Annonce
Navne

Birte Knudsen og Børge Skovsbøl Knudsen fejrer diamantbryllup

Birte Knudsen og Børge Skovsbøl Knudsen fejrer deres bryllupsdag fredag den 28. juni. Foto: Ulla Skovsbøl

Viborg: ”Frøken vil De række mig agurkesalaten”.

Sådan lød ifølge familiemytologien den unge løjtnant Børge Knudsens scorereplik, da han første gang fik øje på den kvinde, der skulle blive hans hustru, den 22-årige Birte Müller.

Det var en sommerdag i 1956 ved middagsbordet i messen på hjemmeværnsskolen i Nymindegab. Børge var der for at undervise sommeren over. Birte var der sammen med sin mor og sine søskende for at besøge sin far Jørgen Müller, tidligere modstandsmand og en af de ledende kræfter bag hjemmeværnsskolen.

Siden blev det til meget mere end agurkesalat. Den 28. juni 2019 har de været gift i 60 år og kan fejre diamantbryllup.

Efter tre års bekendtskab blev de viet i 1959 i Lundtofte Kirke ved Lyngby og fejrede deres bryllup i Frilandsmuseets restaurant og hos Birtes forældre i Virum.

Børge Knudsen er født i Åbenrå (1929) og var fra 1972 til 1995 skovfoged på Viborg Skovpart (Viborg Hedeplantage, Hald Ege skov, Stanghede, Hald Sø, Hald Hovedgård, Dollerup Bakker), som var en del af det daværende Viborg Statsskovdistrikt.

Han har gennem mange år været en kendt profil i Viborg, engageret i byens liv blandt andet som formand for turistforeningen i en periode og initiativtager til oprettelsen og uddannelsen af det frivillige korps af Viborg-guider, som stadig findes.

Birte Knudsen (1934) er tidligere folkeskolelærer, født i København og underviste fra 1963 til 1996 i blandt andet tysk, dansk og geografi på Rødkærsbro Centralskole, hvor hun blev ansat som 29-årig, da skolen var helt ny.

Parret fejrer bryllupsdagen stilfærdigt uden de store armbevægelser eller gæstebud med frokost for to – med eller uden agurkesalat.

Birte Knudsen og Børge Skovsbøl Knudsen fejrer deres 60 års bryllupsdag fredag den 28. juni 2019.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF For abonnenter

Fra druk til dedikation: - Jeg vil hellere trues med en ni millimeter Glock end have den besked igen

Viborg

Haveejere vil være selvforsynende

Annonce