Annonce
Viborg

Bernio Verhagen dømmes for vold, røveri, trusler og fangeflugt: Får fængsel i mere end et år

Onsdag var sidste retsdag i den langstrakte sag om Bernio Verhagen, som var tiltalt for blandt andet voldtægt, vold, trusler, røveri og flugt fra politiet. Arkivfotos: Morten Dueholm/Eskil Lyngsøe
Onsdag fik retten det sidste ord i sagen om den 26-årige hollænder, Bernio Verhagen, som i efteråret var på kontrakt med Viborg FF. Han blev kendt skyldig i langt de fleste forhold - dog ikke i det om voldtægt.
Annonce

Viborg: Fængsel i et år og tre måneder.

Det er den straf, som den skandaleombruste fup-fodboldspiller Bernio Verhagen blev idømt onsdag eftermiddag.

Med til straffen følger også en udvisning af Danmark og et dertilhørende indrejseforbud i 12 år.

Den 26-årige hollænder var tiltalt for i alt 10 forhold om blandt andet voldtægt, vold, ulovlig tvang, uberettiget videooptagelse af samleje, trusler, røveri og flugt fra politiet.

Han blev kendt skyldig i stort set det hele - men dog ikke i det forhold, som drejede sig om voldtægt. Retten fandt det ikke tilstrækkeligt bevist, at Verhagens ekskærestes påstande om voldtægt var nok til at få ham dømt.

Forløbet om Bernio Verhagen

Annonce

40 mærker på kroppen

Bernio Verhagen kom til Viborg med sin daværende kæreste, en kvinde fra Chile, den 22. oktober sidste år, og 5. november meldte klubben ud, at den havde skrevet under på en kontrakt med ham.

Ifølge kvindens forklaring under den netop overståede retssag blev han voldelig over for hende, mens de boede sammen først på Hotel Palads og senere i et hus på Jegstrupvej.

Volden og de to unges forhold kulminerede om aftenen den 26. november i kiosken Tips Pit på Banegårdspladsen i Viborg. Efter denne episode, som fik Verhagen tiltalt for både røveri og vold, blev hollænderen fængslet, og det har han været lige siden - dog lige med undtagelse af en flugt fra fangetransporten efter et retsmøde i december.

Ved en lægeundersøgelse af den chilenske kvinde blev der i november fundet mindst 40 hudafskrabninger og mærker over det meste af hendes krop. Mærker som ifølge hende var blevet påført af Bernio Verhagen. Hun anmeldte han også for at have voldtaget hende, mens de boede på Palads Hotel.

Annonce

Ny sag til august

Inden dommen faldt onsdag eftermiddag, argumenterede anklager Katrine Melgaard for, at Bernio Verhagen skulle idømmes fængsel i tre år og ni måneder. Forsvarer Lars Thousig mente derimod, at han skulle pure frifindes - lige ud over fangeflugten i december.

Nu, otte måneder efter at Bernio Verhagen og hans daværende kæreste ankom til Viborg, har han fået sin dom. Men dette er altså ikke sidste gang, det danske retsvæsen får lejlighed til at hilse på den 26-årige hollænder.

Viborg FF's anmeldelser om bedrageri har ført til et anklageskrift, hvor Bernio Verhagen er tiltalt for både bedrageri og dokumentfalsk over for klubben - og han er i øvrigt også tiltalt for et forsøg på at lave samme svindel med Lyngby Boldklub.

Denne sag skal for retten 18. august.

Bernio Verhagen valgte ikke at anke onsdagens dom.

Torsdag morgen talte Radio4 med folkebladets journalist Eskil Lyngsøe om Verhagen-sagen. Lyt med her.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

En farlig mand har sagt farvel - en hurtig afslutning på et rigtig godt kapitel

Viborg

Adventistkirken i Viborg fylder 100 år

Annonce