Annonce
Bjerringbro

Bjerringbro-unge på vej til Kina

AFS søger nye værtsfamilier til det nye skoleår, og kontaktpersonen for Viborg-området Eva Hancock opfordrer alle interesserede til at søge. Privatfoto
AFS Interkultur søger fortsat værtsfamilier
Annonce

Bjerringbro: Sommeren er snart over os, og det betyder, at to unge fra Bjerringbro håber, at de trods virus og pandemi kan rejse ud i verden på deres unge livs eventyr.

Begge er ved at afslutte 9. klasse på Egeskovskolen i Bjerringbro, og inspireret af den unge kinesiske pige Judy er de to elever på vej mod Kina. Judy - med det kinesiske navn Xuefei Zhao - kom via organisationen AFS Interkultur til Bjerringbro i skoleåret 2018/2019 og gik i 2.g på Bjerringbro Gymnasium.

- Judy havde mange gode oplevelser i Bjerringbro. En ting, som hun gav tilbage til den udvekslingsorganisation, som hun var udsendt med, var at holde foredrag for unge på Egeskovskolen. Judys foredrag om sit liv i Kina og sin skolegang i byen Hefei - tæt på Wuhan, hvor coronavirussen stammer fra, var så blændende godt fortalt og formidlet, at to unge fra byen gerne vil ud og prøve sig af, som Judy har gjort det, fortæller Eva Hancock fra AFS Interkultur Viborg Lokalforening i en pressemeddelelse.

Annonce

Lange skoledage

Judy fortalte om en skoledag, hvor hun overnattede på skole fra mandag aften til fredag, selvom hun ikke var kostskoleelev. Skolen har 7.000 elever.

- Det var simpelthen mængden af undervisning og forberedelse, der gjorde, at hun skulle overnatte på skolen, så hun var klar til skolestart fra klokken 8.00 efter lige at have kigget lidt på lektierne over morgenmaden. På de små værelser holder eleverne en længere frokostpause inklusive en hurtig eftermiddagslur, så de kan holde til at gå i skole til klokken 22.00 og ofte med eksamener mellem klokken 20.00 og 21.00, fortæller Eva Hancock.

Det er udvekslingsorganisationen AFS Interkultur, som Judy var med, og som de to unge fra Bjerringbro nu skal rejse med. Den opstod under 2. verdenskrig. Det er en frivilligt båret organisation, som hvert år sender omkring 120 danske unge ud i verden til et års skolegang. De unge bor hos en værtsfamilie, og tilsvarende modtager Danmark omkring 130 unge.

For at ordningen kan fungere, er der brug for værtsfamilier rundt i landet. Ofte er det familier med international baggrund, eller måske har den ene forælder selv været afsted som ung.

Annonce

Værtsfamilier søges

Lokalt har organisationen primært Viborg Kommune som arbejdsområde og har udvekslingselever på gymnasier i Viborg og Bjerringbro.

Der er også programmer, hvor unge kommer på Ranum Efterskole, og her har man brug for familier som vil være weekendværter og tilbyde de unge et ophold i efterskolens ferier.

- Organisationen søger lige nu værtsfamilier til det kommende skoleår, som trods viruskrise forhåbentligt kan gennemføres med udvekslingselever, så vores udsyn og glæde ved verden kan fortsætte, siger Eva Hancock, som selv har været værtsfamilie og også haft en søn på udveksling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

17-årig startdebutant var smadret til sidst: Fansene gav mig et boost

Annonce