Annonce
Viborg

Bedre sent end aldrig: Vestbadet åbner med flere nyheder og længere åbningstider

Sommeren er over os, og inden længe vil Vestbadet igen blive fyldt med glade badegæster. Arkivfoto: Johnny Pedersen
På grund af renovering har Vestbadet haft døre, bassiner og rutsjebaner lukket indtil nu. Men torsdag middag er det slut. Friluftsbadet åbner for alle med et gyldigt corona-pas.

Viborg: Det er kun godt tre uger siden sidst, folkebladet talte med Vestbadets inspektør, Joan Kjær Andersen. Her sagde hun, at det slet og ret ikke gav mening at åbne friluftsbadet, når vejrprognosen var så elendig, som tilfældet var dengang.

Meget har i hvert fald på vejrfronten ændret sig siden da.

I skrivende stund skinner solen fra en næsten skyfri himmel, og udenfor er termometeret banket helt op på 21-22 grader.

Annonce

Derfor er det også med glæde i stemmen, at kommunens svømmeboss nu kan proklamere, at byens vandhunde godt kan begynde at pakke badetøjet og håndklædet.

Vestbadet åbner nemlig torsdag.

- Der er nok mange, der trænger til at komme ud, og som higer efter at komme i Vestbadet, siger Joan Kjær Andersen.

Egentlig havde Vestbadet ifølge corona-genåbningsplanen lov til at åbne allerede 11. maj.

Grunden til den senere åbning er, at friluftsbadet i april bestilte en renovering af 25 meter-bassinet. Renoveringen krævede ti sammenhængende tørvejrsdage, og det var altså ikke til at finde før nu.


Jeg tror, at der stadig er mange, der ikke er trygge ved at rejse ud, og så er det skønt, at vi har sådan en dejlig perle som Vestbadet midt i Viborg, som folk kan besøge.

Joan Kjær Andersen, inspektør, Vestbadet


Nye tiltag

Det bliver et lidt anderledes bad, som åbner nu, i forhold til hvad brugerne formentlig er vant til.

Maksimumkapaciteten ligger på 600 personer, og som ved så meget andet kræver det også et gyldigt corona-pas at få adgang til Vestbadet.

Joan Kjær Andersen lover, at alle kan føle sig trygge i badet.

- Vi har sprit, og vi har ekstra rengøring. I og med at vi tjekker corona-pas kan folk føle sig helt trygge. Vi følger den gældende lovgivning, siger hun.

Nu håber bad-inspektøren bare på nogle gode og varme måneder - og hun siger, at Vestbadets sæson i høj grad kommer til at afhænge af vejrgudernes temperament.

- Vi håber på sol og sommer resten af sæsonen. Jeg tror, at der stadig er mange, der ikke er trygge ved at rejse ud, og så er det skønt, at vi har sådan en dejlig perle som Vestbadet midt i Viborg, som folk kan besøge, siger Joan Kjær Andersen.

Vestbadet åbner torsdag klokken 12 og vil have åbent frem til klokken 18. Sådan lyder åbningstiderne også hele resten af ugen.

Til den nye sæson åbner Vestbadet som nævnt med et nyrenoveret bassin, med nye loungemøbler og med nye bordfodboldborde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Vent med at smide mundbindet i skraldespanden: Det skal fortsat bruges på sygehuset og ved lægen

Debat

Svar til Christian Langballe

Annonce