Annonce
Viborg

Bjerringbro FH ser mod Randers - etablerer fælles U19-hold med Randers HK for at styrke talentarbejdet

Både Jesper Bangshøi (t.v.) og Niels Agesen er glade for det nye holdsamarbejde på U19-niveau. Arkivfoto: Morten Pedersen og Johnny Pedersen
Bjerringbro FH og Randers HK slår pjalterne sammen på U19-niveau. Ambitionen om at styrke talentarbejdet får klubberne til at lave fælles U19-hold.
Annonce

Håndbold: Randers HK satser mere og mere på, at klubben skal være i stand til at fostre talenter, som skal føres ind på klubbens ligahold.

Og det arbejde kommer Bjerringbro FH fremover til at være en stor del af.

Fra den kommende sæson indgår Randers HK og Bjerringbro FH nemlig et såkaldt holdfællesskab på U19-niveau.

Det betyder blandt andet, at spillerne på holdet vil kunne spille seniorkampe for både ligaholdet i Randers HK og 1. divisionsholdet Bjerringbro FH.

For både BFH og Randers HK er talentarbejdet meget vigtigt - og det er netop derfor, at det nye samarbejde for sæsonen 2020/2021 er indgået.


Vi kommer med dette projekt til at blive et endnu mere attraktivt hold at være en del af. Vi kan i samarbejde med U19-træneren i Randers HK trække på de U19 talenter, som er dygtige nok til at træne med os og eventuelt spille kampe for os, hvis det bliver nødvendigt

Jesper Bangshøi, BFH-træner


- Vi ønsker, som klubben har tradition for, fortsat at kunne udvikle flest mulige af vores unge spillere. Overgangen fra ungdom til senior er måske den mest komplekse i udviklingen af unge spillere, og med en foranderlig verden med øget kamp om de unge talenter er det vigtigt, at vi forsøger at optimere vores set-up for vores unge spillere, udtaler ligacheftræner for Randers HK Niels Agesen i en fælles pressemeddelelse.

Han glæder sig over, at flere af klubbens unge spillere på den måde kan snuse til førsteholdshåndbold, da det også bliver muligt at være en del af 1. divisionstruppen i Bjerringbro.

Annonce

Attraktiv klub

Også i Bjerringbro er der glæde over samarbejdet, som i cheftræner Jesper Bangshøis øjne gør klubben endnu mere attraktiv for unge spillere.

- Vi kommer med dette projekt til at blive et endnu mere attraktivt hold at være en del af. Vi kan i samarbejde med U19-træneren i Randers HK trække på de U19 talenter, som er dygtige nok til at træne med os og eventuelt spille kampe for os, hvis det bliver nødvendigt. Dermed kan vi hele tiden intensivere vores træninger.

- Det er de færreste talenter som kan gå direkte fra U19 til en seniorkarriere på liganiveau, og der kan vi tilbyde et stærkt set-up i 1. division. Vi har til den kommende sæson tre spillere i vores 1. divisionstrup, som stadig kun er U19-spillere, og disse talenter har jo også mulighed for at spille for U19-holdet, hvis det skulle blive aktuelt, siger Jesper Bangshøi.

Annonce

Styrker håndbolden i lokalområdet

BFH-formand Dennis Jensen er også rigtig glad for, at samarbejdet med Randers er kommet i stand.

- Det vil give en stor lokal styrke til lokalområdets damehåndbold, at vi kan tilbyde unge håndboldspillere muligheden for at blive placeret på den rigtige hylde, hvor spilletid og udviklingsmuligheder på de forskellige niveauer kan balanceres. Det vil være mere attraktivt for de unge spillere at blive i nærområdet, og det er en god udvikling, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

VFF sætter sig tungt på førstepladsen - slår Silkeborg i topopgør

CORONAVIRUS

Live: Nye rejsevejledninger - rejser til Tyskland og Cypern frarådes

Annonce