Annonce
Bjerringbro

Bjerringbro Gymnasium er klar med håndsprit

Rektor Dorte Gade og ledende pedel Erik Francks er klar til at tage imod eleverne på Bjerringbro Gymnasium. Privatfoto
Eleverne møder ind over tre dage og fordeles i sektioner
Annonce

Bjerringbro: Selv om de fleste danskere efterhånden har lært, at håndvask er vigtig i denne corona-tid, så er det også en af de informations-punkter, som eleverne på Bjerringbro Gymnasium møder ind til i denne uge.

Onsdag kommer 1.g, torsdag 2.g og fredag kommer HF-eleverne. HF-eleverne har i denne uge mundtlige prøver, og derfor er deres skolestart rykket til fredag.

Hver årgang har sin egen sektion, hvor de skal være hele skoledagen. På dørene til toiletterne er der skilte med hvem, der må bruge de enkelte toiletter. Også udendørsområderne er delt ind, så hver årgang har sit eget område. Dermed er hele skolen i brug, så der er god plads til alle skolens 212 elever.

- Pedellerne har i dag tirsdag travlt med at måle op og flytte om på stole og borde, så eleverne kan sidde med afstand, siger rektor Dorte Gade.

Vicerektor Claus Kjeldsen og ledende pedel Erling Francks flytter om på borde og stole, så der er en meters afstand melllem eleverne. Privatfoto
Annonce

Den enkelte elev

Eleverne i 3.g kom tilbage på skolen 20. april, mens de øvrige elever er blevet undervist via internettet. Men fredag er alle tilbage.

- Vi har en stærk tradition for, at eleverne er gode til at bakke op om vores anvisninger, og det er gået rigtig godt med 3.g'erne. Vi håber, at det samme er tilfældet med de øvrige elever, så vi har undgået at sætte mange skilte op, siger hun.

Undervejs i skoledagen kommer håndspritten og sæbespray i brug, det gælder også, når der er fælles holdundervisning med elever fra 2.g og 3.g, hvor eleverne også må hjælpe til med at få gjort rent.

Rektoren glæder sig rigtig meget til, at alle elever og personale er tilbage på skolen.

- Den største opgave har været, at være opmærksom på både den enkelte elev og på helheden. Når eleverne arbejder hjemme, så skal vi både sikre os, at teknikken virker, og at eleven møder ind til undervisningen. Først senere blev vi opmærksomme på, at den måde kan være svært for nogle. De elever har så været til en snak på skolen, og bagefter har de kunnet arbejde videre hjemme, fortæller hun.

Annonce

Mærkelig tid

Lærerne har delt eleverne ind i virtuelle grupper, som så har arbejdet sammen via internettet. Og det er en god måde, at gøre det på, så eleverne ikke sidder alene hele tiden, siger Dorte Gade.

- Det er en mærkelig tid, men tingene går alligevel og med mange informationer fra Undervisningsministeriet, som skal omsættes til daglig praksis på vores skole. Og jo vi har da været tålmodige, men det er indtil nu gået godt, siger hun.

Sidste skoledag for de godt 60 elever i 3.g er fredag 12. juni, og forude venter en travl studentertid med huebegivenhed, dimissionfest og alle de andre traditioner.

Til dette hører også, at Bjerringbro Detail fejrer studenterne, og trods corona er planen også at gennemføre denne del af studenterfesten med både forfriskninger og taler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

17-årig startdebutant var smadret til sidst: Fansene gav mig et boost

Annonce