Annonce
Bjerringbro

Bjerringbro-drenge synger for kærligheden på ny single

Singleaktuelle Drabant er på gaden med "Soldaterdigt". Bandet har dybe rødder i Bjerringbro. PR Foto
Seksmand-orkester fra Aarhus med rødderne dybt i Bjerringbro har udgivet ny single, der hylder den gode gammeldags kærlighed.

Bjerringbro: Det aarhusianske orkester Drabant udgav fredag 24. maj singlen "Soldaterdigt".

Orkestret, der har rødder i Bjerringbro og omegn, kalder selv sangen for en hyldest til den gode gammeldags kærlighed, hvor man kæmper for tosomheden og accepterer hinandens fejl, mangler, morgenhår og beskidte vasketøj.

Singlen er første udspil fra en kommende EP med fem sange, der alle på en eller anden måde handler om kærlighed.

Forkert glansbillede

Ifølge orkestret er den moderne kærlighed underlagt et vanvittigt pres fra fremstillinger på sociale medier og i TV, der tegner et glansbillede af hvad kærlighed er og bør være.

- Det betaler sig at investere i et andet menneske og ikke bare stikke af, når problemerne melder sig. Det billede, der tegner sig af fejlfrie og perfekte parforhold på de sociale medier kan ingen leve op til, siger Janni Kjeldager, der spiller tangenter og synger kor i Drabant.

Jonas Thyrsted, der er forsanger i Drabant og Peter Staunsbæk, der spiller elektrisk bas, mødte hinanden på Bjerringbro Gymnasium.

Der lærte de det, som de selv kalder "grundreglerne for kærlighed".

- Bjerringbro Gymnasium har dannet ramme om mange ungdommelige kærlighedsdramaer. Hver gang et drama endte, havde man lært en lille smule mere om kærligheden, siger Jonas Thyrsted.

Måske til Viften

Drabants sange handler ofte om kærlighed og fællesskab, men orkestret ved også, at de skal passe på ikke at blive for pladderromantiske og gammeldags.

- Det kan godt være lidt hippieagtigt at tale om kærlighed og fællesskab på den måde, som vi gør. Men vi synes også, at tiden mere end nogensinde kalder på netop kærlighed og fællesskab, siger Peter Staunsbæk.

Drabant er et seksmandsorkester fra Aarhus, der med singlen "Forår" fik slået sit navn fast.

Orkestret holdt i foråret 2018 releasekoncert for "Forår" på Viften i Bjerringbro foran omtrent 100 betalende gæster.

Bandet planlægger i øjeblikket en turné, der måske bringer dem forbi Viften endnu engang.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce