Annonce
Kultur

Bibliotekerne åbner en lille smule: Aflevering og afhentning af studiematerialer lader sig gøre

Biblioteksrummene er stadig lukkede, men nu er det igen muligt at aflevere sine bøger på bibliotekerne i Viborg og Bjerringbro. Arkivfoto: Morten Dueholm
Det er ikke muligt at finde den næste store læseoplevelse på bibliotekerne, der holder lukket i disse dage. Men nu er det muligt at aflevere sine materialer og desuden reservere og afhente studiematerialer, der skal bruges til opgaveskrivning.
Annonce

Viborg/Bjerringbro: Nu kan man igen aflevere sine bøger på biblioteket, selvom selve biblioteksrummet stadig er lukket.

Hovedbiblioteket i Viborg og Bjerringbro Bibliotek har siden mandag den 11. januar haft "åben" for aflevering. Det betyder, at man i Viborg kan aflevere materialer i mellemgangen ud mod p-pladsen, og at man i Bjerringbro kan lægge det lånte i Gudenåhusets foyer.

Det er ikke fordi, man skal aflevere sine bøger. Mens bibliotekerne er lukkede, trækker for sent afleverede materialer nemlig ikke gebyrer. Når bibliotekerne åbner igen, har man 14 dage til at få afleveret alt, inden der kommer gebyrer på.

Åbningstiderne for aflevering kan findes på bibliotekets hjemmeside.

Men det er ikke det eneste, de to biblioteker åbner for. Studerende, der skal bruge forskellige materialer til opgaveskrivning, kan nu også reservere og hente dem i Viborg og Bjerringbro.

Der er nemlig undtagelser fra kravet om at holde lukket for offentligheden. Af et skriv fra Kulturministeriet fremgår det, at biblioteker gerne må være åbne med henblik på udlån af materialer til forsknings- og undervisningsbrug.


Vi skal ikke kontrollere studiekort og spørge, hvad folk skal bruge de her bøger om sydamerikanske indianere til. Har man brug for bøgerne, så kommer man.

Britta Thuun-Petersen, biblioteks- og borgerservicechef


Men hvordan kan bibliotekarerne vide, om det er en studerende, der har brug for bøger?

- Vi skal ikke kontrollere studiekort og spørge, hvad folk skal bruge de her bøger om sydamerikanske indianere til. Har man brug for bøgerne, så kommer man, siger bibliotekschef Britta Thuun-Petersen.

Hun lægger desuden vægt på, at borgere, der "blot" har brug for godt læsestof, stadig kan gøre brug af takeaway-ordningen, hvor bibliotekarer sammensætter en pose med bøger inden for den eller de ønskede genrer.

- Vores skatteborgere skal have noget for deres penge, og vores dygtige folk skal have noget at lave, siger bibliotekschefen.

Takeaway-ordningen findes i syv forskellige byer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Pihl: Jeg stemmer imod en rigsretssag!

Danmark

Mails afslører: Planer om at samle behandling af børn med kræft i hovedstaden har været undervejs i tre år

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Viborg FF For abonnenter

Assistenten var tilfreds efter 2-2 mod AGF: - Fik svar på mange ting

Annonce