Annonce
Rundt om Viborg

Biografdøren stænget to dage: Ny teknik for 110.000 kroner

Frank Johansen holder biografdøren i Karup stænget onsdag og torsdag i denne uge. Dagene skal bruges til at installere og indkøre ny teknik for 110.000 kroner. Arkivfoto: Morten Dueholm
Karup Bio holder onsdag og torsdag i denne uge lukket på grund af server-udskiftning. Genåbningen fejres fredag med en knivskarp action-thriller, hvor der vises med 60 billeder i sekundet.

Karup: Ud over nogle sommerferieuger samt et par dage omkring jul- og nytår viser den frivilligt drevne Karup Bio normalt film hver dag året rundt.

Men i denne uge gøres deres en undtagelse. Onsdag og torsdag er der lukket. Det skyldes ikke, at de frivillige fremvisere og kioskpassere med flere skal puste ud efter en travlt efterårsferieuge med tre film hver dag. Nej, årsagen er, at biografen skal have installeret en splinterny server, der koster den nette sum af 110.000 kroner.

- Det er egentlig ikke, fordi den gamle server er i stykker. Men den er efterhånden otte år gammel, og sidste år ved juletid havde vi et nedbrud og måtte desværre aflyse nogle forestillinger. Så vi skifter serveren af sikkerhedsmæssige grunde. Desuden får vi så også back up på det hele, siger Frank Johansen, der er formand og primusmotor i Karup Bio.

Det tager som udgangspunkt kun én dag at få udskiftet serveren. Men da der erfaringsmæssigt godt kan være lidt, der skal justeres og prøves efterfølgende, har biograffolkene for at undgå risikoen for sort lærred besluttet at holde døren stænget en dag ekstra.

Annonce
Formand Frank Johansen, der selv er lidt af en tekniknørd, glæder sig til at få en ny biografserver - og til at vise en fredagsfilm med 60 billeder i sekundet. Arkivfoto: Morten Dueholm

Knivskarpe billeder

Til gengæld vil billederne med sikkerhed stå knivskarpe, når Karup Bio på fredag blænder op for blandt andet action-thrilleren "Gemini Man". En film, hvor Will Smith som snigmorderen Henry Brogan selv bliver målet for en mystisk, ung agent, som ved præcis, hvad han vil gøre, før han gør det. "Gemini Man" er instrueret af Oscar-vinderen Ang Lee.

"Gemini Man" går i øvrigt fra fredag hver dag frem til og med onsdag den 30. oktober. Frank Johansen regner dog ikke med, at den vil fylde salen, og i år har det hele taget været lidt småt med stor-sællerter blandt årets film. I hvert fald når ingen af dem op på biografens alletiders Top 10-liste.

- Vi havde jo regnet med en ny James Bond-film her i november. Men den er udsat til næste forår, siger biografformanden.

Han havde kalkuleret med, at agent Bond ville trække omkring 800 i biografen her op til jul. Og da filmpremieren altså er udsat til 2020, betyder det, at Karup Bio næppe når sidste års antal solgte billetter - 10.004. Heller ikke selv om der inden nytår kommer et par rimeligt store trækplastre på programmet. Nemlig en ny Starwars-film og animationsfilmen "Frost 2".

Vestjysk krimi

Da James Bond-filmen altså først kommer med i næste års publikumsopgørelse, bliver 2019 i forhold til antal solgte billetter nok et år "på det jævne," som Frank Johansen udtrykker det. Måske på niveau med 2017, hvor 8828 løste billet til en forestilling.

Alt i alt kører Karup-biografen med et stort, frivilligt og ulønnet personale samt et årligt, kommunalt tilskud dog fint rundt. Det betyder, at selv om der "går sport i" at trække flest muligt til forestillingerne, så er der også mulighed for ind i mellem at vise lidt mere specielle og "smalle film".

I resten af indeværende årsprogram gælder det eksempelvis "Buris", en vestjysk kriminalfilm, der kommer på lærredet den 11., 12. og 13. november, og "Flugten fra Østtyskland, der går fire dage sidst i november og først i december.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

Marc har levet med hustruvold: - Det værste var ikke slagene - det var ordene

Annonce