Annonce
Navne

Bent Jessen er sovet stille ind

Bent Jessen. Privatfoto
I 1998 flyttede Bent Jessen til Viborg og senere til Dollerup, hvor han involverede sig i lokalområdets kunstmiljø.

Nekrolog: Omgivet af familien sov Bent Jessen stille ind den 15. februar på Esbjerg Sygehus efter kort tids kræftsygdom. Bent blev 79 år. Bisættelsen har fundet sted ved en privat ceremoni.

Efter Bents ønske vil hans aske dels blive strøet ud over havet i Svolvær på Lofoten og i havet ved Esbjerg, som er hans ”barndoms land” og seneste bosted.

Livet igennem har Bent i kortere og længere perioder opholdt sig i Norge. Han arbejdede i en årrække som lærer på Bjarkøy i Nordnorge og tidligere som rejseleder i Hallingdalen. Det er også blevet til flere årlige ophold i Det Nordiske Kunstnerhus i Svolvær på Lofoten – efter Bents opfattelse det smukkeste sted på jorden. Netop her har han hentet inspiration til sine fugleskulpturer i bronze.

I en årrække fungerede Bent som lærer og senere souchef på Lindegårdsskolen på Mors med bopæl i Sønder Dråby. Sideløbende med arbejdet med adfærdsvanskelige børn udviklede Bent sine kunstneriske kompetencer.

Hans malerier blev mere og mere skulpturelle, og værkerne blev derefter primært udført som ansigter/masker i granit, kvarsit, fedtsten og alverdens fugle støbt i bronze. Bents arbejder fremstår både naturalistiske og figurative inspireret af mytologiske universer rundt om i verden, hvor han har rejst og søgt inspiration.

I 1998 flyttede Bent til Viborg og senere til Dollerup, hvor han involverede sig i lokalområdets kunstmiljø. Gennem alle årene var Bent trofast deltager i Åbne Atelier Døres årlige event såvel på sit værksted i Tapdrup som på hjemadressen i Dollerup.

Han deltog også i en årrække i Åbne Atelier Døre i Silkeborg, ligesom han var en aktiv del af det kollektivt drevne Silkeborg Kunstnerhus. I årenes løb har Bents værker været udstillet på utallige gallerier i hele landet.

Bents udtryksfulde granit-skulpturer og fine bronzefugle pryder et utal af private hjem i hele landet, og i Viborg møder man hans granit-ansigter i stor størrelse på Hjultorvet udenfor og indenfor i Cafe Morville. En kæmpe, trehovedet granitskulptur var for år tilbage i en periode opstillet ved Løvbjerg-butikken på Koldingvej.

Et af Bents yndede ferie/ udstillingssteder i Danmark var Læsø. For år tilbage var han med til at stable den årligt tilbagevendende Læsø Kunstfestival på benene. Bents allersidste udstilling blev netop i Luddes Hus på Læsø.

Bent efterlader sig kæreste, datter og børnebørn i København samt søster i Esbjerg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Ungdomspræst og afgået Mercantec-direktør vil i byrådet: Parti præsenterer nye kandidater - igen

Annonce