Annonce
Bjerringbro

Bjerringbro indvier sin egen lille version af Sønæs

Den 15. juni bliver Tusindfrydengen i Bjerringbro indviet. Andeparret her har dog taget forskud på glæderne. Foto: Eskil Lyngsøe
Den 15. juni skal det nye område Tusindfrydengen indvies. Projektet har været i gang siden september sidste år, og nu løfter Energi Viborg og Viborg Kommune sløret for resultatet.

Bjerringbro: Inden længe venter der Bjerringbro et brag af en indvielse. Byens nye rekreative område Tusindfrydengen ved Nordre Ringvej mellem Skovbrynet og Norevej bliver indviet lørdag den 15. juni.

Dagen starter med en velkomst, hvor både formanden for Viborg Kommunes tekniske udvalg, Johannes Vesterby (V), bestyrelsesformanden for Energi Viborg, Allan Clifford Christensen (V), og bychef Lars Christiansen vil holde tale.

Efter indvielsen bliver der budt på pølser og sodavand til alle de fremmødte.

Tusindfrydengen har været under udarbejdelse siden september sidste år. Dengang var Energi Viborg meget hurtig til at kontakte Viborg Kommune, da selskabet havde en stor interesse i projektet. Så derfor er det både Energi Viborg og Viborg kommune, der i fællesskab står bag etableringen af stedet.

Det er hensigten, at Tusindfrydengen skal blive et mødested for borgere i byen. Der er blandt andet mulighed for at lave bål.

Et nyt samlingssted

Området er tænkt både som et fint sted for byens borgere, da det tidligere har været et lidt kedeligt grønt område. Men det kommer også til at kombinere håndtering af regnvand med rekreative interesser. Samtidig med at der også bliver en god mulighed for opbevaring og rensning af vand.

Men udover at det er et godt sted at opbevare vand, bliver det også et fedt sted for de unge i byen. Der er nemlig både etableret diverse legeelementer som bål, balancebomme og borde-bænkesæt, så unge nu har fået et nyt mødested, hvor de kan udfolde sig i deres fritid.

Selvom projektet nu snart har været i gang i ni måneder, var det ikke helt problemfrit i begyndelsen. Til de flestes overraskelse viste sig nemlig, at jordbunden, hvor rensedammen skulle udgraves, bestod af det fineste sand. Derudover steg der heller ikke grundvand op, da udgravningen begyndte. Derfor blev folkene bag projektet nødt til at lægge en membran ud i bunden af rensedammen for at holde på vandet.

Energi Viborg og Viborg Kommune glæder sig til at se modtagelsen af den lille "vandpark". De håber på, at Tusindfrydengen kan blive et nyt samlingssted i Bjerringbro, hvor både unge og voksne kan mødes.

Annonce
Viborg For abonnenter

'Så stærk, at du kan søge tilflugt under den': I sommer måtte vandet pumpes væk fra Nytorvs tag - hvordan kunne sneen komme som en overraskelse?

Danmark

Onsdagens coronatal: Rekord i smittetal - for første gang over 5.000 smittede på ét døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112 For abonnenter

Få det fulde overblik over politiets vilde sne-døgn: Biler i grøften, spærrede veje og en handicapscooter uden strøm

Erhverv For abonnenter

Ny chef for Viborg Bryghus på plads: Fra lyd og billeder til godt, lokalt øl

Navne

Kirsten mødte kærligheden, da hun solgte forårsruller i Thy-lejren: I mere end 40 år har hun nu nydt livet ved Hjarbæk Fjord

Viborg

Kæmpe kø i sne og sjap ved corona-testcenter

Debat: Stop kødindustriens manipulation - at spise kød gør ingen til 'en rigtig mand'

Kultur For abonnenter

Lille Anika venter stadig på behandling i Budapest

Sport

Julecup i Bjerringbro må også aflyses i år

Viborg For abonnenter

Lisbeth knust over fyring i fleksjob: - Jeg forstår stadig ikke, hvad jeg gjorde galt

Susanne mistede sin mor og lillebror, da et fly ramte familiens hus: - Vorherre og jeg er ikke på talefod

Alarm 112

Dobbelt uheld i sneen: Forulykket mand ville have sportstasken med på skadestuen - gemte på 155.000 kroner, som politiet snuppede

Viborg For abonnenter

Kritik af snerydningen i Viborg - men alt materiel har været i brug

Viborg For abonnenter

Hospitalsdirektør kan ånde lettet op: Ingen kollektive opsigelser - men der er stadig for travlt

Annonce