Annonce
Viborg

Beboere forenes om corona-hjælp i Ringparken

Aktivitetsudvalget i Ringparken tilbyder nu hjælp til ældre og udsatte beboere i afdelingen. Fra venstre er det Lone Plejdrup Nielsen, Lars Bach Mortensen og Helle Andersen. Najda Nielsen og Jette Nielsen er også en del af aktivitetsudvalget, og de opfordrer beboere med brug for hjælp til at henvende sig. Privatfoto.
Aktivitetsudvalget i Ringparken i Viborg tilbyder nu hjælp til ældre og udsatte i afdelingen midt i en tid med masser af utryghed. Hjælpen skal netop skabe tryghed og være med til at styrke et i forvejen godt fællesskab.

Viborg: Får man pludselig en idé, der kan hjælpe andre, er det med at få den ført ud i livet.

- Ellers ender det bare med, det er for sent, og man fortryder det, siger initiativtager Lars Bach Mortensen, der bor og lever i fællesskabet i Ringparken under Boligselskabet Viborg.

Og det er netop fællesskabet i Ringparken, der kommer til at nyde godt af idéen. Ringparkens aktivitetsudvalg har nemlig i samarbejde med afdelingsbestyrelsen sat en hurtig og koordineret indsats i gang for at hjælpe de beboere, der har brug for hjælp i disse corona-tider.

- Det er en slags sikkerhedsnetværk, og det er aktivt nu, fortæller Lars Bach Mortensen.

Brevet, som aktivitetsudvalget har delt ud til Ringparkens beboere.

Styrke fællesskabet

Idéen forklares der nærmere om på en løbeseddel, der er blevet delt ud til alle beboerne i de 233 lejligheder i Ringparken.

"På baggrund af den nuværende situation, hvor det er vigtigt at passe på os selv og andre, vil aktivitetsudvalget gerne iværksætte en frivillig hjælpeordning for ældre og/eller udsatte beboere i Ringparken", hedder det i opslaget, der også opfordrer folk til at melde sig som frivillige.

I opslaget tilbydes der hjælp til blandt andet at få handlet og få hentet medicin på apoteket. Aktivitetsudvalget vil så være behjælpelig med at formidle kontakt til en frivillig hjælper - som udgangspunkt den samme frivillige hver gang.

- Det er et forsøg på at skabe tryghed. Der findes også andre corona-hjælpegrupper i Viborg, og det er helt fint, men meningen her er, at folk møder nogen, de er vant til at møde, siger Lars Bach Mortensen og tilføjer, at Ringparken i forvejen har et aktivt aktivitetsudvalg, der arrangerer alt lige fra banko til fællesspisning.

- Jeg tror, det her kan styrke fællesskabet yderligere. Så kan vi sige, vi har stået sammen og glædes over, at vi har et stærkt fælles netværk, også når vi kommer ud på den anden side af det her, siger han.

Annonce

Kopier idéen

Det er helt med vilje, at opslaget er delt fysisk ud til Ringparkens beboere, da mange i målgruppen ikke er på sociale medier.

Boligselskabet var behælpelig med at printe ud, og så var aktivitetsudvalget ellers afsted - med gummihandsker og behørig afstand, forstås.

Ligeledes er den praktiske del i forhold til betaling af varer forsøgt tænkt ind i planen, således at pårørende med eksempelvis mobilepay kan betale på vegne af den, der får hjælp. I det hele taget skal idéen nu stå sin prøve.

- Der er sikkert nogle huller i planen ind imellem, men nu må det stå sin prøve. Så dem, der har brug for det, skal endelig give lyd. Også når vi kommer lidt længere frem, for jeg tror desværre godt, at det her kan tage længere tid, siger Lars Bach Mortensen, der håber, at andre fællesskaber i eksempelvis boligforeninger vil kopiere idéen.

- Det er jo let at kopiere, hvis man har lyst til det andre steder. Hellere gøre noget i de her tider, siger han.

Annonce
Kultur For abonnenter

Dagens magasinfund: Bronzealderens krigere

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Nu kan du blive vaccineret mod corona-virus uden tidsbestilling i Viborg

Viborg For abonnenter

Plads til dobbelt så mange vandhunde efter 1. august: Viborg Svømmehal er klar til flere gæster efter nedlukning

Viborg

Landboforeninger i offensiven om vandplaner: Problemerne skal løses lokalt og i fællesskab

Sport For abonnenter

Viborg HK fik en kæmpesejr og et godt udbytte med hjem fra Tyskland

Viborg For abonnenter

Efter megen snak om rå beton fik viborgenserne selv syn for sagen: Peak 12 blev godt modtaget af gæsterne

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Sport

Trods styrt undervejs - Melanie fra Mønsted blev dansk mester

Rundt om Viborg For abonnenter

Opfordring fra naturfredningsforening: Fjern dæmningen og byg en bro

Danmark

Jimmy er manden bag dramatisk ugleredning: - Selvom man er stor og skaldet og har masser af tatoveringer, kan man godt være blød indeni

Rundt om Viborg

Ny tilladelse: Gipsrester kan bruges som gødning på marker

Viborg FF For abonnenter

Bagkanten: Nederlaget til FCM var et sundt virkelighedstjek

Viborg

Rigsretssag mod Støjberg medfører udskiftning i domkirken

Annonce