Annonce
Navne

Barkmann/Iversen Duo blev dannet dag 1

Lisbeth Eilrich Iversen (til venstre) og Mimi Barkmann (vokset op i Stoholm, red.) spiller sammen i både duo og kvartet. Privatfoto

Det musikalske makkerpar kan opleves søndag aften.

Stoholm: En dag i 2015 ringede musiker Stoholm-fødte Mimi Barkmann fra Hadsund til organist ved Sct. Clemens Kirke i Randers, Lisbeth Eilrich Iversen, og foreslog, at de to mødtes og måske fandt ud af at spille sammen.

Og meget kort fortalt - det møde resulterede samme dag i, at duoen Barkmann/Iversen blev dannet!

Deltagerne i gudstjenesten nytårsaftensdag i Sct. Clemens Kirke kunne glæde sig over samspil fra de to, og det samme kan dem, der vælger at tilbringe hellig tre kongers aften, søndag den 6. januar, i Gassum Kirke ved Randers, hvor også de dygtige piger fra Hadsund Kirkekor medvirker. Mimi Barkmann er mor til to af dem.

Op til det nævnte møde i 2015 havde Mimi Barkmann i stigende grad haft et ønske om at spille i en gruppe, der var mindre end de vante, så der kunne blive mere vægt på det solistiske, og hun kunne også godt tænke sig at spille sammen med en anden kvinde.

- Jeg var alene kvinde i Nordkraft Big Band sammen med 16 mænd, og har flere gange også været alene kvinde i Randers Big Band, forklarer Mimi Barkmann.

Ud af mødet kom også senere dannelsen af kvartetten Nordtone, hvor Mimi Barkmann på saxofon og Lisbeth Eilrich Iversen har assistance af en trommeslager og en bassist.

Annonce

Musikalsk familie

Mimi Barkmann, 44 år, er som nævnt vokset op i Stoholm som datter af Grethe og Jens Anker Ulstrup og dermed i en musikalsk begavet familie.

- Min far kan spille på stort set alt, fortæller Mimi Barkmann.

Selv begyndte hun tidligt at spille, og tiden på Skive Gymnasium blev ret kort - musikken trak. I Skive var den unge dame elev hos Otto Lindum på Skive Musikskole og har gode minder herfra.

- Min mor gav mig lov til at stoppe på gymnasiet, hvis jeg ville love at øve mig grundigt, fortæller Mimi Barkmann, som i en alder af kun 18 år blev elev på musikkonservatoriet i Aalborg og fire år senere var uddannet som musikpædagog.

Et halvt år derefter tilbragte Mimi Barkmann sammen med sin mand i New York, hvor de begge studerede jazzmusik. Mimi Barkmann desuden jazzsang.

Efter flytningen til Hadsund, hvor det også undervejs er blevet til familieforøgelse tre gange, har Mimi Barkmann blandt andet stået i spidsen for Danmarks ældste skoleorkester, Hadsund Skoleorkester, og hun var indtil for halvandet år siden medlem af Randers Bigband, som hun også har været formand for. Fra tid til anden - og senest nytårsdag - afløser hun i orkestret.

Det var også med Randers Big Band, Mimi Barkmann havde den store oplevelse at spille sammen med Thomas Eje ved 20 koncerter landet over. Aftalen kom i stand på den måde, at den kendte entertainer simpelthen ringede til Mimi Barkmann og foreslog et samarbejde.

Sammen med sin mand, tandlæge Jeppe Barkmann, der selv spiller trompet i Randers Big Band, har Mimi Barkmann tre døtre, Selma, Olivia og Asta. De to sidstnævnte er med i det kor, der medvirker ved koncerten i Gassum Kirke.

Hjem med klaver

Lisbeth Eilrich Iversen, 55 år, voksede op i et hjem med klaver i Ikast.

Det var hendes mor, der spillede, og interessen for musik kunne datteren også dyrke i tiden på Ikast Gymnasium. I en alder af 19 år kom hun på musikkonservatoriet i Aarhus og har samme uddannelse som Mimi Barkmann.

I en lang årrække spillede Lisbeth Eilrich Iversen klaver i det kendte Klüvers Big Band, faktisk noget nær en halvtidsstilling, og desuden underviste hun på Aarhus Universitet og Det Jyske Musikkonservatorium, hvor hun stadig underviser i klaver og hørelære.

I 2007 fandt Lisbeth Eilrich Iversen ud af, at hun gerne ville tage en organistuddannelse - og samtidig fik hun ansættelse i en stilling på 60 procent tid som organist ved Sct. Clemens Kirke i Randers, selv om hun med egne ord jo faktisk ikke kunne spille orgel! Den stilling bestrider hun stadig.

Lisbeth Eilrich Iversen bor sammen med sin mand, advokat Simon Eilrich, i Egå. De er forældre til sønnen Asmus, der arbejder med it og kommunikation, og ikke er musikalsk. Det er datteren Eike, student fra i sommer, til gengæld. Hun synger godt, fortæller hendes mor.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Tre år med collager

Annonce