og udleveret pakker der.

Så er bamserne valgt, og Okubazghi er klar til at tage hjem med de lækre julesager. Foto: Christine Krüger Hansen

- Der var 22, der skulle have julepakker, og det gik rigtig godt. De fløj nærmest ud af døren, og alle var meget glade - og bamserne var revet væk, siger hun og kigger hen på det lange bord i Borgen, der er fyldt med bamser.

- Det er Genbrugshuset, der har tilbudt at finde de fineste bamser frem, og så kan modtagerne af julepakken også tage nogle bamser med hjem til børnene, siger Lene Munkholm og smiler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Pihl: Jeg stemmer imod en rigsretssag!

Danmark

Mails afslører: Planer om at samle behandling af børn med kræft i hovedstaden har været undervejs i tre år

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Viborg FF For abonnenter

Assistenten var tilfreds efter 2-2 mod AGF: - Fik svar på mange ting

Annonce