Annonce
Danmark

Bestseller trækker i land: Nu får Hanne penge for huslejen

Efter massiv kritik har ejeren af Bestseller-koncernen, Anders Holck Povlsen, besluttet at betale huslejen for Name It-butikken på Nørregade i Holstebro. Arkivfoto: Morten Strægaard
Anders Holck Povlsen undskylder for tidligere beslutning fra Bestseller.

Holstebro: Hanne Klausen, der er ejer af bygningen på Nørregade 4 i Holstebro, vågnede søndag morgen til en god nyhed.

- Jeg blev ringet op af Ekstra Bladet, der kunne fortælle, at Bestseller havde besluttet sig for alligevel at betale husleje i april for butikken, fortæller Hanne Klausen.

Ejeren af Bestseller-koncernen, Anders Holck Povlsen, havde besluttet selv at betale huslejen for virksomhedens butikker i landet. I slutningen af marts havde Hanne Klausen ellers fået et brev fra Bestseller, der blandt andet står bag tøjmærkerne Vero Moda og Name It, hvor tøjkoncernen meddelte, at der manglede likviditet i virksomheden grund af coronakrisen, og man derfor ikke ville betale husleje for april.

Det fik Hanne Klausen til at fortælle sin historie i Dagbladet, hvor hun undrede sig over tøjkoncernen. Men nu undskylder Anders Holck Povlsen beslutningen.

- Vi meldte tidligt ud om alvoren i denne krise og behovet for dialog med udlejere om fremtiden. Jeg vil gerne undskylde for vores håndtering og beklager, hvis vi utilsigtet har trådt ved siden af overfor nogle udlejere. Opråbet til udlejere er baseret på forventninger om en længere periode med svære vilkår for detailhandlen. Det gælder om at redde flest mulige butikker og jobs til fordel for alle - også udlejere. Vi har fået positive tilbagemeldinger fra mange af vores udlejere, siger Anders Holch Povlsen til www.finans.dk.

Opbakning til Hanne

Bestsellers beslutning om ikke at betale husleje gav stor debat på de sociale medier, og fra hele landet kom der opbakning til Hanne Klausens kamp mod Bestseller.

- Jeg ville ikke finde mig i deres beslutning om ikke at betale husleje. Samtidig ville jeg også gå i min afdøde mands fodspor, for han ville have gjort nøjagtigt det samme, siger hun.

- Undervejs har jeg fået meget respons fra andre ejendomsbesiddere - nogle af dem er fra Sjælland. Flere undrede sig over, om det kunne betale sig at gå op mod en så stor koncern som Bestseller, men det viste det sig, at det kunne, siger Hanne Klausen.

Hun vidste på forhånd ikke noget om Bestsellers kovending i sagen, og derfor tjekkede hun også sin konto, efter hun havde talt med Ekstra Bladet.

- Her kunne jeg se, at der var penge for huslejen på vej til mig mandag, siger Hanne Klausen.

Name It, der lejer forretningen på Nørregade 4 i Holstebro, opsagde allerede i januar lejemålet. Det løber til 1. august, men Hanne Klausen ved endnu ikke, hvad der vil ske med betalingen af huslejen i de sidste måneder af lejemålet.

- Jeg er spændt på, hvad der kommer til at ske med de sidste måneder af lejemålet. I første omgang er det kun huslejen for april, der er blevet betalt. Jeg ved endnu ikke, om de vil betale for de sidste måneder eller om de ønsker en dialog om huslejen, siger hun.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce