Annonce
Viborg

Beboere forenes om corona-hjælp i Ringparken

Aktivitetsudvalget i Ringparken tilbyder nu hjælp til ældre og udsatte beboere i afdelingen. Fra venstre er det Lone Plejdrup Nielsen, Lars Bach Mortensen og Helle Andersen. Najda Nielsen og Jette Nielsen er også en del af aktivitetsudvalget, og de opfordrer beboere med brug for hjælp til at henvende sig. Privatfoto.
Aktivitetsudvalget i Ringparken i Viborg tilbyder nu hjælp til ældre og udsatte i afdelingen midt i en tid med masser af utryghed. Hjælpen skal netop skabe tryghed og være med til at styrke et i forvejen godt fællesskab.

Viborg: Får man pludselig en idé, der kan hjælpe andre, er det med at få den ført ud i livet.

- Ellers ender det bare med, det er for sent, og man fortryder det, siger initiativtager Lars Bach Mortensen, der bor og lever i fællesskabet i Ringparken under Boligselskabet Viborg.

Og det er netop fællesskabet i Ringparken, der kommer til at nyde godt af idéen. Ringparkens aktivitetsudvalg har nemlig i samarbejde med afdelingsbestyrelsen sat en hurtig og koordineret indsats i gang for at hjælpe de beboere, der har brug for hjælp i disse corona-tider.

- Det er en slags sikkerhedsnetværk, og det er aktivt nu, fortæller Lars Bach Mortensen.

Brevet, som aktivitetsudvalget har delt ud til Ringparkens beboere.

Styrke fællesskabet

Idéen forklares der nærmere om på en løbeseddel, der er blevet delt ud til alle beboerne i de 233 lejligheder i Ringparken.

"På baggrund af den nuværende situation, hvor det er vigtigt at passe på os selv og andre, vil aktivitetsudvalget gerne iværksætte en frivillig hjælpeordning for ældre og/eller udsatte beboere i Ringparken", hedder det i opslaget, der også opfordrer folk til at melde sig som frivillige.

I opslaget tilbydes der hjælp til blandt andet at få handlet og få hentet medicin på apoteket. Aktivitetsudvalget vil så være behjælpelig med at formidle kontakt til en frivillig hjælper - som udgangspunkt den samme frivillige hver gang.

- Det er et forsøg på at skabe tryghed. Der findes også andre corona-hjælpegrupper i Viborg, og det er helt fint, men meningen her er, at folk møder nogen, de er vant til at møde, siger Lars Bach Mortensen og tilføjer, at Ringparken i forvejen har et aktivt aktivitetsudvalg, der arrangerer alt lige fra banko til fællesspisning.

- Jeg tror, det her kan styrke fællesskabet yderligere. Så kan vi sige, vi har stået sammen og glædes over, at vi har et stærkt fælles netværk, også når vi kommer ud på den anden side af det her, siger han.

Annonce

Kopier idéen

Det er helt med vilje, at opslaget er delt fysisk ud til Ringparkens beboere, da mange i målgruppen ikke er på sociale medier.

Boligselskabet var behælpelig med at printe ud, og så var aktivitetsudvalget ellers afsted - med gummihandsker og behørig afstand, forstås.

Ligeledes er den praktiske del i forhold til betaling af varer forsøgt tænkt ind i planen, således at pårørende med eksempelvis mobilepay kan betale på vegne af den, der får hjælp. I det hele taget skal idéen nu stå sin prøve.

- Der er sikkert nogle huller i planen ind imellem, men nu må det stå sin prøve. Så dem, der har brug for det, skal endelig give lyd. Også når vi kommer lidt længere frem, for jeg tror desværre godt, at det her kan tage længere tid, siger Lars Bach Mortensen, der håber, at andre fællesskaber i eksempelvis boligforeninger vil kopiere idéen.

- Det er jo let at kopiere, hvis man har lyst til det andre steder. Hellere gøre noget i de her tider, siger han.

Annonce
Viborg For abonnenter

Roede knap 2000 kilometer på russiske floder og i Det Kaspiske Hav i specialbygget båd: Thomas Frank vil bevise, at der er en anden fortælling om vikingerne, end den man kender

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112 For abonnenter

Antallet af indbrud falder og falder i de officielle tal - men hos lokalpolitiet synes man, at det går den modsatte vej

Viborg For abonnenter

Klubben, der ikke skulle lukke alligevel: - Jeg var klar til at kæmpe til det sidste

Rundt om Viborg

En del af arven gik til en koncert med Johnny Reimar: Der var dansktop-fest på plejecentret

Danmark

Kendisser på stemmesedlen har en fordel, men ingen nem genvej til valg

Erhverv

Skal der bygges mere: Omstridt lokalplan for Kærvænget sendes nu i offentlig høring

Viborg FF For abonnenter

18 år, superligaspiller og på ungdomslandsholdet - men Viborg FF-teenager har ambitioner om meget mere

Debat

Helhedsplanen for Skals, der kan blive en succes

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Viborg

Boliger renoveres og moderniseres for trekvart milliard: Alt sker inden for en radius af én kilometer

Erhverv

Det bliver ikke sagt med blomster: Derfor flygter blomsterhandlerne fra Interflora

Kultur

Anbefaling: Fem forrygende serier til sofa og regnvejr

Sport For abonnenter

Karakterbog: Den unge målvogter overskyggede alle

Viborg

SF peger gerne på en borgerlig borgmester: - Men det afgørende bliver, at vi får en plads i det rum, hvor beslutningerne træffes

Annonce