Annonce
Rundt om Viborg

Biograf-genåbning: Forhåbentlig på rund fødselsdag

Karup Bio er helt uden gæster for tiden, men drivkræfterne bag biografen håber at kunne genåbne den 8. juni. Arkivfoto: Morten Dueholm
Mandag den 8. juni fylder Karup Bio 70 år, og det bliver sandsynligvis fejret med genåbning efter coronalukningen. Spørgsmålet er med hvilken film.
Annonce

Karup: - Som det ser ud lige nu, kan biograferne åbne 8. juni, og det satser vi da også på at gøre, siger Frank Johansen, formand for den frivilligt drevne Karup Bio.

I så fald vil genåbningen falde sammen med, at biografen fylder 70 år, og da stedet jo eksisterer for at vise film, vil de to begivenheder jo passe meget godt sammen.

Spørgsmålet er så, hvilken film, der kommer på lærredet. Det ved Frank Johansen endnu ikke.

- Med coronanedlukningen er vi jo nødt til at starte helt forfra på at sammensætte et program. Vi ved endnu ikke, hvilke film vi kan få og hvornår. En del film er jo udsat et halvt eller et helt år, siger biografformanden.

Formand Frank Johansen ser frem til, at Karup Bio igen kan vise film. Han ved dog endnu ikke hvilke, der kommer på lærredet fra begyndelsen. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Annonce

Klub-film først

Han forestiller sig dog, at nogle af de første film, der kommer op i Karup, kan være de Biografklub Danmark-film, som har måttet udsættes, men som skal vises, fordi klubmedlemmerne jo i princippet har betalt for dem.

Det kan være den amerikanske film "Little Women" med Meryl Streep i en hovedrolle, og de danske film "Undtagelsen", der er en moderne thriller, og "Vores mand i Amerika", som er en historisk film om erhvervsmanden og diplomaten Henrik Kauffmann, der under 2. Verdenskrig udnævnte sig selv som ambassadør i USA og på den baggrund traf beslutninger på Danmarks vegne.

Selv om politikerne måtte fremskynde kulturlivets, herunder biografernes, mulighed for at åbne før den 8. juni, anser Frank Johansen det ikke for realistisk i Karup.

Dels skal der jo være film at vise, dels skal der gøres en masse forberedelser. Ikke mindst den praktiske håndtering, så det bliver sundhedsmæssigt forsvarligt både for det frivillige personale og for dem, der skal ind og se filmene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce