Annonce
Viborg

Bevar det historiske Borgvold

Borgvold fra luften. Foto: Morten Pedersen
Annonce

Læserbrev: Jeg måtte klukle, da jeg i dag slog op på side 4 i avisen og læste overskriften til venstre: ”Ny lokalplan skal sikre et smukt og aktivt Borgvold” og kiggede på illustrationen til højre: et luftfoto af skøjtebanen, dele af parkeringspladsen og Salonen.

Det smukke, jeg ser på illustrationen, er skyer, der spejler sig i søen, og høje træer, nogle i efterårsfarver. Jeg kan med min bedste vilje ikke se noget smukt ved resten. Såvel skøjtebane som parkeringsområde er i mine øjne uskønne og golde, og jeg glæder mig over, at skøjtebanen lever på lånt tid. Der er kun givet midlertidig dispensation til den, bl.a. fordi den ligger i såkaldt værdifuldt landskab.

Karin Bang.

Nu afhænger alt som bekendt af øjnene, der ser, og der er nogle, der mener, at skøjtebanen er så værdifuld, at man må lave en ny lokalplan, så den kan blive liggende. Ikke nok med det, der skal også i tilknytning til den bygges en op til 4 meter høj servicebygning på størrelse med et parcelhus (max. 160 kvadratmeter), opsættes 4 lysmaster på max. 8 meter i højden og 2 basketball-stativer med net på max. 4,3 meter i højden.


Mig bekendt har der altid været aktivitet på Borgvold. Der er arrangementer i Musikpavillonen. Børn leger på legepladsen, børn og ældre fodrer ænder, hele familier slår sig ned i parken med frokosten, bestiger måske Borgbanken, og børn og voksne flokkes i sommervarmen om ishuset.


Salonen skal have mulighed for at bygge til, altså vil man tillade en udvidelse af bebyggelsesprocenten fra 57 til max. 70 %. Endvidere får Salonen mulighed for at få en varegård på max. 150 kvadratmeter. Dermed er man da sikker på, at denne del af Borgvold-området blottes for kulturel og landskabelig værdi.

Men så er der jo det med ”et aktivt Borgvold”. Mig bekendt har der altid været aktivitet på Borgvold. Der er arrangementer i Musikpavillonen. Børn leger på legepladsen, børn og ældre fodrer ænder, hele familier slår sig ned i parken med frokosten, bestiger måske Borgbanken, og børn og voksne flokkes i sommervarmen om ishuset. Der kommer altid mange mennesker, når rododendronerne blomstrer, veninder går tur eller slår sig ned på en bænk og sludrer, mens de kigger ud over søen og lytter til fuglesang.

Når man læser om Borgvold, fremhæves den som byens smukkeste og ældste parkanlæg, hvor der er fredeligt og fyldt med mange spændende planter. Derfor er den også i den nugældende lokalplan beskyttet af bindinger, bl.a. en søbeskyttelseslinje. Inden for den er der ifølge Miljøstyrelsen forbud mod at placere bygninger og master. Skal den nye lokalplan kunne vedtages, skal der søges og bevilges dispensation fra søbeskyttelseslinjen og naturbeskyttelsesloven. Jeg håber, at sådanne dispensationer ikke bliver givet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce