Annonce
Viborg

Bilka bliver en aktiv del af den store affaldsindsamling

Bilka støtter Danmarks Naturfredningsforenings store affaldsindsamling med sække og donationer for hvert kilo indsamlet affald. PR-foto
Bilka uddeler indsamlingssække til affaldsindsamlingen om halvanden uge, og kæden donerer en krone for hvert kilo indsamlet affald.

Viborg: Corona-epidemien har betydet, at vi danskere har brugt naturen ekstra meget.

Hundredtusinder af danskere har gået ture og opholdt sig mere udenfor end normalt. Det har desværre også betydet, at der er kommet mere affald i naturen. Blandt andet fra takeaway-måltider, fordi mange har brugt naturen som spisested.

Det er i fokus i forbindelse med den årlige affaldsindsamling som Danmarks Naturfredningsforening står bag - og som Bilka støtter aktivt.

Bilka deler nemlig gratis indsamlingssække og sorteringsfoldere ud til både børn og voksne. Derfor opfordrer Bilka til at tage sække og foldere med, når man er ude og handle, så flest muligt kan være med til at holde Danmark ren for skrald. For hvert kilo affald, der bliver samlet ind i hele Danmark, donerer Bilka en krone til Danmarks Naturfredningsforening.

- Affaldsindsamlingen er et fremragende initiativ, som fjerner affald, der ikke hører til i naturen. Samtidig er projektet også forebyggende, fordi det sætter fokus på danskernes affaldsvaner og får os til at tænke os bedre om. For Bilka giver det ekstra god mening, fordi vi kan gøre en forskel lokalt i områderne omkring vores 19 varehuse. Derfor er vi meget glade for at være med i projektet, siger Mark H. Nielsen, direktør i Bilka, i en pressemeddelelse.

Annonce

En kæmpe hjælp

Hos Danmarks Naturfredningsforening er man meget glad for samarbejdet med Bilka.

- Bilka hjælper os med at få mange danskere ud og samle affald. Det giver stor synlighed i aviser og sociale medier, de har containere på deres p-pladser og donerer indsamlingssække. Derudover donerer Bilka også en krone pr. kilo indsamlet affald. Det er en kæmpe hjælp, som blandt andet bruges til læringsmateriale til skoler og institutioner, siger projektleder Charlotte Juul fra Danmarks Naturfredningsforening.

Fra 6. april til og med 18. april kan alle kunder hente indsamlingssække og sorteringsfoldere i kundeservice i landets 19 Bilka-varehuse. Der er både børne-og voksensække.

Når affaldet er indsamlet, kan det afleveres på parkeringspladsen ved den lokale Bilka, hvor en sorteringscontainer står parat. Affaldet sorteres i seks forskellige fraktioner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce