Annonce
Viborg

Bjerregaard: Næste gang bør Silkeborg og Viborg demonstrere sammen!

Ib Bjerregaard havde håbet, at regionsrådet havde vist vilje til at kompensere nogle af de voldsommme besparelser sidste år på hospitalerne i Viborg, Silkeborg, Skive og Hammel.
Venstres regionsrådsmedlem, Ib Bjerregaard, er skuffet over budgetaftalen i Region Midt.
Annonce

Viborg: "Det her stiller den nye hospitalsledelse i "Midt" i en næsten umulig situation, men jeg håber, medarbejderne kan holde motivationen".

Skuffelsen er ikke til at tage fejl af hos Viborgs repræsentant i regionsrådet, Ib Bjerregaard fra Venstre, efter at regionsrådet i går indgik et forlig om budgettet. Der var mange penge til Aarhus Universitetshospital, men også beløb til regionshospitalerne. "Midt", der dækker Viborg, Skive, Silkeborg og Hammel må nøjes med 14,8 millioner kroner ud af den halve milliard, der blev fordelt.

- Mandag var der samlet mellem 2000 og 3000 i Silkeborg i protest. Det var åbenbart ikke nok, så næste gang kunne borgerne i Silkeborg og Viborg overveje at gøre det sammen, siger Ib Bjerregaard og fortsætter:

- Det undrer mig meget. Når der sidste år skulle findes millioner i besparelser, skulle de findes målrettet og i stor grad ramme Hospitalsenhed Midt. Når der skal skal uddeles en halv milliard kroner, så skal de fordeles efter lønsummer.

Ib Bjerregaard glæder sig dog over, at de tilbageværende karkirurgiske funktioner i Viborg nu er sikret for fremtiden, så Sundhedsstyrelsens krav bliver opfyldt.

- Det er Venstre glad for at få opbakning til fra et enigt regionsråd. Det er meget afgørende, hvis ikke funktionen skulle mistes, siger Ib Bjerregaard.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

Knivmand fra Sct. Mathias Centret er sigtet for drabsforsøg: Blev fængslet i bare fødder

Sport

Fisker forlænger med Viborg HK

Annonce