Annonce
Sport

Bjerringbro FH-træner med tom følelse efter intenst oprykningsdrama mod Sønderjyske

Bjerringbro FH havde chancerne til at sikre sig sejren over Sønderjyske og dermed tredjepladsen, men BFH kiksede til sidst. Arkivfoto: Johnny Pedersen
Bjerringbro FH havde sat næsen op efter den tredjeplads, som ville forlænge sæsonen med nogle sjove oprykningskampe. Holdet havde også afgørelsen i egne hænder ude mod Sønderjyske, men kiksede chancen. Dermed er sæsonen nu reelt slut.

Håndbold: Bjerringbro FH havde det hele i hænderne.

I den sidste spillerunde i 1. division var holdet på besøg hos Sønderjyske. En direkte duel om den tredjeplads, som ville give adgang til playoffkampe om en mulig oprykning til ligaen.

BFH fik en rædderlig start og var langt fra at sikre sig den nødvendige sejr, hvis de blåklædte kvinder fra Bjerringbro skulle erobre tredjepladsen fra Sønderjyske. Men udeholdet kæmpede sig tilbage og førte langt inde i anden halvleg i en periode med to mål - og var dermed godt på vej til igen at snyde Sønderjyske i toppen af 1. division.

Annonce

Slutfasen blev dog en regulær gyser, hvor gæsterne flere gange havde afgørelsen i egne hænder - blandt andet fordi Sønderjyske blev ramt af en dobbeltudvisning.

Men kynismen, skarpheden og koldblodigheden svigtede - og i stedet endte det med, at Sønderjyske-spillerne kunne fejre en smal sejr, som giver dem adgang til playoffkampe mod EH Aalborg.

Og det var derfor en meget skuffet BFH-træner, som kunne konstatere, at sæsonen i 1. division dermed er slut.

- Jeg er helt vildt skuffet og træt af det. Der er møgirriterende for at sige det lige ud og mildt. Det var så mega-ærgerligt, sagde Jesper Bangshøi, som i starten af kampen så sit hold brænde gigantiske chancer og blive straffet på kontraer.

Det betød, at BFH var nede med seks scoringer, men så begyndte udeholdet at lave mål. Det var en succes at spille syv mod seks, og i det hele taget åd BFH sig ind i kampen allerede i løbet af første halvleg.

Og i anden halvleg endte BFH altså undervejs med at tage teten.


Vi var virkelig opsatte på, at vi skulle have den tredjeplads, når nu vi havde muligheden. Så jeg føler mig helt tom i kroppen

Jesper Bangshøi, BFH-træner


- Men vi må bare sige, at vi ikke var kyniske nok i slutfasen, hvor det hele skulle afgøres. Sønderjyske havde en dobbeltudvisning med tre-fire minutter igen. Men vi brændte kæmpechancer, og der havde vi muligheden for at afgøre det, sagde Jesper Bangshøi.

Udfaldet betyder, at Sønderjyske kan forberede sig på flere spændende kampe, mens BFH kan begynde at lukke sæsonen ned. Forude venter der kun en pokalkamp mod Skanderborg, men ellers er sæsonen reelt slut.

- Det er en mærkelig og underlig følelse. Vi var virkelig opsatte på, at vi skulle have den tredjeplads, når nu vi havde muligheden. Så jeg føler mig helt tom i kroppen, sagde træneren, som er sikker på, at følelsen også var blevet forstærket af, at det var så tæt på, som det var.

Spændende sæson

Nederlaget betyder, at BFH så småt kan konkludere på endnu en meget speciel sæson, som igen har været præget af coronaen.

Den gav blandt andet et afbræk undervejs, ligesom det har givet træningsmæssige udfordringer.

- Men det har stadig været en sjov sæson, da der har været så mange jævnbyrdige hold. Top syv-otte stykker har været meget lige. Så der har virkelig været mange med i kampen om anden- og tredjepladsen. Og det har været fedt at være en del af, sagde Jesper Bangshøi, der overordnet mener, at det også har set fint ud for BFH.

- Vi har fået nye spillere ind, som har gjort det godt. Og så ser jeg frem til, at vi kan bygge videre på det i næste sæson, så vi forhåbentlig kan gøre os gældende i toppen igen, sagde træneren.

Allerede nu har BFH forlænget med den vigtige bagkæde med Line Gyldenløve, Louise Søndergaard og Line Frandsen - og Jesper Bangshøi tror i det hele taget på, at det bliver en sommer, hvor der kommer knap så meget gang i svingdøren på spillerfronten, som der tidligere har været.

Sønderjyske-Bjerringbro FH 34-33 (20-16)

Håndbold, 1. division, kvinder

Mål for Bjerringbro FH: Line Frandsen 7, Line Gyldenløve 7, Louise Søndergaard 5, Mathilde Pape 4, Louise Engstrøm 4, Sandra Haugaard 2, Janni Bonde Havlykke 2, Marlene Dahlmann 2

Udvisninger: Sønderjyske 5, Bjerringbro FH 2

Annonce
Kultur For abonnenter

Dagens magasinfund: Bronzealderens krigere

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Nu kan du blive vaccineret mod corona-virus uden tidsbestilling i Viborg

Viborg For abonnenter

Plads til dobbelt så mange vandhunde efter 1. august: Viborg Svømmehal er klar til flere gæster efter nedlukning

Viborg

Landboforeninger i offensiven om vandplaner: Problemerne skal løses lokalt og i fællesskab

Sport For abonnenter

Viborg HK fik en kæmpesejr og et godt udbytte med hjem fra Tyskland

Viborg FF For abonnenter

Bagkanten: Nederlaget til FCM var et sundt virkelighedstjek

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Sport

Trods styrt undervejs - Melanie fra Mønsted blev dansk mester

Rundt om Viborg For abonnenter

Opfordring fra naturfredningsforening: Fjern dæmningen og byg en bro

Danmark

Jimmy er manden bag dramatisk ugleredning: - Selvom man er stor og skaldet og har masser af tatoveringer, kan man godt være blød indeni

Rundt om Viborg

Ny tilladelse: Gipsrester kan bruges som gødning på marker

Viborg For abonnenter

Efter megen snak om rå beton fik viborgenserne selv syn for sagen: Peak 12 blev godt modtaget af gæsterne

Viborg

Rigsretssag mod Støjberg medfører udskiftning i domkirken

Annonce