Annonce
Bjerringbro

Bjerringbro Kulturfestival: Åbne Atelierdøre

En flok af de lokale kunstnere, som deltager i Åbne Atelierdøre. Her er de samlet i Dorthe Christensens atelier Kunstværket i Nørregade i Bjerringbro. Foto: Hanne Bliksted 
Lokale kunstnere inviterer indenfor både lørdag 26. og søndag 27. september
Annonce

Bjerringbro: Der bydes på både keramik, tekstilkunst og malerier, når 23 lokale kunstnere i weekenden 26. og 27. september inviterer til Åbne Atelierdøre på seks forskellige adresser i Bjerringbro, Rødkærsbro og Ans.

Det er sjette gang, at kunstnerne inviterer til et kig på deres kunst, men i år er arrangementet en del af Bjerringbro Kulturfestival og er derfor udvidet fra én til to dage. Nogle af udstillerne deltager for første gang, og nogle har været med hele vejen. Andre er med efter en pause, og det gælder Jacob Wridt fra Tange og Miranda Grayling. Begge var med til at starte Åbne Atelierdøre.

Jacob Wridt er den eneste herre i udstillingsgruppen. Han startede med at lave sine første kunstværker som 13-årig, men har holdt en ufrivillig pause efter, at han for to et halvt år siden fik en hjernerystelse. Derfor arbejder han fortsat kun på halv tid som lærer, men bruger også noget tid på sin kunst, hvor han med svejseapperat og vinkelsliber fremstiller blandt andet skrotfugle.

- Min kunst båder lugter og larmer, og når folk er kommet for at se mig arbejde, så ender det ofte med, at de forlader stedet. Men jer er rigtig glad for igen at være med i gruppen med disse søde damer, fortæller han da omkring halvdelen af kunstnerne er samlet i Dorthe Christensens atelier Kunstværket i Bjerringbro.


Min kunst båder lugter og larmer, og når folk er kommet for at se mig arbejde, så ender det ofte med, at de forlader stedet. Men jer er rigtig glad for igen at være med i gruppen med disse søde damer.

Jacob Wridt, skrotkunstner


Annonce

Fårehyrden

Åbne Atelierdøre er et meget lokalt arrangement, men i år er der en deltager fra England. Det er Miranda Grayling, som i nogle år boede i Bjerringbro og var med til at starte Åbne Atelierdøre. Hun flyttede tilbage til England, men har bevaret kontakten med kunstnere i Bjerringbro-området og udstiller sine collager og malerier i Dorthe Christensens galleri på Nørregade.

Corona-krisen har også påvirket planlægningen af Åbne Atelierdøre, og kunstnerne vil opfordre til,  at gæsterne holder en forsvarlig afstand. Af samme grund har 21 af de 23 kunstnerne samlet sig i fire grupper, hvor der er god plads på udstillingsadresserne. Dertil kommer to kunstnere som udstiller hjemme hos sig selv.  Hos Margit Pilheden i Løvskal udstiller foruden hende selv syv andre kunstnere. En af dem er Berit Kiilerich med plantefarvning og design, hun er også kendt som fårehyrde og dogmestrikker. Udstillingen i Løvskal foregår udendørs.

Annonce

Fire gange Juhl

- Vi er glade og taknemmelige for, at vi har fået det op at stå, for vi var i tvivl om, hvorvidt det  det kunne lade sig gøre på grund af corona-krisen. Jeg tror også, at mange mennesker efterhånden glæder sig til at komme ud, siger Dorthe Christensen, som i sit galleri foruden Miranda Grayling får selskab af Anette Skjærbæk, Joan Odgaard og Dorrit Nørgård.

Keramikken er i fokus hos Conny Juhl Olsen på Faldborgvej i Rødkærsbro, hvor i alt fire gange Juhl udstiller, foruden Conny  Juhl Olsen er det Annette Juhl Mikkelsen, Annette Juhl samt Marianne Juhl. På udstillingsdagene vil keramikerne brænde en del af deres værker, så publikum kan se denne proces.

Annette Skjærbæk (tv) deltager i Åbne Atelierdøre med sin bronzekunst og udstiller i Dorthe Christensens (th)  galleri i Nørregade i Bjerringbro. Foto: Hanne Bliksted
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

Bestikkelsestiltalt betalte for renovering med sorte penge fra loftet: - Det bliver lidt billigere, når man lægger kontanter i det

Navne

Viborgs turisme har fået ny frontkvinde

Annonce