Annonce
Rundt om Viborg

Blåstempling: Lokal erhvervsklynge med i eksklusiv "klub"

Forsvarsklyngen Censec med adresse i lufthavnsbygningen ved Karup er én af regeringens 14 udvalgte erhvervsklynger. Illustration: Censec
Censec, der har kontor i Midtjyllands Lufthavn, er blandt de 14 danske erhvervsklynger, som de næste fire år understøttes med millioner af offentlige kroner. Direktøren kalder det "en blåstempling".
Annonce

Karup: Erhvervsfremmeforeningen Censec - Center for Defence, Space & Security - med hovedkvarter i Midtjyllands Lufthavn ved Karup er en af de 14 danske erhvervsklynger, som uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) har udpeget til at modtage offentlig støtte for perioden 2021-2024.

Klyngerne, som fordeler sig over hele landet, har både hver især og overordnet til formål at gøre vejen mellem forskere/højere læreanstalter og producerende virksomheder kortere og dermed skabe grobund for vækst og nye arbejdspladser. I Censecs tilfælde altså at formidle viden og understøtte udvikling inden for virksomheder, der beskæftiger sig med forsvar, rumfart og sikkerhed.

Censec, der blev oprettet på lokalt initiativ af midtjyske kommuner i 2004, og siden har opnået først regional og siden national støtte, har nu 152 medlemmer - virksomheder, universiteter og andre læreanstalter og institutioner - fordelt over hele landet.

Annonce

Internationalt samarbejde

Administrerende direktør Klaus Bolving glæder sig over, at Censec er blevet én af de 14 udpegede klynger, der er udpeget af ministeriet:

- Den officielle blåstempling af Censec som officiel klynge for forsvar, rumfart og sikkerhed gør det muligt øge samarbejdet med andre klynger i Europa, USA og resten af verden.

Administrerende direktør kalder Klaus Bolving kalder udpegningen af Censec som officiel og statstøttet erhvervsklynge for "en blåstempling". Pressefoto

Censecs bestyrelsesformand, Henrik A. Iversen, supplerer:

- Med regeringens anerkendelse og støtte til klyngen vil vi få endnu bedre muligheder for at udvikle danske virksomheders konkurrencekraft og dermed skabe vækst og nye arbejdspladser i hele landet.

Som officiel erhvervsklynge får Censec del i de i alt 160 millioner offentlige kroner, der kommer de 14 erhvervsklynger til gode de næste år. Hvor stor del, der tilfalder Censec er endnu ikke offentliggjort. Ifølge direktør Klaus Bolving er det dog "sagt på jysk en pæn del".

Annonce

Syv medarbejdere

Censec beskæftiger syv medarbejdere, hvoraf de seks har udgangspunkt i Karup og en enkelt i København.

Klaus Bolving vil ikke udelukke, at klynge-blåstemplingen samt de projekter, som Censec har gang i eller planer om, vil betyde, at der skal ansættes ekstra medarbejdere.

Men han understreger, at det ikke er et mål i sig selv at skabe nye Censec-job. Målet er at understøtte danske virksomheder i at gøre det gennem vækst og udvikling, herunder eksport.


Med regeringens anerkendelse og støtte til klyngen vil vi få endnu bedre muligheder for at udvikle danske virksomheders konkurrencekraft

Henrik A. Iversen, bestyrelsesformand for Censec
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce