Annonce
Debat

Bedre tilbud til familier med børn

Byrådsmedlem Simon Højer - Det Konservative Folkeparti (C). Foto: Photocare Viborg

Læserbrev: Familier med balance mellem arbejde og fritid giver forældre med mere overskud. Forældre med overskud giver glade og sunde børn.  Derfor er familiepolitik og gode rammer for børnefamilier kernevelfærd.

Mens EU begrænser familiernes frihed ved at forringe mulighed for frit at fordele barsel, så går vi i Viborg Kommune heldigvis den modsatte vej, når det kommer til at sikre familierne mere frihed og selvbestemmelse.

Hvis du som forældre, indtil nu, har ønsket at prioritere, at dit barn skal vente med at starte i institution og blive i hjemmets trygge rammer, så kan du med kommunalt tilskud betale f.eks. en bedsteforælder for komme og at passe dit barn.

Annonce

Men vil du selv påtage dig opgaven, har der ikke været nogen hjælp at hente. Det bliver heldigvis ændret nu. På et møde i børne- og ungdomsudvalget i denne uge blev det nemlig besluttet, at Viborg Kommune fremadrettet giver bedre rammer for familier, som ønsker at prioritere at gå hjemme længere tid med de allermindste.

Fra 1. januar 2022 indfører vi tilskud til pasning af eget barn i alderen 0-2 år, en forslag jeg selv har været med til at bringe op i byrådet og udvalget. I første omgang kører ordningen i 2 år, men mit håb er, at vi efter de 2 år kan gøre det permanent – jeg vil i hvert fald gøre mit for det.

Vi er ikke helt i mål endnu, hvis de fleksible dagtilbud også skal passe til forældre med f.eks. vagter, der ikke er ens fra uge til uge, men nu har vi et godt fundament at gå ud fra.

På samme møde blev også fleksible deltidsplader i dagtilbud behandlet. Hvis man som forældre f.eks. arbejder deltid eller nat/weekend og derfor ikke har brug for en fuldtidsplads, har man før kun haft mulighed for at vælge en formiddags- eller eftermiddagsplads, hvilket kan være svært at få til at passe med skæve arbejdstider.

Derfor indførte Viborg Kommune, på konservativt initiativ, en mere fleksibel model, og den nye ordning har nu kørt i et år og skulle derfor evalueres. Evalueringen viste, som forventet, at ordningen virker, og familierne er glade for den øgede fleksibilitet, hvorfor et enig udvalg besluttede at lade ordningen fortsætte.

Vi er ikke helt i mål endnu, hvis de fleksible dagtilbud også skal passe til forældre med f.eks. vagter, der ikke er ens fra uge til uge, men nu har vi et godt fundament at gå ud fra.

Dette er bare to eksempler på, at hvis vi tænker ud af boksen og gør tingene anderledes, end vi plejer, kan vi gøre det nemmere at være børnefamilie i Viborg Kommune og også uden at det koster ekstra for familierne eller kommune, og der er helt sikkert flere steder, vi kan tilpasse systemet til familierne, frem for at familierne skal tilpasse sig til systemet, hvis vi vil.

Annonce
Livsstil For abonnenter

Corona-efterslæb og forældre, der ikke vil presse deres børn, gør det svært at hjælpe unge med overvægt: Det er frustrerende, lyder det fra dem, der ellers gerne vil

Danmark

Lørdagens coronatal: 402 indlagte med corona - og 427 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Lavede deres første salg sammen, da de var ni og 10 år gamle: Nu har ungt makkerpar åbnet nyt bilhus i Viborg

Leder For abonnenter

Ulvene skal tæmmes - også i Viborg, Karup og Bjerringbro

Alarm 112

Politiet havde travlt med at finde narko: Ung mand forsøgte at tygge sit hash væk, men forgæves

Sport For abonnenter

Serieoverblikket: SIK spillede sig på førstepladsen med sejr i topopgør

Nordsøen skal plastres til med energiøer og vindmøller for hundredvis af milliarder: - Det er en rigtig, rigtig god forretning, lover klimaministeren

Viborg

Den lilles sejr over den store: Benzin-selskab hænger selv på regningen efter at have sendt strøm til en forkert  adresse i over to år

Debat For abonnenter

Efter fyring af topchef i amputationsskandale: Giv et frihedsbrev til dem, Ole Thomsen har købt til tavshed!

Debat

Biltræf med særlig menu tiltrak tusinder af gæster

Viborg For abonnenter

Casper var udviklingshæmmet, omsorgsfuld og kun 24 år, da han døde: - Behøvede han virkelig at ligge syg helt alene?

Det halter med udredning af astmapatienter: I fire år troede Janne, at hun havde astma, men medicinen hjalp aldrig

Alarm 112

30-årig mand truede ansatte på ølbar med banderelationer

Viborg FF For abonnenter

Mange ønsker blev opfyldt søndag aften: Viborg FF har en europæisk sætbold lige foran sig

Sport For abonnenter

Karakterbogen: Læs her, hvordan Viborg HK-spillerne gjorde det i den europæiske finale

Annonce