Annonce
Bjerringbro

BIF Gymnastiks gåhold inviterer på gåture hver for sig

BIF Gymnastiks gåturs-instruktører er klar med ny rute i Egeskoven. Her kæmper Birthe Nipgaard Andersen (tv) med at få de små flag i den frosne jord, mens Anna Margrethe Marker ser til. Foto: Hanne Bliksted
Gåturs-instruktør Anna Margrethe Marker på detektivarbejde for at arrangere gårute i Egeskoven.
Annonce

Bjerringbro: Gåture er blevet det helt store hit nu i corona-tiden, hvor der ikke er så meget andet at tage sig til. Gåture er ikke nyt for BIF Gymnastiks gåhold, som i disse dage for syv år siden startede gåture, og nu hver uge samler 50 personer til gåture mandag og tirsdag.

På grund af corona'en har turene som meget andet ligget stille siden starten af december, men de tre gåturs-instruktører Anna Margrethe Marker, Birthe Nipgaard Andersen og Tove Bjerring Hansen ligger ikke i dvale af den grund. Torsdag satte de markeringer op til en cirka fire kilometers rute i Egeskoven, som folk selv kan gå, når de har lyst.

Ruten er nummer to af slagsen, og markeringerne hænger fra torsdag til tirsdag, og startstedet er legepladsen for enden af Skovvej i Bjerringbro.

- Da jeg i radioen hørte, at en forening havde sat en gå-rute op i Nationalpark Thy, tænkte jeg, "det kan vi da også gøre i Bjerringbro", ja så ideen er tyvstjålet derfra, fortæller Anna Margrethe Marker, da avisen møder de tre friske kvinder på vej ud for at sætte en ny rute op.


Da jeg i radioen hørte, at en forening havde sat en gå-rute op i Nationalpark Thy, tænkte jeg, "det kan vi da også gøre i Bjerringbro", ja så ideen er tyvstjålet derfra, fortæller

Anna Margrethe Marker, gåturs-instruktør.


Annonce

Detektivarbejde

Det krævede dog  lidt detektivarbejde, før hun og de to andre gåturs-instruktører kunne sætte pinde med små orange flag op i skovbunden i Egeskoven. Skoven er privat og fordelt på omkring 20 ejere, og det kræver tilladelse fra skovens ejere, når en vandrerute skal mærkes af . I sine gemmer fandt Anna Margrethe Marker et kort over skoven med ejernes navne tegnet ind. Med vanlig energi gik hun i gang med at ringe rundt for at få ejernes tilladelse til at sætte gå turs-markeringer op.

- Jo det krævede lidt arbejde, og jeg har brugt søgemaskinen Google til at finde folk. Størstedelen af ejerne bor lokalt, men der er også ejere, som bor i Hinnerup, Galten, Odense og på Sjælland. Enkelte skovdele var solgt, siden kortet blev tegnet, så det krævede noget arbejde, fortæller hun med et smil.

Anna Margrethe Marker (tv) og  Birthe Nipgaard Andersen på vej rundt i Egeskoven for at sætte flag til vandrerute. Foto: Hanne Bliksted
Annonce

Hammer og skruetrækker

Denne formiddag er temperaturen et par grader under frysepunktet, og de tre kvinder er bevæbnet med både hammer og skruetrækker for at få de små flag sat fast i den frosne skovbund langs stierne. For en sikkerheds skyld har Tove Bjerring Hansen også en lille batteridrevet boremaskine med, for så kan man bore i jorden, hvis det er nødvendigt.

Planen er at opsætte en ny rute på mellem tre og fem kilometer hver torsdag hele februar. Ruten tages ned igen om tirsdagen. Om man fortsætter efter februar afhænger af, hvor længe corona-nedlukningen af samfundet varer.

Anna Margrethe Marker har fået god respons fra folk, som prøvede den første rute, men hun måtte dog skuffe dem, som spurgte om de kunne gå ruten med klapvogn, ligesom kørestole heller ikke kan køre på ruten.

De tre gåturs-instruktører fik i oktober 2020  månedens buket fra DGI Midtjylland, fordi de hver mandag og tirsdag står i spidsen for gåture i Bjerringbro og omegn med start fra Netto på Grønnegade. Turene planlægges tre måneder frem, og instruktørerne sørger for, at nye får en makker på de første ture.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce