Annonce
Debat

Beskyt revisortitlen bedre – til gavn for alle

Annonce

Læserbrev: I Danmark har vi en lang tradition for at støtte op om virksomheder, forbrugere og borgernes mulighed for at navigere trygt og sikkert i et stadig mere komplekst samfund.

Derfor har vi også en lang række hverv, som er autorisationsbelagt. Autorisationer har en dobbelt beskyttelsesfunktion. Dels er de der for at beskytte patienter, forbrugere og virksomheder. Dels er de et signal til de autoriserede om, at de skal holde den faglige fane højt og være omhyggelige i deres arbejde.

Som et ekstra beskyttelseslag uden på autorisationen har samfundet i nogle tilfælde valgt også at beskytte titlen. Ingen må kalde sig læge uden at have autorisationen på plads. Det samme gælder for advokater.

For revisorfaget gælder der ikke denne beskyttelse. Vi er ganske vist autorisationsbelagte, selvom det egentlig kaldes en godkendelse som revisor. Men ordet ”revisor” er ikke en beskyttet titel. Enhver i Danmark kan kalde sig revisor.


Der er i Danmark mere end 2.500 virksomheder, hvor ”revisor” eller ”revision” indgår i virksomhedsnavnet – virksomheder der tilbyder revisorlignende ydelser. Uden at have fx godkendelsen på plads, uden at skulle leve op til lovfæstede kvalitetskrav og uden at være underlagt tilsyn fra myndighederne.


Men når revisortitlen ikke er beskyttet, så er der risiko for, at der kan opstå forvirring og uklarheder. Der er i Danmark mere end 2.500 virksomheder, hvor ”revisor” eller ”revision” indgår i virksomhedsnavnet – virksomheder der tilbyder revisorlignende ydelser. Uden at have fx godkendelsen på plads, uden at skulle leve op til lovfæstede kvalitetskrav og uden at være underlagt tilsyn fra myndighederne. Det er alle krav, som understøtter kvaliteten og tilliden til godkendte revisorers arbejde.

Til tider går det galt, når virksomheder bruger ikke-godkendte revisorer. Et klassisk eksempel er den kriminelle virksomhedsejer, der køber en erklæring hos den ikke-godkendte revisor og bruger den til at fremstå retskaffen overfor en sagesløs og lovlydig underleverandør – som tror på erklæringen, fordi det netop er en ”revisor”, der har skrevet erklæringen.

Vores løsning på problemet er, at kun godkendte revisionsvirksomheder - de virksomheder, der optræder i Erhvervsministeriets register over revisionsvirksomheder - må bruge ordet ”revisor” eller ”revision” i deres virksomhedsnavn.

Vi skal huske, at revisorer – dem med godkendelse - er og har altid været en væsentlig og respekteret del af dansk erhvervsliv. Revisorer er et af de bedste bolværk overhovedet mod snyd i Danmark. Det skal der værnes om. Mere end nogensinde før.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Mand dømt for groft hjemmerøveri i Skals: Vækkede 88-årig, slog hende og sprøjtede hårlak i ansigtet på hende

Debat

God økonomi i Hærvejsmotorvejen!

Coronavirus

Live: Partier afviser regeringens forslag om øget brug af mundbind

Alarm 112 For abonnenter

Bordelrøveren havde flere skumle planer i tankerne: Ville begå hjemmerøveri mod ældre rigmænd i Overlund

Viborg FF

Lyt med: Nyt podcastformat - VFF-update - om ansættelsen af Lars Friis og VFF's transfervindue

Annonce