Annonce
112

Bestikkelses-tiltalt på Facebook: Anklagerne er pure opspind og løgn

Den 34-årige mand fra Viborg-egnen var i 2015 og 2016 ansat hos Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse, hvor han blandt andet havde ansvar for godkendelse af tilbud og fakturaer fra entreprenører og håndværkere. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix.
Den mand fra Viborg-egnen, som er tiltalt for at have taget imod bestikkelse for 1,74 millioner kroner, skrev tirsdag aften et opslag på Facebook, hvor han bad folk komme forbi til en snak om sandhed.
Annonce

Viborg-egnen: Tirsdag skrev folkebladet, at en 34-årig mand fra Viborgs nordlige opland har bragt sig i centrum for en stor sag om svindel, bestikkelse og mandatsvig hos Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse.

Manden er tiltalt for at have taget imod bestikkelse for 1,74 millioner kroner, mens han i 2015 og 2016 arbejdede for ejendomsstyrelsen, viser det anklageskrift, som folkebladet er i besiddelse af.

Den 34-årige har ikke selv ønsket at udtale sig om sagen, men tirsdag aften kunne de flere end 1000 medlemmer af Facebook-gruppen "Møldrup Info" læse et opslag, som manden havde offentliggjort.

I opslaget, som blev lagt på Facebook klokken 22.38, opfordrede han borgerne i Møldrup til at komme forbi til en kop kaffe eller til at sende en privat besked til ham. Så vil han nemlig besvare de spørgsmål, som folk måtte have til ham, skrev han.

Skandalen i Forsvarsministeriet

Skandalen handler om to formodede svindelsager i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse.

Denne styrelse har ansvaret for de mange bygninger, kontorer og anlæg, som det danske forsvar består af. Det er alt lige fra en ny kontorstol til Flyvestation Karups faciliteter til bygningen af F-35-kampflyenes nye hangaranlæg. Det er en myndighed, der er i kontakt med mange håndværkere, leverandører og entreprenører.

Sag 1: Rigsrevisionen kom i fredags med en hård kritik af indkøbspolitikken i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Det viste sig, at den samme person kan bestille, godkende og betale for varer. To ansatte er blevet politianmeldt for det.

Sag 2: Det er denne sag, som har en mand fra Viborg-egnen i centrum. I alt fem personer er tiltalt i sagen om bestikkelse og groft mandatsvig. To af dem - heriblandt den 34-årige fra Viborg-egnen - er tidligere ansatte ved Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse.

Annonce

Sandheden?

"Hvis der er nogen der vil vide noget, eller har læst, set eller hørt noget om mig og mit hus som de har spørgsmål til, så spørg mig for fanden, enten i privat besked eller kom forbi, jeg vil gerne fortælle, hvad der virkelig er sandheden, for det er bestemt ikke som medierne fremstiller det," skriver han i begyndelsen af opslaget.

"Jeg vil gerne kunne færdes i lokalmiljøet uden at folk ser skævt til mig, for de anklager der er i mod min person er pure opspind og løgn, og mener du andet, så modtager jeg gerne din mening," skriver han videre.

Den 34-årige mand kommer i Facebook-opslaget ikke ind på, hvad sandheden ifølge ham er, og da folkebladet var i kontakt med ham onsdag, ønskede han som nævnt heller ikke at uddybe dette, før han senere på ugen vil udtale sig på oplyst grundlag.

I opslaget skriver den anklagede også, at der er nedlagt navneforbud i sagen. Det er dog ikke sandt, erfarer folkebladet efter at have været i kontakt med Retten i Viborg onsdag formiddag. Herfra lyder det, at der er anmodet om navneforbud, men at retten endnu ikke har taget stilling til anmodningen.

Ifølge retten vil der snarest blive planlagt et retsmøde, hvor anmodningen vil blive behandlet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Minister får syn for sagen

Debat

Det er stadig Arne og Anettes tur

Annonce