Annonce
Bjerringbro

Bjerringbro Begravelsesforretning er blevet solgt

Evan Haislund, t.v. har solgt sin begravelsesforretning til Per Rasmussen fra Viborg. Foto: Christine Krüger Hansen.

Efter 10 år som selvstændig bedemand, vælger Evan Haislund at sælge forretningen til Per Rasmussen.

Den 1. september var en mærkedag i Evan Haislunds liv. Der havde han nemlig 10 års jubilæum som selvstændig bedemand i Bjerringbro.

De to bedemænd har masser til fælles, og det bliver med garanti et givtigt samarbejde for begge parter.

Men endnu en mærkedag er på trapperne, og den er af en lidt anden type, og på mange måder endnu mere skelsættende. Evan Haislund har nemlig besluttet at sælge sin begravelsesforrening til bedemand Per Rasmussen fra Viborg, der officielt overtager virksomheden pr. 1. oktober.

Der kommer ikke til at ske nogle revolutionerende forandringer i begravelsesforretningen. Således vil man stadig kunne møde Evan Haislund, der nu bliver ansat som daglig leder.

I de 10 år, hvor Evan Haislund har haft forretningen, har han været en meget travl mand. Han har sådan set kørt sololøb i alle 10 år, hvilket har bevirket, at der er blevet meget lidt tid til ferie og fritid.

Annonce

»Jeg er jo ved at være midt i 60'erne, og så begynder man jo at overveje sin forretnings fremtid, og samtidig ønske sig selv lidt mere fritid,« fortæller Evan Haislund, der nu går fra at være ejer til ansat.

Han skal finde sin plads som daglig leder af begravelsesforretningen og ikke ejer, men det medfører heldigvis nogle store fordele, som Evan Haislund se frem til - nemlig lidt mere almindelige arbejdstider:

»Som bedemand kan man jo tilkaldes 24 timer i døgnet, og jeg har da prøvet en del gange at være kørt i sommerhus eller noget andet, for så at få en opringning en time senere,« fortæller Evan Haislund , der i løbet af sine 10 år som bedemand kun har holdt fire ugers reel ferie.

Det bliver der dog rettet op på nu, for det er netop sådanne gevinster, bedemand Per Rasmussen kan tilbyde, når Bjerringbro Begravelsesforretning indgår i en større sammenhæng:

»Det er vigtigt at have en forretning med arbejdskraft, der har både frihed og ferie, og det muliggør denne overtagelse,« fortæller Per Rasmussen, der har et ønske om at få en virksomhed med fire-fem ansatte, for det giver muligheden for vagtplaner og optimale feriemuligheder.

At være bedemand kan betyde, at man arbejder på nogle skæve tidspunkter, og det er ikke nemt, hvis man er alene. Derfor er det en fordel at være flere kollegaer i en bedemandsforretning:

»Flere folk dør hjemme end for bare ti år siden. Det betyder, at der er behov for, at vi rykker ud akut langt oftere, fordi med dødsfald i hjemmet skal alt jo være klaret inden for 24 timer, og så er det bedst, at vagterne kan fordeles,« forklarer Per Rasmussen.

Og det er kun en af flere fordele for bedemandsforretningen.

»Nu kan vi tage det bedste fra begge forretninger, så servicen bliver endnu bedre for kunderne,« siger Per Rasmussen, der er meget tilfreds med at kunne overtage en veldrevet begravelsesforretning med Evan Haislund stadig ved roret, som er meget en lokalt forankret person.

Begge forretninger er medlem af foreningen Danske Bedemænd, og bruger også samme edb-system, så sammenlægningen bliver på den måde meget nem.

Hele salgsprocessen er gået noget hurtigere end Evan Haislund havde ventet. Hans forretning var nemlig ikke decideret sat til salg, men ad omveje fik Per Rasmussen nys om, at Evan Haislund gik i salgstanker, og Per Rasmussen tog derfor hurtig kontakt, hvilket viste sig at være den helt rigtige beslutning.

Annonce
Viborg

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Viborg FF For abonnenter

Genlæs livebloggen: Viborg FF lammetævede AaB i Aalborg

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

Så kom sejren - Viborg FF tævede AaB i vanvittigt målorgie

Viborg FF For abonnenter

Karakterbogen: Flyvende hollændere og mange andre gode Viborg-præstationer

Sport

Spillere tager afstand fra stenkast mod fanbus

Livsstil

Ambulancer er under hårdt pres, men udrykninger til livstruende tilfælde holder tiden

Debat

Slår for mange børn sig på vores folkeskole?

Bjerringbro For abonnenter

Liverpool Academy på dansk græs: Fodbold på engelsk med danske oversættelser

Bjerringbro

Landdistriktsudvalget uddelte penge: Godt en million kroner til trafiksikkerhed

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Alarm 112

De pårørende er underrettet: Det var en 29-årig mand fra Tjele, der mistede livet på Kjellerupvej - vidner så ham slingre

KANDIDATTEST

Ved du, hvem du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Rundt om Viborg For abonnenter

Lokal politiker er optimist: Hjarbæk Fjord vil med de rigtige løsninger få det bedre over de kommende 10-15 år

Viborg For abonnenter

Kloge Camille brugte flere ungdomsår isoleret på værelset: Nu knokler hun i timevis med den ko-passion, hun fik ro til at finde

Viborg

Salg af byggegrunde: Rekorden er - nok - slået

Annonce