Annonce
Debat

Bedre tilbud til familier med børn

Byrådsmedlem Simon Højer - Det Konservative Folkeparti (C). Foto: Photocare Viborg

Læserbrev: Familier med balance mellem arbejde og fritid giver forældre med mere overskud. Forældre med overskud giver glade og sunde børn.  Derfor er familiepolitik og gode rammer for børnefamilier kernevelfærd.

Mens EU begrænser familiernes frihed ved at forringe mulighed for frit at fordele barsel, så går vi i Viborg Kommune heldigvis den modsatte vej, når det kommer til at sikre familierne mere frihed og selvbestemmelse.

Hvis du som forældre, indtil nu, har ønsket at prioritere, at dit barn skal vente med at starte i institution og blive i hjemmets trygge rammer, så kan du med kommunalt tilskud betale f.eks. en bedsteforælder for komme og at passe dit barn.

Annonce

Men vil du selv påtage dig opgaven, har der ikke været nogen hjælp at hente. Det bliver heldigvis ændret nu. På et møde i børne- og ungdomsudvalget i denne uge blev det nemlig besluttet, at Viborg Kommune fremadrettet giver bedre rammer for familier, som ønsker at prioritere at gå hjemme længere tid med de allermindste.

Fra 1. januar 2022 indfører vi tilskud til pasning af eget barn i alderen 0-2 år, en forslag jeg selv har været med til at bringe op i byrådet og udvalget. I første omgang kører ordningen i 2 år, men mit håb er, at vi efter de 2 år kan gøre det permanent – jeg vil i hvert fald gøre mit for det.

Vi er ikke helt i mål endnu, hvis de fleksible dagtilbud også skal passe til forældre med f.eks. vagter, der ikke er ens fra uge til uge, men nu har vi et godt fundament at gå ud fra.

På samme møde blev også fleksible deltidsplader i dagtilbud behandlet. Hvis man som forældre f.eks. arbejder deltid eller nat/weekend og derfor ikke har brug for en fuldtidsplads, har man før kun haft mulighed for at vælge en formiddags- eller eftermiddagsplads, hvilket kan være svært at få til at passe med skæve arbejdstider.

Derfor indførte Viborg Kommune, på konservativt initiativ, en mere fleksibel model, og den nye ordning har nu kørt i et år og skulle derfor evalueres. Evalueringen viste, som forventet, at ordningen virker, og familierne er glade for den øgede fleksibilitet, hvorfor et enig udvalg besluttede at lade ordningen fortsætte.

Vi er ikke helt i mål endnu, hvis de fleksible dagtilbud også skal passe til forældre med f.eks. vagter, der ikke er ens fra uge til uge, men nu har vi et godt fundament at gå ud fra.

Dette er bare to eksempler på, at hvis vi tænker ud af boksen og gør tingene anderledes, end vi plejer, kan vi gøre det nemmere at være børnefamilie i Viborg Kommune og også uden at det koster ekstra for familierne eller kommune, og der er helt sikkert flere steder, vi kan tilpasse systemet til familierne, frem for at familierne skal tilpasse sig til systemet, hvis vi vil.

Annonce
Viborg For abonnenter

Politiker fra Viborg vil have penge på bordet til sundhedspersonalet - og det skal gå stærkt: Situationen er for alvorlig til at lade være

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Positive meldinger fra politiet efter ulykke med lastbil og personbil

Kultur For abonnenter

Stenmoseskatten er - sammen med Erik Klippings ligklæde og andet danefæ - måske tættere på at vende hjem til Viborg

Kultur

Lokal folkeskole sender elever hjem - frygter ny corona-variant

Alarm 112

Sagen om drabet på 'Frisør Mudi' ankes: Går efter dom for vold med døden til følge

Lego-familiens pengetank vil hjælpe Danmark til flere OL-medaljer: Donerer 50 millioner kroner

Debat For abonnenter

Sig op-dag er endnu et sygdomstegn

Debat

Viborg-politiker: Der mangler varme hænder – indfør folke-værnepligt for de unge

Viborg For abonnenter

Store forskelle: De helt vilde prisstigninger på fjernvarme-stigninger rammer skævt

Anklager kræver trecifret millionbøde til Dan-Bunkering og vil sende direktør i fængsel

Rundt om Viborg

Var det noget med en ekstra million til julegaverne? Million-kupon solgt hos købmand i Ulbjerg

Viborg FF For abonnenter

Bagkanten: Surt VAR-show får ikke lov til at spolere billedet af et glimrende efterår

Debat

Der er stadig langt til integration i daginstitutioner og skoler

Annonce