Annonce
Sport

Bededagsløb bliver uden tilskuere - men det kan ses på tv

Kim Pedersen forudser stor konkurrence om førstepladserne. Arkivfoto
Det traditionelle Bededagsløb i Rallycross løber af stablen på fredag. Denne gang uden tilskuere, men med tv-hold og kommentatorer.

Rallycross: På fredag er det tid til det årlige Bededagsløbs på Løvelbanen. Et løb der under normale omstændigheder har tradition for at trække mere end 1000 rallycross-entusiaster og andre tilskuere til lokalområdet.

Dette er dog ikke tilfældet i år. Viborg Motor Klub har måtte sande, at det bliver en for stor opgave, at overholde de gældende corona-restriktioner. Restriktioner som klubbens formand har fortalt, at klubben får svært nok ved at overholde selv uden adgang for tilskuere.

- Vi vil simpelthen ikke kunne styre det. Jeg har ikke engang rigtigt overblik over hvad vi skulle kræve, så vi er nødt til at holde publikum væk. Vi får nok at se til med at holde dem væk, som kommer af tradition. Vi bliver nødt til at nægte folk adgang til området, så det kræver også at vi skal lege vagter på de omkringliggende marker, fordi der skal nok være nogen som ikke helt kan holde sig væk, siger Kim Pedersen, som er formand for Viborg Motor Klub.

Annonce
Normalvis vil man se bunkevis af tilskuere til løbet. Arkivfoto.

- Der er jo folk, som er kommet siden 1950'erne og 1960'erne. Håndteringen af de her restriktioner gør det ikke nemt for nogle, og restriktionerne er jo i forvejen ret tvetydige, siger Kim Pedersen.

Udover ærgrelsen over ikke at kunne byde sine trofaste tilskuere velkommen, så udgør restriktionerne også et økonomisk problem for Viborg Motor Klub. Klubben tjener nemlig ingen penge på at afholde arrangementet - tværtimod.

- Vi holder løbet alligevel for det rent sportslige. Vi har nogle kørere, som gerne vil køre. Vores indkomst kommer jo via entrébilletter, slik, is og lignende, siger Kim Pedersen.


Vi holder løbet alligevel for det rent sportslige. Vi har nogle kørere, som gerne vil køre. Vores indkomst kommer jo via entrébilletter, slik, is og lignende.

Kim Pedersen, formand for Viborg Motor Klub


Transmitteres i tv

Det er dog ikke kun mørke skyer, som hænger over Bededagsløbet. Tværtimod. Både det sportslige og løbets tilgængelighed ser i år lovende ud.

På den sportslige side fortæller Kim Pedersen, at der i år er optræk til et spændende og tæt løb i de forskellige klasser.

- Jeg fornemmer, at der er mange kørere der byder sig til, og at der er kamp om førstepladserne. Det er jo kun anden runde i DM, så alt er stadig åbent. Det bliver et godt ræs, og jeg forventer også at det bliver tættere end vi har set foregående år, siger Kim Pedersen.

- Men ellers kan man forvente sig et Bededagsløb, som man kender det på den sportslige side, siger Kim Pedersen.

Derudover er der ingået en aftale om, at sportskanalen Sport Live sender løbet forskudt en af de efterfølgende dage. Her vil Bededagsløbet blive kommenteret af Henrik Hvillum og den erfarne motorsportsekspert Daniel Zefier.

- Dækningen betyder, at vores trofaste fans og publikum har mulighed for at se begivenheden hjemme i stuerne. Det har stor betydning for både klubben og for deltagerne i løbet, siger formanden.

Og Sport Live glæder sig også til at bringe begivenheden videre til de tilskuere, som altså ikke kan se med fra nærmeste hold i denne omgang.

- Vi er utrolig glade for at dække nogle af de mange idræts- og sportsbegivenheder, som ellers aldrig ville finde vej til tv-skærmene. Det er fantastisk god underholdning, og nu får endnu flere danskere altså chancen for at føle suset hjemme i stuerne, siger Flemming Kjellerup, der er direktør for F3 Media Group, der står bag Sport Live.

Bededagsløbet afvikles den 30. april på Løvelbanen.

Annonce
Viborg For abonnenter

Trafik og fortid ligner de største forhindringer ved enormt midtby-byggeri

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Kæmpe fodboldfest i midtbyen: Danmark - Wales bliver vist på storskærm på Paradepladsen lørdag

Viborg For abonnenter

Fri for mundbind - næsten da...

Viborg

Kæmpe-investering prioriteres højt i byrådet

Sport

Sommerbrag i stadionhallen: Viborg tildelt Super Cup-værtskab

Sport For abonnenter

Politisk (u)korrekt fodbold: Hvis man vil boykotte VM i Qatar, bør man så ikke også slukke for EM i Aserbajdsjan, Rusland og Ungarn?

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Sport

Lokal serieklub fejrede overlevelse som var det en oprykning

Sport

Borgmesteren, cheftræneren og anføreren: Det siger de til den store VFF-nyhed

Erhverv

Trods sydlig fristelse: Ventelister giver fyldte sommerhuse

Erhverv

Sommerhus-debat rammer ikke regnskabet: Luksushuse.dk har fremgang som aldrig før

Navne For abonnenter

Ingelise Christensen sov stille ind med sin mand ved sin side

Debat

Det kulturelle selvbedrag – eller den danske model for støtte til alt det forskellige, vi synes er vigtigt?

Annonce