x
Annonce
Kultur

Berømt keramiker udstiller i Pakhuset

Udstillingen med Gunhild Rudjord varer fra den 22. februar til den 8. marts. Pressefoto

Viborg: Viborg Kunstforening åbner dørene til en ny seperatudstilling lørdag den 22. februar i Pakhuset.

Udstillingen er af Gunhild Rudjord, en af Danmarks mest berømte keramikere. Gunhild Rudjord, som oprindeligt er født i Norge, har siden 1987 stået i spidsen for Tommerup Keramiske Værksted sammen med sin mand, Esben Lyngaa Madsen.

Gunhild Rudjord står i spidsen for farvelægningen på Tommerup, hvilket har medført, at hun går under navnet ”glasurens alkymist”.

Sideløbende med arbejdet på Tommerup har Gunhild Rudjord også udsmykket Aarup Kirke på Fyn, Hillerød Sygehus, Vestermarksskolen i Odder, Retten i Svendborg og meget andet. Gennem hendes tid på Tommerup har hun arbejdet sammen med mange kendte kunstnere, både fra Danmark og Norge.

Gunhild Rudjords inspirationen er især nordisk helt tilbage til vikingetidens ornamentik, men hun er også inspireret af store danske keramikere som Erik Nyholm og Thorvald Bindesbøll.

I 2018 modtog Gunhild Rudjord og Esben Lyngsaa Madsen Ridderkorset for deres enestående indsats for keramikken i Danmark.

Udstillingen vil være åben indtil søndag den 8. marts.

Til ferniseringen den 22. februar vil både kulturchef Steen Lindgaard og kunstneren Gunhild Rudjord være til stede. Pressefoto
Det er de klassiske keramiske former som krukken og fadet, der er centrum for meget af Gunhild Rudjords arbejde. Pressefoto
Keramikeren er særligt inspireret af Norden - helt tilbage til vikingetidens ornamentik. Pressefoto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Hverdagsbetjentenes storhedstid

Annonce