Annonce
Viborg

Placering af svømmehal til 60 millioner kroner: Formand og næstformand hælder til forskellige løsninger

Formand og næstformand i kultur- og fritidsudvalget er ikke enige om, hvor en ny svømmehal skal ligge,
I næste uge skal politikerne i kultur- og fritidsudvalget bestemme sig for, hvor en 60 millioner dyr foreningsbaseret svømmehal skal ligge.

Viborg: 425.000 kroner - det samme som prisen på en pæn stor familiebil - skiller de årlige driftsudgifter til en ny svømmehal henholdsvis placeret ved Houlkær Hallen eller ved Idrætshøjskolen Viborg.

Kultur- og fritidsudvalget har - siden byrådet for et lille år siden besluttede sig for at udskyde beslutningen om, hvor en ny svømmehal i Viborg skal bygges - arbejdet med "sagen", der blev varm, fordi sommeren 2018 blev - ja, varm.

Feltet af potentielle hjemsteder blev først udvidet siden snævret ind, således at der i skrivende stund er to kandidater tilbage. Nemlig Houlkær og Idrætshøjskolen Viborg. Vestbadet og Liseborg er ude af spillet.

Forud for maj-mødet i kultur- og fritidsudvalget meddelte Socialdemokratiet, at partiet ville foretrække, at den 60 millioner kroner dyre foreningsbasererede svømmehal blev opført i Houlkær.

På mødet blev den endelige beslutning dog ikke truffet. I stedet for fik embedsmændene mere arbejde, for udvalget satte dem til at komme med flere analyser og tal.

Det er disse, som politikerne i udvalget får præsenteret på et møde i næste uge.

Annonce

425.000 kroner

Analysen viser blandt andet, at de årlige driftsudgifter for Viborg Kommune bliver forskellige afhængig af, hvilken placering der vælges.

Kommunen regner med, at udgifterne årligt lander på 2.725.000 kroner, hvis hallen bygges ved højskolen, mens det årligt vil koste 3.150.000 kroner, hvis den bygges i Houlkær. Altså en forskel på 425.000 kroner.

Analysen viser også, at de kommunale udgifter vil ændre sig, hvis kommunen beslutter sig for, at der skal være delvis adgang for offentligheden i den nye hal. Kommer der det, vil entreindtægten i Viborg Svømmehal ved banegården nemlig falde, vurderer embedsmændene.

Formanden for kultur- og fritidsudvalget Mads Panny (S) siger:

- Jeg har set notatet, som indgår i sagen i næste uge. Jeg hælder umiddelbart stadig til, at Houlkær er den bedste placering, men nu skal jeg drøfte sagen med min gruppe og sætte mig helt ind tingene. Så må vi se, hvad udvalget beslutter.

Næstformanden i kultur- og fritidsudvalget, venstremanden Michael Nøhr, har også kigget nærmere på det nye materiale.

- Nu har vi i gruppen ikke diskuteret sagen, men personligt synes jeg, at den bedste placering er ved idrætshøjskolen, siger han og fortsætter:

- Det skyldes blandt andet, at en forskel i den årlige drift på 425.000 kroner er mange penge. Desuden synes jeg også, at alle brugere af den nye svømmehal får et bedre svømmetilbud ved højskolen, idet der allerede er et øvebassin samt et 25-meter bassin med vipper.

Houlkær Hallen har som en del af områdets projekt lovet at skaffe fem millioner kroner til et øvebassin.

- Det er også fint nok, men jeg mangler at få at vide, hvor hallen vil skaffe disse penge. De har sagt, at de vil søge fond og låne penge. Men er det muligt? Mig bekendt kræver realkreditinstitutter, at kommunen garanterer for lånene, siger Michael Nøhr.

Han er i øvrigt med egne ord "...lidt træt af...", at Socialdemokratiet forud for mødet i maj bekendtgjorde, at partiet foretrækker Houlkær.

- Jeg havde gerne set, at vi havde diskuteret sagen inden og fundet en løsning, som alle partier kunne støtte. Det er en stor investering for Viborg Kommune, og en sådan skal vi helst være enige om, siger Michael Nøhr.

Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF For abonnenter

Fra druk til dedikation: - Jeg vil hellere trues med en ni millimeter Glock end have den besked igen

Viborg

Haveejere vil være selvforsynende

Annonce