Annonce
Viborg

Bekymrede drama-elever: - Det bliver aldrig det samme uden Anders

Anders Wadsholt forlader sit job som leder for Kulturskolens dramaskole i protest på grund af nedskæringer. Foto: Flemming Sørensen
Eleverne på Kulturskolens scenekunst-hold er chokerede over, at deres leder og underviser Anders Wadsholt er fortid på skolen. – Det bliver meget svært at vænne sig til, lyder det.
Annonce

Viborg: - Dramaskolen bliver aldrig den samme uden Anders. Han er et fantastisk menneske, og han er jo nærmest synonym for dramaskolen.

Sådan udtrykker den 13-årige dramaskole-elev Silje Dalby Bonde tabet over lederen for scenekunst-afdelingen på Kulturskolen, Anders Wadsholt, som har opsagt sin stilling på grund af besparelser på skolen.

Det støt faldende elevtal fra op mod 100-120 elever for år tilbage til blot 47 i denne sæson er årsagen til besparelserne, forklarer Kulturskolens leder.

- Det er rigtig sørgeligt. Det er virkelig noget, man skal vænne sig til, stemmer 10-årige Filippa Fruergaard Jensen i.

- Ja, det bliver helt anderledes. Jeg kan slet ikke forestille mig dramaskolen uden Anders, siger 10-årige Gustav Lisby Hansen.

Eleverne her har ikke kendt til andet, end en dramaskole ledet af Anders Wadsholt. Derfor ser de det som et kæmpe tab for dem og skolen, at de efter sommerferien skal se frem til en ny og endnu ukendt underviser og leder.


Vi er jo også vandt til at gøre det på Anders’ måde, og det er en hel unik måde at lave skuespil på. Så det bliver svært at vænne sig til noget nyt.


- Jeg er meget spændt på at se, hvordan det bliver, når Anders stopper. Han har været her i mange år, og det er svært at forholde sig til, at han er væk efter sommerferien. Selvfølgelig kan det også give noget nyt til skolen med en ny leder, jeg håber bare, det hele bliver på samme høje niveau som med Anders, siger 22-årige Jakob Vingborg, der også er scenekunst-elev.

Annonce

Hvad med ambitionerne?

De unge mennesker var gået på sommerferie, da de fik meldingen om, at deres leder ikke længere ville være en del af skolen. Det føltes som et stort chok for alle fire elever, især fordi de ikke nåede at sige ordentligt farvel.

Dramaskolens elever er kede af at skulle undvære deres leder Anders Wadsholt i fremtiden. Fra venstre er det her Silje Dalby Bonde, Gustav Lisby Hansen, Filippa Fruergaard Jensen og bagerst Jakob Vingborg. Foto: Stine Elkær

Og selvom de er unge, så har dramaskolens elever høje ambitioner. Bekymringerne går derfor også på, om skolen kan bibeholde niveauet, når lederen skiftes ud.

- Når man vælger, at lederen kun skal være på halv tid nu, så kan man da være bekymret for ambitionerne. Hvis der er færre timer fra underviserne, så bliver der jo også færre projekter for os. Jeg bliver da bekymret for kvaliteten, og om der er styr på tingene, siger en velovervejet 13-årig Silje Dalby Bonde.

- Vi er jo også vandt til at gøre det på Anders’ måde, og det er en hel unik måde at lave skuespil på. Så det bliver svært at vænne sig til noget nyt, siger Gustav Lisby Hansen.

De fire skuespils-interesserede unge har sagtens kunnet mærke, at holdene de sidste år er blevet mindre. Færre nye kommer til, og det er netop derfor, der skal spares på Anders Wadsholts stilling.

Selvom de lige nu er kede af situationen og understreger, at de kommer til at savne deres gamle leder meget, så håber og tror de dog alle på, det nok skal blive godt igen efter sommerferien. Når chokket lige har lagt sig.

- Vi håber bare, det er en god lærer, der kommer. Vi kan jo ikke gøre så meget andet end det, siger Gustav Lisby Hansen.

Annonce
Annonce
Bjerringbro

Ung tømrer med stor succes

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Snart kommer turen til Preislers Plads

coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Sport For abonnenter

Viborg FF-anfører glad for ekstra præstationspres - nu er der ingen undskyldninger

Annonce