Annonce
Bjerringbro

Gravearbejde i gang: 18 kilometer ledning skal bringe biogas til 400.000 forbrugere

Evida arbejder på at koble biogasanlægget i Thorsø på Evidas anlæg. Foto: Morten Pedersen
18 km lang ledning graves ned fra Møllebakken ved Bjerringbro til Thorsø.
Annonce

Bjerringbro: Hvad graver de efter? Sådan tænker mange mennesker, når de kører på Bjerrevej mellem Bjerringbro og Rødkærsbro, hvor gravemaskiner i et par uger har arbejdet sig frem meter for meter. Også ved Nøddelund har gravemaskinerne haft travlt.

Gravearbejdet er en del af etableringen af en 18 km lang gasledning, som skal transportere biogassen fra Thorsø Biogas til en måle- og regulatorstation i Bjerringbro. Herfra omdannes biogassen og sendes ud i naturgasnettet.

Desuden etablerer Evida en kompressorstation ved Møllebakken ved Bjerringbro. Her kan trykket på gassen øges, så gassen kan sendes ud i fordelingsnettet og dermed komme længere ud i landet.

- Det er der behov for, fordi vi forventer, at der i sommermånederne vil være mere gas til rådighed, end der kan afsættes lokalt, fortæller kommunikationsrådgiver ved Evida, Malene Hadrup.

Thorsø Biogas har en aftale om at levere 15 millioner kubikmeter biogas om året til Evidas gasnet, når tilkoblingen er færdig. Det svarer til det årlige forbrug af gas i knap 9.000 almindelige parcelhuse.

Andelen af biogas i det danske gasnet var i marts i år på ca. 14 procent af det samlede gasforbrug.

- Vi forventer, at den andel vil stige til ca. 30 procent i 2023. Ved udgangen af 2020 er cirka 50 biogasanlæg tilsluttet gasnettet. Alene i år kommer 11 nye anlæg til, fortæller Malene Hadrup.

Evida har 400.000 forbrugere fordelt på store dele af Jylland fra Skagen i nord til Tarm i syd. Foruden anvendelsen som opvarmning bruges gassen også som procesenergi i industrien og i mindre grad som brændstof især i den tunge transport.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

17-årig startdebutant var smadret til sidst: Fansene gav mig et boost

Annonce