Annonce
Håndbold

BFH-træner: Stortalent giver sig selv tid til udvikling

Jesper Bangshøi bruger tiden på at planlægge den kommende sæson. Arkivfoto: Morten Pedersen
Hos Bjerringbro FH handler det lige nu mest om planlægning af den kommende sæson. Hertil har klubben gjort et scoop ved at hente talentfulde Louise Søndergaard til. En ung spiller, der er gået i mod strømmen ved at give sig selv tid til at udvikle sig i stedet for at køre sur i håndbolden på bænken hos en ligaklub.
Annonce

Bjerringbro: Jesper Bangshøi savner at træne sine håndboldkvinder - og han savner at være afsted til kampe.

Efter nogle uger uden håndbold vil han godt erkende, at det ikke helt er nok at have kontakt med spillerne via telefon og internet.

Corona-krisen har nemlig også betydet, at 1. divisionskvinderne står i et vadested, hvor de under svære forhold skal prøve at holde sig så skarpe som muligt, hvis sæsonen kommer igang igen.

BFH er placeret i midten af rækken, og Jesper Bangshøi vil ikke græde sig selv i søvn, hvis det ender med, at sæsonen slutter uden flere kampe.

- Og jo længere vi kommer - jo mere tilbøjelig er jeg i hvert fald til at sige, at vi skal droppe den her sæson, så vi kan begynde at arbejde frem mod en ny sæson. Det vil give mest mening for os. Vi kan jo komme så langt hen, at vi ikke rigtig kan nå at træne op til den nye sæson - det vil ikke være så godt, hvis vi først stod med de nye spillere til august. Det vil være langt rarere, hvis vi allerede kunne komme i gang med det nye hold i juni, siger BFH-træneren.

Der står mange ligaklubber og vifter med kontrakter som de unge spillere siger ja til, men så sker der det, at de kommer ud og sidder rigtig meget på bænken. Og flere af de gode klubber har også mange kampe, hvilket giver meget taktisk træning, hvor de unge så står og agerer kegler til træning. Og det er der ikke meget udvikling i.

Jesper Bangshøi, BFH-træner

Annonce

Planlægger næste sæson

I stedet fokuserer Jesper Bangshøi og kompagni på at kigge fremad mod næste sæson.

Der er en lille håndfuld spillere, som forlader klubben og Jesper Bangshøi bruger derfor en del tid på at finde erstatninger.

- Tiden går med at kontakte spillere og holde lidt digitale møder med dem, så vi kan sammensætte truppen til næste sæson, og det forløber rimelig godt. Denne sommer kommer der ikke til at ske vildt meget. Vi mister nogle stykker, men det er glædeligt, at vi denne gang ikke skal skifte så voldsomt meget ud, som vi har gjort tidligere - det kan også komme til at gavne os i den nye sæson, siger træneren, der tror, at der er tale om tre-fire spillere, som forlader klubben.

Stephanie Andersen ryger til Horsens, mens Mia Møller og Amalie Pelzer skifter til Randers HK.

Annonce

Har gjort et scoop

Tidligere på ugen kom det frem, at BFH som erstatning for Mia Møller havde hentet profilen Louise Søndergaard hjem fra Sverige, hvor hun både var nummer fire på topscorerlisten og med på allstar-holdet fra den bedste række.

Og træneren er glad for, at det er lykkedes at overbevise Louise Søndergaard om at vende tilbage til BFH i en situation, hvor der også var ligaklubber, som fristede den 20-årige venstrehåndsspiller.

- Det er da lidt af et scoop. Det er der ingen tvivl om. Men vi har allerede inden hun rejste til Sverige haft mange gode snakke med Louise om, hvad der var det rigtige for hende, så hun har hele tiden vidst, at hun var velkommen tilbage, hvis hun ønskede det.

- Der er ingen tvivl om, at der både har været andre svenske klubber og ligaklubber efter hende, men hun er en meget fornuftig pige. Hun er kun 20 år, og hun skal altså hverken toppe nu eller næste år. Det er først om seks-syv år, at hun gerne skulle have sine bedste år.

- Og det positive ved hende er, at hun søger den spilletid, som er så vigtig. Hos os kommer hun til at spille i begge ender af banen. Det er med til at udvikle hende. Havde hun sagt ja til en ligaklub, så vil hun helt sikkert komme til at spille meget mindre end hos os. Hun er heller ikke voldsomt godt kørende defensivt, så en ligaklub vil stensikkert tage hende ud i forsvaret, og så lærer hun jo aldrig at dække op, siger BFH-træneren, der tror på, at Louise Søndergaard derfor blot vil udvikle sig yderligere hos BFH i den kommende tid.

- Og så kan hun ende med at blive endnu mere attraktiv for ligaklubberne om nogle år, hvor hun så kan tage springet, siger træneren, der roser Louise Søndergaard for på den måde at give sig selv tid til at udvikle sig.

- Der står mange ligaklubber og vifter med kontrakter som de unge spillere siger ja til, men så sker der det, at de kommer ud og sidder rigtig meget på bænken. Og flere af de gode klubber har også mange kampe, hvilket giver meget taktisk træning, hvor de unge så står og agerer kegler til træning. Og det er der ikke meget udvikling i.

- Og vi har efterhånden set mange unge spillere, som pludselig bliver trætte af håndbolden og stopper som 20-21-årig, og det er altså ærgerligt, siger træneren med henvisning til eksempelvis TTH-fløjen Mathilde Hylleberg, der har stoppet karrieren i en tidlig alder, da hun blev håndboldtræt.

- Vi har for mange eksempler på spillere, som har været rigtig gode og har været inde omkring ungdomslandsholdene, men som så pludselig stopper fordi det hele lige pludselig er blevet for meget på en gang.

- Jeg synes, at det er bedre at se på, hvad der er bedst for udviklingen. Så at Louise kommer til os handler ikke om, at hun vil trappe ned - det handler om, at hun på lang sigt vil nå så langt som muligt, siger træneren.

Louise Søndergaard får formentlig langt mere spilletid hos BFH end hun vil få i en ligaklub. Arkivfoto: Morten Pedersen
Annonce

Trofast keeper får endelig lov

Bjerringbro FH har i de seneste sæsoner været så udfordret på målmandsposten, at den trofaste og mangeårige keeper Mai-Britt Laursen to gange har "fortrudt" sin planlagte håndboldpension og taget et par sæsoner mere.

Men frem mod den nye sæson skulle det være ganske vist, at hun nu får lov til at trække sig tilbage og overlade pladsen i målet til yngre kræfter.

BFH mister godt nok Stephanie Andersen, som var udset til en plads i målet sæsonen 2020/2021 efter endt graviditet, men der skulle alligevel være et nyt målmandspar klar.

- Det ser lovende ud på den post - og der kommer snart noget nyt ud. Og jeg har aftalt med Mai-Britt Laursen, at hun skal have lov til at få endegyldigt fri nu. Hun har været i klubben i mange år og har gjort sin pligt, så hun får lov til at stille skoene på hylden. Og så håber vi, at vi kan holde det og ikke kontakte hende igen senere.

- Der er i hvert fald en ny målvogter på plads allerede nu, siger træneren.

Mai-Britt Laursen ser endelig ud til at få lov til at gå på håndboldpension. Arkivfoto: Lars Rasborg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Viborg HK

Kontinuitet på trænerbænken - Viborg HK forlænger med cheftræneren frem til 2024

Annonce