Annonce
Alarm 112

Bilister blæser på kørselsforbud ved Trappetorvet: 10 bøder på halvanden time

Fra onsdag i sidste uge og frem til 2. april vil den nederste del af Grønnegade være spærret af - det vælger en del bilister tilsyneladende at se stort på. Foto: Eskil Lyngsøe
For mange bilister ser stort på det midlertidige forbud mod kørsel i den nederste del af Grønnegade. Derfor var politiet på kontrol torsdag og fredag, og det kastede en del bøder af sig.

Viborg: Går den, så går den. Og det gør den nok for de fleste bilister, der i disse dage trodser den tydelige skiltning og kører på vejstrækningen mellem Trappetorvet og teatret.

Men den duer altså ikke.

På grund af det igangværende nedrivningsarbejde i Gravene på Trappetorvets vestlige side er biler blevet forment adgang på en strækning på knap 100 meter.

Annonce

Det drejer sig om strækningen fra krydset mellem Grønnegade og Dannebrogsgade, ned forbi teatret og hen til krydset ved springvandet. Her må der i øjeblikket kun køre busser.

Dette burde ikke komme som en overraskelse for de trafikanter, som i løbet af de seneste dage har været en tur forbi området, for skiltningen om indkørsel forbudt blev såmænd sat op onsdag i sidste uge.

På trods af det har et utal af bilister trodset kørselsforbuddet og er smuttet hen forbi teatret.

Det fik i denne uge kommunen og trafikselskabet Arriva, som kører bybusserne i Viborg, til at bede politiet tage affære over for de bilister, som har set højt og flot på det midlertidige forbud mod at køre på den korte strækning.

Det er denne strækning på 80-90 meter - markeret med rød - som i de kommende måneder er forbeholdt busser. Kort: Google/Eskil Lyngsøe

Ti dyre bøder

I løbet af en halv time torsdag eftermiddag og en hel time fredag formiddag stod nogle betjente inden for "indkørsel forbudt"-området, og det førte til, at i alt 10 personer blev sigtet for at bryde forbuddet.

De fik alle en bøde på 1000 kroner.

Det oplyser politikommissær Peter Justesen fra lokalpolitiet i Viborg.

- Der er indkørsel forbudt, og det er der for at sikre fodgængerne i området, og for at busserne kan køre så uhindret som muligt dernede, siger han.

Bustrafikken er nemlig, som politikommissæren påpeger, en væsentlig årsag til, at biler ikke må køre på strækningen.

Fordi Gravene på Trappetorvets vestlige side er spærret helt af som følge af nedrivningsarbejdet, kan busserne naturligvis ikke holde på de vante stoppesteder.

Netop derfor er der etableret midlertidige stoppesteder i Gravene ved Viborg Musiksal og i Grønnegade forbi teatret og op mod Dannebrogsgade - og derfor duer det altså ikke, at bilerne også skal have plads på netop denne strækning.

Ifølge skiltningen på stedet vil det fortsat være forbudt at køre ind på strækningen frem til 2. april.

Da folkebladet fredag middag var forbi strækningen i Grønnegade, kørte mindst fire biler ind forbi "indkørsel forbudt"-skiltet i løbet af bare ti minutter. Foto: Eskil Lyngsøe


Der er indkørsel forbudt, og det er der for at sikre fodgængerne i området, og for at busserne kan køre så uhindret som muligt dernede

Peter Justesen, politikommissær


Der er ikke meget at rafle om her. Det ER altså kun busser, der må køre ned mellem Trappetorvet og teatret. Foto: Eskil Lyngsøe
Der er etableret en hel del midlertidige busstoppesteder i Gravene og Grønnegade. Foto: Eskil Lyngsøe
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Så blev det alligevel til en hvid hue

Viborg FF For abonnenter

Trænerlegenden Ove C. har altid set et kæmpe potentiale i Viborg FF: Vi blev kaldt de grå mus - men vi var de kloge og flittige mus, som kunne slå de andre

Annonce