Annonce
Rundt om Viborg

Blåstempling: Lokal erhvervsklynge med i eksklusiv "klub"

Forsvarsklyngen Censec med adresse i lufthavnsbygningen ved Karup er én af regeringens 14 udvalgte erhvervsklynger. Illustration: Censec
Censec, der har kontor i Midtjyllands Lufthavn, er blandt de 14 danske erhvervsklynger, som de næste fire år understøttes med millioner af offentlige kroner. Direktøren kalder det "en blåstempling".

Karup: Erhvervsfremmeforeningen Censec - Center for Defence, Space & Security - med hovedkvarter i Midtjyllands Lufthavn ved Karup er en af de 14 danske erhvervsklynger, som uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) har udpeget til at modtage offentlig støtte for perioden 2021-2024.

Klyngerne, som fordeler sig over hele landet, har både hver især og overordnet til formål at gøre vejen mellem forskere/højere læreanstalter og producerende virksomheder kortere og dermed skabe grobund for vækst og nye arbejdspladser. I Censecs tilfælde altså at formidle viden og understøtte udvikling inden for virksomheder, der beskæftiger sig med forsvar, rumfart og sikkerhed.

Censec, der blev oprettet på lokalt initiativ af midtjyske kommuner i 2004, og siden har opnået først regional og siden national støtte, har nu 152 medlemmer - virksomheder, universiteter og andre læreanstalter og institutioner - fordelt over hele landet.

Annonce

Internationalt samarbejde

Administrerende direktør Klaus Bolving glæder sig over, at Censec er blevet én af de 14 udpegede klynger, der er udpeget af ministeriet:

- Den officielle blåstempling af Censec som officiel klynge for forsvar, rumfart og sikkerhed gør det muligt øge samarbejdet med andre klynger i Europa, USA og resten af verden.

Administrerende direktør kalder Klaus Bolving kalder udpegningen af Censec som officiel og statstøttet erhvervsklynge for "en blåstempling". Pressefoto

Censecs bestyrelsesformand, Henrik A. Iversen, supplerer:

- Med regeringens anerkendelse og støtte til klyngen vil vi få endnu bedre muligheder for at udvikle danske virksomheders konkurrencekraft og dermed skabe vækst og nye arbejdspladser i hele landet.

Som officiel erhvervsklynge får Censec del i de i alt 160 millioner offentlige kroner, der kommer de 14 erhvervsklynger til gode de næste år. Hvor stor del, der tilfalder Censec er endnu ikke offentliggjort. Ifølge direktør Klaus Bolving er det dog "sagt på jysk en pæn del".

Annonce

Syv medarbejdere

Censec beskæftiger syv medarbejdere, hvoraf de seks har udgangspunkt i Karup og en enkelt i København.

Klaus Bolving vil ikke udelukke, at klynge-blåstemplingen samt de projekter, som Censec har gang i eller planer om, vil betyde, at der skal ansættes ekstra medarbejdere.

Men han understreger, at det ikke er et mål i sig selv at skabe nye Censec-job. Målet er at understøtte danske virksomheder i at gøre det gennem vækst og udvikling, herunder eksport.


Med regeringens anerkendelse og støtte til klyngen vil vi få endnu bedre muligheder for at udvikle danske virksomheders konkurrencekraft

Henrik A. Iversen, bestyrelsesformand for Censec
Annonce
Kultur For abonnenter

Dagens magasinfund: Stenalderbondens henlagte skat

Danmark

Torsdagens coronatal: Syv færre indlagt det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

- Jeg har aldrig helt forstået hypen omkring Hald Sø - men en weekendvandretur om søen fik mig overbevist

Viborg FF For abonnenter

Ny bane er klar til lørdagens derby - tekniker og sportschef roser stadions nye hybridunderlag

Debat

Man gjorde en humlebi fortræd: Viborg kan meget mere!

Rundt om Viborg

Protest: Naboer til kamp mod 'afvigende' bolig-nybyggeri i historisk fjordlandsby

Alarm 112 For abonnenter

23-årig idømt fængsel for vanvidstur ned ad 13'eren: Mister to biler og retten til nogensinde at tage et kørekort

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Livsstil

Lokal seniorforening på vej til at lukke

Alarm 112

Kæmpe-skyldner blev spottet på Bilkas p-plads: Politiet snuppede de penge, han havde på lommen

Erhverv

Navnløs-sagen kan ende med påbud og bøder

Sport

Kort før lokalopgør: FC Midtjylland-spiller er blevet testet positiv for corona

Alarm 112 For abonnenter

Mistænkt for menneskesmugling og uagtsomt manddrab: Nu er han blevet dømt for at belure en bekendt, der klædte sig af

Viborg

Søndermarkskirken er vejkirke: - Det gør ligesom dørtærsklen lidt lavere

Annonce