Annonce
Rundt om Viborg

Biografsucces: 2018 blev meget bedre end 2017

Karup Bio, der drives af frivillige, havde et godt 2018, hvor antallet af solgte billetter rundede de 10.000. Arkivfoto: Preben Madsen

Karup Bio rundede de 10.000 gæster i 2018 - betydeligt flere end året før. I år håber biografformanden på at holde det høje niveau.

Karup: - Det gik godt!

Så kort sammenfatter formand og frontfigur Frank Johansen det forgangne år for den lille frivilligt drevne Karup Bio.

Udsagnet dækker over, at biografen lige netop rundede de 10.000 gæster i 2018 - helt nøjagtigt blev det til 10.004. I 2017 var antallet 8828. Altså en stigning på 13,3 procent.

- Det eneste, der ærgrer mig lidt er, at vi i juledagene havde et servernedbrud, der betød, at vi en dag måtte aflyse to forestillinger. Ellers havde vi nok været oppe omkring de 10.100, siger Frank Johansen.

At nå de 10.000 i 2018 var målet, som altså blev nået. Forhåbning og forventning i forhold til 2019 er tilsvarende.

- Meget afhænger jo af, hvilke nye film, der kommer. Om der er nogle stor-sællerter i mellem. I 2019 kommer der jo en ny James Bond-film og en "Frost 2", som nok også kan trække mange til. Men alt i alt ligner det vist et meget almindeligt filmår, mener den rutinerede biografmand fra Karup.

Annonce
Formand Frank Johansen har været eksponent for løbende moderniseringer af biografen i Karup. Som det næste kommer der et system, der sætter lyd på danske tekster i udenlandske film. Arkivfoto: Johan Gadegaard

Følger med tiden

Når det gik så fint i 2018 skyldes det, at Karup Bio viste mange film, der gik jævnt godt. John Mogensen-filmen "Så længe jeg lever" blev den eneste, der klemte sig ind på biografens alletiders top 10-liste. Men mange andre film solgte ganske godt - uden at det altså gik helt amok.

Et godt eksempel er Anders Matthesens nye animationsfilm, "Ternet ninja", der hen over julen og ind i nytåret har været en publikumssucces.

Foruden at vise film, som folk gerne vil se, mener Frank Johansen også, at en god totaloplevelse er vigtig, hvis det fortsat skal lykkes at få nogle til at vælge det store biograflærred. Herunder ikke mindst en god lyd.

- Især de unge går meget op i det, og vi oplever, at mange sætter pris på vores nye Dolby Atmos-system, siger Frank Johansen.

I det hele taget har Karup Bio de senere år investeret en del penge i at følge med tiden - og endda på nogle områder være i front. Seneste indkøb er en såkaldt subreader beregnet på ordblinde og andre, der har svært ved at følge med i tekstede film. Med subreaderen kan biografgængerne via en telefon-app koblet op på biografens server og netværk kan få en dansk oversættelse i øret, når der vises udenlandske film.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro

Van(d)vittig situation: Tangeværket åbnede for nødslusen

Sport For abonnenter

Vild udvikling på halvandet år: Nu venter OL og attentat på legendarisk dansk rekord

Annonce