Annonce
Rundt om Viborg

Belønnet: Helikopter-fætre scorede "Vi cykler til arbejde"-gevinst

Eric Kaalund (tv.) udgjorde sammen med sin fætter og kollega Claus Hadbjerg holdet, der vandt Cyklistforbundets Viborg-afdelings pris for deltagelse i årets vi-cykler-til-arbejde - overrakt af formand Inger Madsen Ørbæk. Foto: Jens P. Østergaard
Vindere af Cyklistforbundets Viborg-afdelings pris for deltagelse i årets "Vi cykler til arbejde"-måned blev to fætre, der sammen arbejder på Flyvestation Karup.
Annonce

Karup: - Vi går ind for motion som en hverdagsaktivitet, og der er cykling til arbejde virkelig godt.

Det sagde Inger Madsen Ørbæk, formand for Cyklistforbundets Viborg-afdeling, da hun forleden overrakte lokalafdelingens pris i forbindelse med septembers "Vi cykler til arbejde"-pris til to mænd, der har deres daglige virke på Flyvestation Karup.

Derfor var det også logisk, at Claus Hadbjerg og Eric Kaalund modtog æren og prisen - et gavekort på 500 kroner til restauranten Cafe Kjeld i Viborg - ved Hovedvagten på Flyvestation Karup.

De to mænd, der foruden at være kolleger også er fætre og nære venner, vandt ved lodtrækning mellem alle de 30 lokale hold og i alt 275 deltagere, der var med i årets vi-cykler-til-arbejde-kampagne.

- Men helt tilfældigt udgjorde I faktisk også holdet, der kørte flest kilometer per deltager, fortalte Inger Madsen Ørbæk.

Annonce

716 km per mand

På de 13 dage, hvor de cyklede til og fra arbejde og undertiden også kørte en omvej, nåede de til sammen op på 1433,48 kilometer - eller 716,74 kilometer per mand i gennemsnit. For Claus Hadbjerg med udgangspunkt i Ravnstrup, mens Eric Kaalund bor i Overlund.

Det gav jo for begge en god, lang cykeltur til flyvestationen, hvor de for firmaet Kuehne + Nagel arbejder som kvalitetsinspektører i forhold til vedligeholdelse af Leonardo-helikopterne, der er hjemmehørende på Flyvestation Karup.

Annonce

Klager over stibelægning

Begge fætre er ivrige cykelmotionister i fritiden. Men ud over "Vi cykler til-arbejde"-måneden er det dog ikke så ofte, at de kører på den tohjulede til og fra arbejdspladsen. Det tilskriver de til en vis grad en ramponeret cykelvej - nærmere betegnet Alhedenstien mellem Viborg og Karup. Her er størsteparten af strækningen belagt med skæve og ujævne fliser, der ifølge Claus Hadbjerg er uegnet til kørsel på eksempelvis den racercykel, han selv anvender.


Helt tilfældigt udgjorde I faktisk også holdet, der kørte flest kilometer per deltager

Inger Madsen Ørbæk, formand for Cyklistforbundets Viborg-afdeling


- Jeg er punkteret på stien flere gange, og en gang måtte jeg opgive at køre videre for i stedet at blive hentet af min kæreste, fortæller han.

Både Inger Madsen Ørbæk og den kommunale sundhedskonsulent Maria Rømer, der også var til stede ved prisoverrækkelsen, var enige i, at Viborg Kommune hurtigst muligt bør få Alhedestien renoveret fra Karup til Viborg, lige som den allerede er blevet det fra Karup til Herning.

De to pegede også på, at det generelt handler om at få flere op på cyklen - til og fra arbejde eller i fritiden.

En ny beregning, som Transport- og Boligministeriet har fået foretaget, viser, at hver gang en borger cykler en kilometer, sparer samfundet otte kroner til sundhedsudgifter. Ved at røre sig på denne måde sænker man nemlig risikoen for en række sygdomme.

Sundhedskonsulent Maria Rømer (tv.) og Cyklistforbundets Viborg-formand, Inger Madsen Ørbæk, var enige med Claus Hadbjerg og Eric Kaalund i, at Alhedestien mellem Viborg og Karup er i en for dårlig stand. Foto: Jens P. Østergaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce