Annonce
Danmark

Billige solrejser: Danskerne booker sommerferie i stor stil

Cala Major-stranden på Mallorca kender mange danskere, og nu er ve igen klar til at booke ferie til Mallorca, Kreta og alle de andre sydlige destinationer. REUTERS/Enrique Calvo/File Photo
Da partierne onsdag satte dato på, hvornår danskerne igen kan komme sydpå, blev salget af solrejser i højsæsonen for alvor skudt i gang.

Ferie: Danskerne har ventet og ventet. Hungret efter sangria, sol og sydlige himmelstrøg. Men lysten til at investere i rejser har ikke just været enorm – indtil nu. For siden at partierne på Christiansborg onsdag landede en aftale, som med stor sandsynlighed gør det muligt at rejse til sydens sol og varme fra 26. juni, er efterspørgslen eksploderet. Det fortæller Ole Stouby, administrerende direktør på prissammenligningssiden, Travelmarket.dk.

- Siden udmeldingen i onsdags har vi allerede set en stor vækst i antallet af søgninger. Vi har mere end 50 procent flere søgninger, end før planen blev præsenteret, og vi kan se også se rigtig mange bookinger hos rejseselskaberne.


Annonce

Danskerne har nu endelig en konkret dato at tage stilling til, og det sætter skub i det hele

Peder Hornhøj, direktør, Bravo tours


Samme melding er der hos det Herning-baseret rejsebureau, Bravo Tours, som efter et hårdt år nu endelig har fået noget at smile over igen.

- Vi har mærket det med meget stor tydelighed. Både i antallet af henvendelser og antallet af solgte rejser. Danskerne har nu endelig en konkret dato at tage stilling til, og det sætter skub i det hele, siger administrende direktør, Peder Hornhøj.

Hvad koster en rejse lige nu?

Avisen Danmark har undersøgt, hvad det lige nu koster at komme sydpå for to voksne og to børn. Priserne er på ingen måde repræsentative men blot en stikprøve.

  • To voksne og to børn på 4-stjernet hotel på Malta med afrejse den 28. juni. Pris for alle fire: 6.469 kr inkl. fly og hotel
  • To voksne og to børn på 3-stjernet hotel på Kreta med afrejse den 5. juli. Pris for alle fire: 8.113 kr inkl. fly og hotel

Rejserne er fundet på travelmarket.dk den 16. april. 

Stadig købers marked

Planen for at fjerne rejserestriktionerne er delt op i fire faser. Det er specielt den sidste dato, 26. juni, som har sat gang i salget. Her forventer partierne på Christiansborg, at et EU-coronapas er taget i brug. Dermed er der igen mulighed for at rejse frit i Europa under forudsætning af, at man kan fremvise dokumentation på, at man enten er blevet testet negativ, er blevet vaccineret eller er tidligere smittet.

- Bare datoen i sig selv har været fantastisk, for nu tror folk jo endelig på, at de kan komme på sommerferie. Vi har solgt fint med rejser i sensommeren og efteråret, men den dato har for alvor skudt gang i højsæsonen og skoleferien, siger Bravo Tours’ administrerende direktør, Peder Hornhøj.


Det er virkelig købers marked, og man kan komme afsted i den absolutte højsæson til meget attraktive priser

Ole Stouby, adm. direktør, Travelmarket.dk


Normalt vil danskernes pludselige rejselyst få priserne til at stige, men rejsedestinationerne og rejsebranchen er stadig så hårdt presset, at priserne ligger langt under normalen.

- Der er et stort udbud af rejser, der er mange fly som lige nu holder stille, og der er tomme hotelværelser rundt omkring, så priserne er presset i bund lige nu. Det er virkelig købers marked, og man kan komme afsted i den absolutte højsæson til meget attraktive priser, fortæller Ole Stouby, administrerende direktør hos Travelmarket.dk.

Ifølge Ole Stouby er det muligt at finde charter- og pakkerejser lige nu, som er næsten halv pris i forhold til samme tidspunkt i 2019, hvor Corona kun var en øl, som man drak i poolbaren. Og han forventer, at priserne også vil være attraktive i resten af sæsonen.

Annonce

Pengene brænder i lommerne

Udover rejserestriktionerne har danskerne også fået penge af flere omgange inden for kort, som vi ikke kan vente med at komme ud at fyre af. Det er både udbetalingen af de indefrosne feriepenge og den overskydende skat, som får pengene til at brænde i danskernes lommer.

Danskernes forbrug er allerede banket i vejret i forbindelse med den første del af genåbningen. Tal fra Danske Bank viser, at da frisørerne genåbnede, blev forbruget 50 procent højere end samme uge i 2019.

- Danskerne har hobet en massiv forbrugssult op, og sulten venter bare på at blive stillet, har cheføkonom i Arbejdernes Landsbank, Jeppe Juul Borre udtalt til Berlingske.

Hos Travelmarket.dk er direktøren, Ole Stouby, heller ikke i tvivl om, at både skattekroner og feriepenge i disse dage giver masser af danskere muligheder for endelig igen at få indfriet deres rejsetrang.

- Det har helt sikkert også spillet ind på den stigende efterspørgsel, som vi oplever i disse dage. Folk har mange penge mellem hænderne, så der ligger nogle kroner og brænder i lommerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Friis og Grønning om potentielt snarlig oprykning: - Vi vil stadig vinde vores egne kampe

Sport

Det stinker af superligafodbold - Viborg FF tilbage på sejrskurs mod Helsingør

Annonce