Annonce
Rundt om Viborg

Bekymret borgmester: Vi må kræve Miljøstyrelsens garanti mod minkforurening

Hvis ikke Miljøstyrelsen kan garantere, at der ikke vil komme forurening fra de nedgravede mink ved Kølvrå, bør de graves op og brændes, mener Viborgs borgmester, Ulrik Wilbek (V). Arkivfoto: Morten Pedersen
Viborg-borgmester Ulrik Wilbek (V) er stadig utryg ved minknedgravningen i Kølvrå og kræver, at Miljøstyrelsen garanterer, at gravene ikke forurener omgivelserne.
Annonce

Kølvrå: - At holde øje med noget er jo ikke en garanti.

Det siger Viborg-borgmester Ulrik Wilbek (V) om Miljøstyrelsens udmelding om, at man dels kontrollerer nedgravningen af mink ved Kølvrå, dels vil overvåge minkgravene ved Kølvrå efterfølgende.

Ulrik Wilbek har blandt andet hæftet sig ved, at Miljøstyrelsen oplyser, at der skal laves dræn, hvis der viser sig at sive væske ud fra gravene med millioner af rådnende mink.

- Det gør mig da utryg på borgernes vegne, for så siger man jo, at det kan ske, siger borgmesteren.

Annonce

K-politiker forlanger opgravning

Han lægger sig dermed på linje med Stine Damborg Hust (K), formand for byrådets klima- og miljøudvalg.

Hun vil snarest muligt have minkene gravet op igen og brændt. Så langt vil Ulrik Wilbek dog ikke gå i første omgang.

- Men hvis Miljøstyrelsen ikke kan garantere, at der vil komme en forurening fra minkene - og det gælder også og fem og ti år - så mener jeg også, at minkene bør graves op og brændes, siger Viborgs borgmester, der over for Jyllands-Posten har betegnet minkgravene som "en tikkende bombe".


Det gør mig da utryg på borgernes vegne, for så siger man jo, at det kan ske

Ulrik Wilbek, borgmester i Viborg Kommune


Foruden Kølvrå bliver der også gravet døde mink ned i stor stil ved Nr. Felding i Holstebro Kommune. Og også her skaber minkgravene bekymring. Holstebros borgmester, H.C. Østerby (S) siger til Jyllands-Posten:

- Vi vil have, at der bliver lavet en oprydning af det her så hurtigt som muligt, og derfor forventer jeg også, at man fjerner minkene, så snart der er kapacitet til det, så de ikke ligger som en latent fare for miljøet.

Mandag morgen var Viborg-borgmester Ulrik Wilbek med i Radio4. Her uddybede han sine tanker om situationen. Du kan høre indslaget nedenfor:

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
USA

Følg præsident-skiftet i USA: Trump har efterladt afskedsbrev til Biden

Annonce