Annonce
Erhverv

Bed & breakfast uden gæster

Astrid Holmriis er meget bekymret for sin og ægtemandens Holmriis B&B. Arkivfoto: Morten Pedersen.
Corona-virus betyder at Holmriis B&B ingen gæster har.

Bjerringbro: I et godt stykke tid har der ikke været nogen morgenmad at skulle servere eller værelser at gøre rent på Astrid og Niels Holmriis adskillige bed & breakfast-adresser i Bjerringbro og Lee.

- Lige siden Grundfos besluttede, at der ikke måtte komme gæster udefra ind på deres fabrikker, har vi ikke haft overnattende gæster, fortæller ægteparret.

De har ikke nogen fast kontrakt eller aftale med Grundfos omkring overnatning, men alligevel lægger Astrid og Niels Holmriis ikke skjul på, at mange af deres gæster, især udenfor feriesæsonen, er personer, der på en eller anden måde er tilknyttet Grundfos eller en af de mange mindre virksomheder i Bjerringbro, der er underleverandører til den store pumpekoncern.

- Det kan være håndværkere eller konsulenter og vi kommer bare ikke udenom, at for os betyder corona-virussen, at vi lige nu ikke har en eneste overnattende gæst, fortæller Astrid Homriis.

Holmriis B&B består af fire forskellige overnatningsteder eller huse, Søgaarden i Lee, Villa Zira, Aahuset og Herligheden - alle sammen beliggende i Bjerringbro. Til sammen er der tale om 15 værelser, der altså lige nu står tomme.

- De seneste par dage har jeg siddet og tilbageført penge i forhold til de bestillinger, der var betalt for, siger Astrid Holmriis, der også har sendt sin medarbejdere hjem.

- Vi har en grøn-arbejde eller havemand samt en rengøringsdame ansat, men der er jo ikke noget at lave for dem, forklarer Astrid Holmriis.

Annonce

Krydser fingre for en god sommer

Parret prøver nu at gøre opmærksom på, at man eventuelt kan leje af et af deres huse, hvis man står og skal i karantæne for corona-virus og ikke kan være hjemme.

- Det er et forsøg på at få fat i en anden kundegruppe, men vi tror ikke så meget på det, men et eller andet skal man jo prøve, siger Niels Holmriis, der selv fortsætter sit virke som forsikringsformidler dog uden at holde nogle fysiske møder med kunderne.

Astrid Holmriis forsøger at holde humøret oppe - samt sig selv i gang - med et kreativt indslag.

- Jeg har svært ved at falde til ro om natten. Mange spørgsmål rumsterer, for eksempel om hvor vi er på vej hen, om jeg mon igen får kunder i Holmriis B&B, eller om jeg skal kigge i en helt anden retning, fortæller Astrid Holmriis, der i disse søvnløse stunder får nye ideer.

Derfor er hun begyndt at lave høns af papmache - inspireret af en god veninde, der har sin egen kreative blog.

- Lige nu kigger vi ind i en tom kalender - også til påske, som normalt er fuldstændig booket op, så vi håber, at krisen er overstået inden sommer, og at rigtig mange mennesker vælger at holde deres ferie i Danmark, siger Astrid Holmriis, der også krydser fingre for, at man fra regeringens side vil overveje særlig hjælp til solo-selvstændige.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce